Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72
    VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie "Takie rzeczy tylko w Erze" czyli Era kłamie

Chciałbym Wam zacytować moją mailową korespondencję z Erą. Ciekawe co o tym myślicie?
    W miarę rozwoju sytuacji będę doklejał dalszy ciąg.
    Zaczęło się od mojej prośby o podesłanie wniosku. Ciąg dalszy to cytaty:

Era:Witam

W związku z wyrażoną przez Pana chęcią korzystania z usługi przesyłam wzór wniosku aktywacyjnego. Wniosek, po wypełnieniu i podpisaniu, można odesłać do PTC listem na adres widoczny w stopce wiadomości e-mail, przesłać faksem na numer 22 413 6914 lub po zeskanowaniu przesłać jako załącznik do wiadomości e-mail w odpowiedzi na niniejsza wiadomość.

Ja:Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Bardzo proszę o informację czy w usłudze BIS zawarte jest korzystanie z przeglądarki systemowej BlackBerry po APN: blackberry.net

Era:Witam serdecznie
    W celu sprawdzenia informacji dotyczącej Pańskiego pytania potrzebna będzie informacja, z jakiego urządzenia będzie Pan korzystał na podstawie tej informacji uzyska Pan odpowiedz na zadane wcześniej pytanie

Ja:Witam, będę korzystał z któregoś z urządzeń BlackBerry: 9000 Bold, 8900 Curve lub 9500 Storm.

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
    Pragnę poinformować iż w wymienionych przez pana urządzeniach BlackBerry, w usłudze BIS jest możliwe korzystanie z przeglądarki systemowej BlackBerry po APN: blackberry.net.

Ja:Witam serdecznie,

bardzo proszę o aktywowanie usługi BIS wg wniosku zamieszczonego w załączniku niniejszej wiadomości.

Usługa została aktywowana po 2 godzinach od wysłania wniosku. Dalej:

Era:W odpowiedzi na przesłaną dyspozycję uprzejmie informuję, że w dniu 25.06.2009 została aktywowana dla numeru 602xxxxxx usługa BlackBerry BIS zgodnie z przesłanym wnioskiem.

Ja:Witam,

w dniu dzisiejszym została uruchomiona na mojej karcie sim usługa BlackBerry. W poprzednich mailach do Państwa w sposób wyraźny pytałem czy będzie możliwe korzystanie z systemowej przeglądarki BlackBerry z użyciem APN blackberry.net. Zostałem poinformowany po uprzednich pytaniach z jakiego urządzenia korzystam ,że jak najbardziej TAK. W związku z tą informacją uruchomiłem usługę BIS i zrezygnowałem z paczki blueconnect 500 mb ponieważ płacenie za dwa źródła dostępu do internetu jest bezsensowne. Po zalogowaniu sie do I-BOA widzę jednak,że transmisja danych w trakcie używania przeglądarki opisywana jest jako "erainternet". Bardzo proszę o wyjaśnienie mi takiego stanu rzeczy. Dodam ,że korzystanie z przeglądarki bez dodatkowych opłat za transmisję danych (oprócz abonamentu BIS) było dla mnie kluczowe przy uruchamianiu usługi BlackBerry.

Pozdrawiam i oczekuje na szybkie wyjaśnienie sprawy.

w odpowiedzi na Pana korespondencję uprzejmie informuję, że w telefonach BlackBerry do połączenia z internetem przeglądarka będzie używać APN erainternet. APN blackberry.net pozwoli Panu korzystać z wysyłania i odbierania maili na terytorium kraju bez dodatkowych opłat. Natomiast do przeglądania internetu w telefonie, proponuję włączyć pakiet blueconnect . Aktywacji może Pan dokonać samodzielnie poprzez I-BOA lub też kontaktując się z biurem obsługi abonenta numer 602900.

Liczę, że powyższa informacja będzie dla Pana pomocna i rozwieje wszelkie wątpliwości.

Ja:Z przykrością stwierdzam, że Pańska informacja w absolutnie ŻADEN sposób nie rozwiewa moich wątpliwości. Wydaje mi się również ,że absolutnie nie prześledził Pan mojej dotychczasowej z Państwem korespondencji. W poprzednich mailach wyraźnie pytałem czy systemowa przeglądarka będzie pracowała po APN blackberry.net i po potwierdzeniu z mojej strony,że takowy sprzęt posiadam uzyskałem odpowiedź jednoznacznie potwierdzającą. I tak jak pisałem wczoraj tylko dlatego uruchomiłem usługę BIS i natychmiast zrezygnowałem z paczki blueconnect 500 mb.
    A w dniu dzisiejszym informujecie Państwo jak gdyby nigdy nic ,że przeglądarka w BlackBerry będzie używała APN erainternet
    i w BEZCZELNY sposób proponujecie Państwo jej włączenie. Czy to wszystko na co stać Erę w stosunku do wieloletniego, rzetelnego abonenta? Czy jedyne co Państwo potraficie zrobić to zaprzeczyć własnym słowom sprzed dwóch dni i w sposób karygodny próbować przejść nad tym do porządku dziennego?
    Pilnie oczekuję jakiejś rzetelnej propozycji z Państwa strony w jaki sposób chcielibyście Państwo rozwiązać zaistniałą sytuację.
    Sądząc po sposobie w jaki traktujecie Państwo abonentów nie oczekuję ,że Państwem wstrząsnę ale zapewniam ,że jeśli nie zaproponujecie Państwo satysfakcjonującej mnie rekompensaty starcicie abonenta ( a właściwie dwóch bo na koncie firmowym aktywne są dwa numery - generujące niemałe obroty i terminowo opłacane) a sprawę nagłośnię na największym polskim forum BlackBerry.

