SKOŃCZYŁA SIĘ ERA DYSKRYMINACJI!
ALIEN125 WYMYŚLIŁ!
MMS'Y W HEYAH DZIAŁAJĄ!
A teraz do rzeczy. Aby uruchomić MMS'y w heyah wystarczy wgrać przerobiony(nieskromnie się chwaląc)przeze mnie service book do naszej jeżynki. A robimy to następująco:
1 - wchodzimy na BB
Kod:
Opcje > opcje zaawansowane > Rejestr usług
i trzymając wciśnięty alt wpisujemy SBEB. Pojawi się komunikat, klikamy ok.
2 - pobieramy załącznik MMS_HEYAH.rar i rozpakowujemy w dowolnym miejscu.
3 - podłączamy jeżynę pod kompa, odpalamy DM, wchodzimy w
Kod:
Backup and Restore > Advanced(nie pamiętam niestety jak to dokładnie po polsku jest),
klikamy
Kod:
file > Open
i otwieramy jeden z wcześniej rozpakowanych plików MMS_HEYAH.ipd gdy chcemy same MMS'y lub MMS_BROWSER_HEYAH.ipd gdy chcemy mieć zarówno MMS'y i systemową przeglądarkę bez BIS/BES *.
4 - zaznaczamy otwarte service booki i każemy im iść do BB poprzez naciśnięcie
Kod:
>>
następnie klikamy na yes(tak), czekamy aż DM wgra plik.
5 - odłączamy jeżynę od kompa, resetujemy ją poprzez wyjęcie aku i cieszymy się możliwością wysyłania MMS'ów w Heyah
* jesli chcesz mieć mms'y i przeglądarkę systemową bez BIS/BES uruchom ją zgodnie z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] zanim się zabierzesz za mms'y.
Ostatnio edytowane przez alien125 ; 09-05-09 o 16:32Powód: dodany service book dla browsera
BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Super Hiper działa, moge wysyłać MMS, ale dlaczego nie mogę odebrać????????????? Słysze dźwięk, że przyszedł MMS ale śladu po nim nie ma?????????????
Zainstalowałem załącznik MMS_HEYAH bez przeglądarki. Kiedy zainstalowałem MMS_BROWSER_HEYAH nie mogłem połączyć się z internetem przez operę , gmaila i gg.
Przyznam bez bicia ze nie wiem dlaczego nie dziala. U mnie na 8120 wszystko jest ok i dziala bez problemu, ale po sprawdzeniu u kumpla na 8110 wystepuje taki sam problem z odbieraniem. Widze, ze jeszcze bede musial dopracowac ten wynalazek, ale to dopireo w przyszlym tygodniu bo narazie nie mam czasu. Zeby przywrocic domyslne servicebooki wystarczy uruchomic BB z karta innej sieci na chwile, i ponownie wlozyc karte heyah.
BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
zaintalowałem nowy soft [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] dla ery - oficjalny, ponownie załadowałem HEYAH_BROWSER_MMS i wszystko śmiga!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem może to wina OS, nie wiem na czy polegał błąd, ważne że działa wszysto i MMS - które mogę wysyłać i co ważne ODBIERAĆ, i przeglądarka.
Sprobuj zmienic os na inny. Najlepiej jakis ze strony ery. Jeszcze nie wykumalem do konca dlaczego w niektorych przypadkach nie mozna odbierac. Jesli nie zadziala podeslij mi na maila domyslne service booki wyeksportowane z tej 8100 to cos pomysle i moze wykumam jak to bangla do konca.
Czy coś ruszyło w tym temacie? Dzisiaj męczyłem się z w/w metodą na 8900 ale bez efektu. Działa mi internet, mmsy mogę wysłać ale z odebraniem już jest kiepsko.