Nie mogę się połączyć innym urządzeniem z BB poprzez mobilny punkt dostępu, hasło przyjmuje, pisze że jest zapisana, a potem trwa uwierzytelnianie i tak w koło, po bluetooth tethering działa prawidłowo, a przez punkt aktywny po wi fi nie.
Bardzo odświeżam, ale może ktoś tak jak ja będzie szukał rozwiązania.
Nie mogłem ustawić punktu dostępu na Classic w Play do momentu, gdy zamiast bardzo długiej, domyślnej nazwy zmieniłem ją na 2-litery (BB).
Hasło minimalne - 8 znaków.
Ruszył i śmiga.
Nie mogę się połączyć innym urządzeniem z BB poprzez mobilny punkt dostępu, hasło przyjmuje, pisze że jest zapisana, a potem trwa uwierzytelnianie i tak w koło, po bluetooth tethering działa prawidłowo, a przez punkt aktywny po wi fi nie.
Mam niestety to samo, bluetooth + tethering po usb działa poprawnie. Coś się ostatnio partoli, inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć.
A kombinowaliscie ze zmiana nazwy punktu dostepowego? Niektorym pomagalo, bodajze zmiana na dluzsza nazwe, itp.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
Z dlugiej zmieniałem na krótką i nic to nie daje.
nowo-sprowadzony telefon
wydaje mi się, że miał starszą wersję (jakieś 10.3.2.????) i mobilny punkt dostępowy działał i użyłem go jeden raz, skutecznie. ale pewny nie jestem, czy nie użyłem tethering przez mobilny pkt czy tez raczej przez bluetooth.
coś mnie podkusiło i zaktualizowałem do 10.3.3.2137 i łączność wifi mobilny punkt dostępu nie działa. choć po bluetooth działa OK
przeczytałem co pisaliście, popróbowałem z krótkimi i długimi nazwami, bez dobrego rezultatu.
czy ktoś z Was już to rozgryzł? pls, pomóżcie, kupiłem ten telefon jako modem do sieci dla kilku urządzeń, niektóre nie mają BT więc tak jak jest - jest mi bezużyteczny!
Ostatnio edytowane przez BBQ10 Gdańsk ; 22-02-19 o 16:10 Powód: ortografia i klaryfikacja
U mnie na Classicu wszystko ok i stale używam.