Może ktoś się orientuje czym można wypolerować szybkę od wyświetlacza? Posiada ona w miarę głębokie rysy a chciał bym się ich pozbyć. Z góry dzięki
Może ktoś się orientuje czym można wypolerować szybkę od wyświetlacza? Posiada ona w miarę głębokie rysy a chciał bym się ich pozbyć. Z góry dzięki
Witam
Polerować nie za bardzo się da ale spróbuj na allegro poszukać tak zwanych foli ochronnych , przy odpowiedniej dobranej grubości i dobrym naklejeniu folia sprawia że rysy znikają a folia jest praktycznie niewidoczna . Metoda sprawdzona bo dla kolegi naklejałem na starym telefonie co miał paręnaście rysek na plastiku przykrywającym wyświetlacz ,po naklejeniu foli problem zniknął .
Nokia n95
Nokia n73
Nokia N76
Nokia n95 8 gb
Palm Treo Pro
Blackberry 8110
Walne oftopa i sie przyczepia ale Schapiro popraw byk w sygnaturce bo az oczy bola jak sie patrzy
A tak mi jeszcze na mysl przyszla pasto do usuwania rysniewiem jak to w praktyce ale na filmikach wyglada dosc dobrze
![]()
BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
No Lock + 4GB SDHC
Najpierw SZUKAJ
dopiero pozniej pytaj !
Ja mam z tym doświadczenie słowa o foli ochronnej z kosmosu nie wiozłem , pasta polerska jest tylko do szkła bo podczas polerowania wchodzi w reakcje z cząsteczkami szkła , na plastik na 100% nie zadziała .
Więc pastę proponuje se darować są bardzo drogie a po zakupie i próbie polerowania plastiku można się zawieść i uświadomić sobie że to wyrzucone pieniądze.
Poniżej podaje przykładowy link do aukcji z takimi foliami, osoby co sprzedają takie rzeczy w większości przypadków majo maszyny do wycinania więc zrobić na bb nie będzie problemu.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nokia n95
Nokia n73
Nokia N76
Nokia n95 8 gb
Palm Treo Pro
Blackberry 8110
I tu się myliciePolerowałem już nie raz szybki telefonów.. Tylko musi spełniać jeden warunek obramówka(tak jak w moim bb 8300, ta srebrna na której pisze BlackBerry) nie może być malowana od zewnątrz. Ostatnio polerowałem szybke w nokii 6300(malowana od wewnątrz) A robi się to tak: Potrzebne są Papier ścierny o gradacji 1500>2000>2500 oczywiście wodny, do tego wiertarka, oraz specjalna końcówka polerująca, a i jeszcze do tego pasta
Najlepiej zdemontować szybkę chociarz tak jak w 6300 nie było to konieczne ponieważ obudowa jest metalowa i ją też wypolerowałem... Zabawe zaczynamy od wyczyszczenia z głebszych rys papierem 1500, następnie przechodzimy do 2000 i 2500. A na koniec zostaje tylko wypolerować pastą
W efekcie wygląda lepiej niż nowa
![]()
a ze sposobów szybkich domowych i dla każdego polecam pastę "Tempo" z nanocząsteczkami, wziąć wilgotną gąbkę i poprzecierać trochę wyświetlacz, efekt dotyczy tylko tych mniejszych rys, ale proszę mi uwierzyć, że wyprowadzi się jakoś szybkę