Pozdrawiam i oczekuję na pilną odpowiedź

C.D.N.
    COME ON YOU SPURS!!!

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Dziadek Zobacz post
    Sądząc po sposobie w jaki traktujecie Państwo abonentów nie oczekuję ,że Państwem wstrząsnę ale zapewniam ,że jeśli nie zaproponujecie Państwo satysfakcjonującej mnie rekompensaty starcicie abonenta ( a właściwie dwóch bo na koncie firmowym aktywne są dwa numery - generujące niemałe obroty i terminowo opłacane) a sprawę nagłośnię na największym polskim forum BlackBerry.

Pozdrawiam i oczekuję na pilną odpowiedź

C.D.N.
    Dziadek - na pewno się przestraszyli . A tak na poważnie to nie oczekiwałbym wiele - tak jak napisałeś. Przynajmniej nie oczekiwałbym że uruchomią BISa rozszerzonego za 61 zł dla Ciebie.
    Ogólnie tragedia.

VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Tego nie oczekuję bo za stary jestem. Ale kolo na infolinii zaproponował mi 40 min jednorazowo do wykorzystania. Tatuaże mi spadły ze śmiechu. Jak zapytałem czy włączą mi BIS-a 5 mb (za którego chce płacić) to stwierdził ,że jest za krótki i zaproponował dalsze jątrzenie drogą pisemną. A ja chcę tylko mieć BIS-a...
    COME ON YOU SPURS!!!

VIP Avatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    ZP
    PIN
    ask me
    Model BlackBerry
    9930
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Heh, no nie mogę. Sami nie wiedzą co mają, co to BIS albo i nawet BB a do tego zrobili Cię w konia Zrezygnowałeś z BC 500MB zeby włączyć BISa, a zaniedługo "oni" Ci odpisują zę musisz sobie włączyć BC (BlueConnect'a). Śmiech na sali!
    -------------------------------------------------------------------------------
    BlackBerry Bold 9930
    -------------------------------------------------------------------------------

Zaawansowany Avatar kamiloo
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Łomża
    Model BlackBerry
    8310
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    .124

Domyślnie

Nie sądzicie Panowie, że walenie w bombe przez naszych operatorów jest na porzadku dziennym??Każdy operator zachęca klientów specjalnie do konkretej uslugi żeby później odwalić taka maniane jak powyzej kolega dziadek napisal.I mysle ze jest to robione specjalnie żeby jeszcze poźniej "wyłudzic" od abonenta pięniadze na kolejna jeszcze usluge platna czasem drozsza a czasem i tansza bo dadza na jakis okres czasu w promocji(moze).
    Moja piękna Curevka...

yogmaster
    Guest

Domyślnie

...sprawę nagłośnię na największym polskim forum BlackBerry...
    Ten fragment jest najfajniejszy Szacuneczek

A tak bez ironii, to niestety w Polsce operatorzy moją tupet... Mam rodzinkę za granicą (USA, DE i GB) - nie mówię że u nich problemy z operatorami nie występowały, ale sprawa była załatwiana z prędkością światła i to jeszcze z przeprosinami na kolanach! A u nas... ŻAL!

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał yogmaster Zobacz post
    Ten fragment jest najfajniejszy Szacuneczek

A tak bez ironii, to niestety w Polsce operatorzy moją tupet... Mam rodzinkę za granicą (USA, DE i GB) - nie mówię że u nich problemy z operatorami nie występowały, ale sprawa była załatwiana z prędkością światła i to jeszcze z przeprosinami na kolanach! A u nas... ŻAL!
    Bo u nas się nauczyli, że Polacy nie pójdą do sądów bo ich nie stać, albo czasu nie mają, więc mogą sobie pogrywać w kiszke.

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

..Bardzo prosz? o informacj? czy w us?udze BIS zawarte jest korzystanie z przegl?darki systemowej BlackBerry po APN: blackberry.net..... w us?udze BIS jest mo?liwe korzystanie z przegl?darki systemowej BlackBerry po APN: blackberry.net.
    I w tym momencie Dziadek dales sie zlapac w siec oszusta. Zapytales nieprecyzyjnie, a oni grajac slowami odpowiedzieli zreszta zgodnie z prawda. O ile przytoczyles cala korespondencje to ani w twoim pytaniu, ani w ich odpowiedzi nie ma slowa o sieci Era.
    Na tym wlasnie polega nieuczciwy merketing (ten z mala gwiazdka na dole tekstu), tak sie lapie klienta. Nie tylko w "siec komorkowa", ale i w innych instytucjach sprzedajacych uslugi.

Przykra sprawa, ale przeciez BIS mozesz w kazdej chwili wylaczyc placac stawke dzienna za wykorzystane dni. Nie wiem tylko co z twoim pakietem. Czy byl jakis promocyjny, ze nie da sie go przywrocic ?

VIP Avatar ruli
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PLOKC
    PIN
    323E5CA1
    Model BlackBerry
    9650
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.431

Domyślnie

ej dziadku do kiedy masz lojalke w Erze? ajk chcesz to Cie zabiore z numerami do Orange i może coś wykombinujemy, żebyś nie musiał u nich pierdzieć do końca umowy.
    odzewij sie na pw jak chcesz,
    p.s.
    czego by nie mówił złego czy dobrego o Orangeu to Bisa mają zajebistego.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - pierwsze polskie tabaczane delikatesy

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał ruli Zobacz post
    czego by nie mówi? z?ego czy dobrego o Orangeu to Bisa maj? zajebistego.
    To fakt! I bez "pietnastu" tajemniczych ikon przegladarek, zeby abonent nie wiedzial w ktora wejsc bez obawy, ze nie zaplaci .