Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 2 z 31 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 307

Temat: Tcp

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

Znalazlem to [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

ale niestety gdy wpisalem options/advanced options/TCP/APN i wpisalem INTERNET i niestety bez rezultatu. WAP tez nie dziala.

Nie wiem ale moze ktos ma jakis pomysl. Mam OS 4.2.1.107 w swoim BB 8100 Pearl.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

czy dałoby się coś zrobić z kartą wpmobi ?? nie mam możliwośći w ogóle się połączyć blackcberrym z internetem przez karte WPmobi. opera na końcu testowania mówi że połączenie z internetem się nie powiodło. Proszę o pomoc,

VIP Avatar elmik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdynia
    PIN
    zapytaj
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0

Domyślnie

Spróbuj dla wpmobi tak:
    WAP:
    APN (nazwa punktu dostępu)= wpmobi.wap
    Nazwa użytkownika (user) = wap
    hasło = wap

Internet:
    APN (nazwa punktu dostępu) = wpmobi.internet
    Nazwa użytkownika (user) = brak
    Hasło = brak

Spróbuj obydwa ustawienia, nie daje 100% że będą działać.
    BlackBerry :
    8320 Curve - Os: 4.5.0.182
    9700 BOLD - Os: 5.0.0.423
    7230 - Os: 4.0.1.35 Klasyka
    7100x - Os: MFI-08400-007 Egzemplarz testowy

Software & Simlock Engineer

Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.

W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

niestety ani to ani to nie działa. normalnie jestem załamany. specjalnie załatwiłem sobie blackberry zeby móc odpalić w nim karte wpmobi i nic. wielka klapa. może jednak ktoś poradzi coś ? gdzie moge się dowiedzieć na ten temat więcej. do obsługi dzwonie ale oni nie wiedzą o co chodzi.

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

A to wpmobi chcesz tylko do internetu?? bo jak tak to lepszy jest simplus, taniej wychodzi....
    Blackberry 8110

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

tak. wpmobi chciałem tylko po to aby móc używać internetu. ale w wpmobi mam tak że gratis mam dostęp do [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] i emaila i dostaje emaila premium bez reklam 100gb. i w ten sposób miałbym dostęp do emaila za darmo. tak jak i np mógłbym działać przez blackberry na allegro za darmo ponieważ moge wejść na allegro przez wp. i w sumie tylko dlatego kupilem blackberry bo myślałem że to mi pomoże rozwiązać problemy. ale jednak pojawiły się następne.

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

To kup sobie raz na miesiąc starter simplusa za 9 zł, masz za to 20MB + 4 zł na dzwonienie lub też na gprs, przy codziennym wchodzeniu na skrzynke, allegro i jakieś stronki zwykłe powinienes ze spokojem sie wyrobić w tych 20MB....
    Blackberry 8110

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

jest to pewnie jakieś rozwiązanie ale w tej chwili obawiam się że też nie pomorze. ponieważ przed chwilą wrzuciłem kartę playa moją drugą i internet skonfigurowałem tak jak trzeba i to samo. opera wyskakuje z błędem połączenia z internetem. czy to może być wina opery ? mam Opere MIni 3 PL. i w ustawieniach aplikacji włączyłem wszystko na "zezwól"

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

No to koniecznie ściągnij sobie wersje 4!!, albo nawet 4.1 beta o ile twój fon ją obsługuje. Uzupełnij w profilu jakiego masz bbka.... Opera 4 i 4.1 są od wersji systemu 4.2 w góre...
    Blackberry 8110

Nowy
    Ostrzeżenia
    0

Domyślnie

no ja mam bb 7100x i v4,1 więc chyba nie mam po co sciągać Opera MIni 4. jest jakaś inna przeglądarka do mojego bb ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia