a mi wyświetliło " error : 3.0.10.80/ " > co z tym zrobić ??
po próbie połączenia przez operę
BB7100v os 4.1.0 bez simlocka
a mi wyświetliło " error : 3.0.10.80/ " > co z tym zrobić ??
po próbie połączenia przez operę
BB7100v os 4.1.0 bez simlocka
BB 7100v z PL menu jeszcze z simem vodafone
no i wgrałem Opere 4.0 z javy i nic. ten sam komunikat.
Dobra to teraz sprawdzmy czy zadziała z simplusem. Mam karte plusa też i zaraz załaduje ten pakiet 20 MB.
Czy ustawienia będą te same jakie są normalnie dla simplusa ? Z tego pakietu nie korzysta się jak z tych BISów czy tam BESów ???
Proszę o odpowiedz
Załadowałem specjalnie telefon za 10zł żeby miec na pakiet w plusie. i jestem okrutnie zdenerwowany. Opera pokazuje nadal ten sam komunikat ! Nie moge w ogóle tym blackberrym połączyć się z tym głupim internetem.
Witam..
Probowalem obie opcje dla ustawien PLUS..
Niestety nic nie dziala ani w przegladarce desktopowej ani z opera...
Jakies pomysly ktos uzywa bb 8700 w plusie ??
Pozdrawiam...
Moze masz IT POLICY założone lub jakies blokady na firewallu.
no chyba nie mam tego IT POLICY. bo ściągałem simlocka tym sposobem co jest na forum. i chyba od początku nie miałem tego czegoś. ale szczerze mówiąc nie jestem pewien. co powininem teraz zrobić ? jak sprawdzićczy mam to IT POLICY czy nie ?
Najlepiej zmien jezyk na angielski i sprobuj odpalic Opere... Kiedy wyskoczy Ci ten komunikat po angielsku, poszukaj czy wystepuje slowo "ITPolicy". Jezeli tak, to znaczy, ze masz itpolicy.
Witam!
Na początek: przegrzebałem na forum wszystkie tematy, które jak sądziłem mogłyby pomóc. Do części wskazówek już się zastosowałem.
Mam bb7230, os v.4.0.2.35, firewall wyłączony, ITPolicy brak, konfiguracja TCP pod orange wg podanej w tym wątku.
Tyle tylko, że ani Opera, ani gmail nie mogą uzyskać połączenia z netem. Próbowałem też użyć karty play (oczywiście zmieniając odpowiednio tcp) - również bez rezultatów...
W menu nie mam czegoś takiego jak "opcje zaawansowane aplikacji", w których mógłbym zmienić ich uprawnienia. Mogę co najwyżej obejrzeć właściwości, listę wykorzystywanych modułów i takie tam... chyba po prostu ten model tak nie ma.
Jakieś pomysły, czego jeszcze mogę spróbować?![]()
A podczas konfiguracji wyskakuje Ci komunikat wspominający coś o uprawnieniach administratorskich (czy jakoś tak)? Jeżeli tak, to nadal masz ITPolicy, tyle, że inne. Uży w takim razie policy.bin z naszego forum.
Nie, nic takiego sie nie pojawia - moge tez wlaczac i wylaczac firewalla, etc. Pojawia sie tylko komunikat, ze opera/gmail nie moze nawiazac polaczenia z siecia... no i caly czas mam napis 'odmowa transmisji danych', kiedy zmienia gsm na gprs.
Mimo to sprobuje jeszcze pokombinowac z policy.bin - dam znac, czy pomoglo.
...
po testach
Hmm... efekt zgoła nieoczekiwany. Gmail i Opera nadal się nie łączą... za to włączył mi się firewall i teraz nie mogę go już wyłączyć![]()