Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34
    Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.0.0.585

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Pytanie można niestety zadać dużej ilości osób pojawiających się na forum i to jest zatrważające!
    Czy ja wiem czy zatrważające? Po prostu ludzka natura - ciekawość. A wiesz jakie były moje motywy zakupu Bolda? No właśnie chęć posiadania czegoś oryginalnego, z pełną klawiaturą, brzmiącego 'profesjonalnie' - i na co mógł paść wybór? - Blackberry oczywiście! No fakt - ja poczytałem trochę fora - m.in. to właśnie, ale kupując mojego Bolda nadal tak nieszczególnie orientowałem się o co właściwie bryka z tym BiS/BES, jakieś ITpolicy mi się obiło o uszy... Dopiero kiedy dostałem go w*łapki rozpoczęło się poszukiwanie.

I właśnie w ten sposób, wydaje mi się, pojawia się mnóstwo osób ze sprzętem, z którym nie mają pojęcia co robić... Dla mnie akurat Blackberry okazało się spełnieniem wszystkich oczekiwań odnośnie telefonu i przenośnego komputerka i jestem więcej niż szczęśliwy posiadając go i odkrywając wciąż nowe rzeczy, o których nadal mam średnie pojęcie...

Ojojoj... ale za off-topowałem.. Sorry

Generalnie mój post sprowadza się do tego, że nie ma co mieć do nikogo pretensji o to, że kupił sprzęt, a nie do końca zapoznał się z możliwościami wykorzystania go.. Osobiście do Playa nie kupiłbym nic innego niż jakieś LG albo Szajsung

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

z tej stronki pobierzesz konfiguracje z play [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Zaawansowany Avatar Koro
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    PIN
    2391B18F
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie

WTF??!! Chciałeś zabłysnąć?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał Kamikazze Zobacz post
    z tej stronki pobierzesz konfiguracje z play [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Cytat Napisał Koro Zobacz post
    WTF??!! Chciałeś zabłysnąć?
    Zaciemnił chyba kolega Chyba zaczniemy przyznawać ordery uśmiechu za najbardziej absurdalne posty...
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa / Brzeziny
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

Ktoś wyjaśni czemu absurdalne? Czy ta stronka działa? Próbuję znaleźć coś świeżego na temat BIS w PLAY i generalnie większość postów sprzed roku obwieszcza złe nowiny.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Bo żeby zarejestrować się na tej stronie trzeba mieć wykupioną aktywną usługę BlackBerry u operatora, który taką stronę udostępnia (w tym przypadku Play). Więc strona zapewne działa, tylko nikt z "szaraków" nie ma najmniejszej możliwości się na niej zarejestrować i skonfigurować sobie czegokolwiek.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.862

Domyślnie

Stan na dzień dzisiejszy jest taki. Pan na infolinii biznesowej Play nawet nie wiedział co to BalackBerry, po konsultacjach odpowiedział że na razie w Play nie ma i nie wie kiedy będzie. Z resztą chyba nawet ich jeszcze z tego nie szkolą skoro hasło BB / BIS / BES dla niego to czarna magia... Inna sprawa że dla mnie jeszcze też, ale już niedługo, SIM z Plusa już leci do mojego Bolda...

Nowy Avatar Wojtasowski
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bytom
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

no i stało się do końca roku ma zostać uruchomiony BIS w Play, no więc czekamy

Nowy Avatar DignumViri
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Załóżmy, że jestem kolejnym właścicielem bolda. I chciałbym uaktywnić w nim usługę BIS lub BES np w ORANGE lub na numerze abonamentowym PLAY. Wystarczy, że pójdę i podpiszę umowę? Jak będzie wyglądała konfiguracja Bolda. Chciałbym po prostu sprawdzić czy terminal nie jest jakoś zablokowany(okrojony) czy np kradziony. Czy będę mógł z niego korzystać w pełni. Np, jeśli jest zarejestrowany na Pana Smith, który zgłosił kradzież lub nawet nie kradzież lecz już nie jest właścicielem tego telefonu to jak to wszystko się odbywa? Jaka jest procedura? Jak mogę sprawdzić lub zarejestrować telefon na siebie już teraz kiedy mam kartę z PLAY abonamentową? Mam takie pytania, ponieważ podczas włączania aplikacji zawsze wyskakują mi okienka pytające o uprawnienie i wpisywanie jakiś najróżniejszych rzeczy. Nie wiem czy to po prostu wielka ściema,że je mam czy potrzebuję dostęp do internetu, żeby z nich korzystać np World To GO działa normalnie chociaż jest okrojony. Ale jakieś IM+TALK mówi o jakiś uprawnieniach, hasłach itp.

Nowy Avatar ASebastian
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Silesia
    Model BlackBerry
    Brak I
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Brak Infor

Domyślnie

Cytat Napisał GoOrange Zobacz post
    Stan na dzień dzisiejszy jest taki. Pan na infolinii biznesowej Play nawet nie wiedział co to BalackBerry, po konsultacjach odpowiedział że na razie w Play nie ma i nie wie kiedy będzie. Z resztą chyba nawet ich jeszcze z tego nie szkolą skoro hasło BB / BIS / BES dla niego to czarna magia... Inna sprawa że dla mnie jeszcze też, ale już niedługo, SIM z Plusa już leci do mojego Bolda...
    To jest nic wczoraj 19.11.2010 poszedlem do glownego firmowego salonu Orange by dowiedziec sie dokladnie odnosnie oferty BIS/BES jaka aktualnie maja i co najlepsze na wszystkich pracownikow salonu nikt nie mial z tym stycznosci i nie mial pojecia co mieli mi powiedziec dopiero czytai mi na bierzaca co maja w informacjach w swoich magicznych komputerkach. Zeby bylo jeszcze lepiej abo na osobe prywatna w ktorej mam tylko 225min wymiennych na sms 5 numerow z ktorymi moge rozmawiac 6tys minut i do tego darmowe weekendy i wieczory w orange cena byla nastepujaca 99zloty brutto plus 25zeta za BIS to szczerze wole poczekac jednak na play bo tam mi daja za 100zeta 1000min do wszystkich, 1200smsm do wszsytkich darmowe rozmowy w play i jeszcze jakies pierdoly to szczerze mowiac wole czekac i placic playowi za 4 razy wiecej te same pieniadze bo jednak szczerze mowiac jest to najszybciej rozwijajaca sie siec w Polsce niedlugo wprowadza LTE wiec samo mowi za siebie