Untitled 1

Biały Bold 9900

Zobacz wyniki ankiety: Mając wybór i pieniądze - wybierzesz droższy NOWY czy tańszy FABRYCZNIE REGENEROWANY?

Głosujących
98. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • NOWY

67 68.37%
  • REGENEROWANY

31 31.63%
Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 113
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Łochów
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.448

Domyślnie

Odnośnie refrubrished każda jeżynka ma robiony wpis widoczny w opcjach w informacji i data zmieniona na naklejkach z tyłu pod klapką są dwie różne daty(wystarczy poczytać na crackberry..I mój przynajmniej był sprawdzany w serwisie RIM w USA i nie był wpisany ze to refrubirished..A czytając dalej można się dowiedzieć żę refrubrished są w pudełkach(oryginalnych lub nie ) i z nowymi zestawami słuchawkowymi nowe obudowy + naklejki...mimo wszystko dalej będę pisał do sklepu jeżeli uważacie że to refruby

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał funio Zobacz post
    Odnośnie refrubrished każda jeżynka ma robiony wpis widoczny w opcjach w informacji i data zmieniona na naklejkach z tyłu pod klapką są dwie różne daty(wystarczy poczytać na crackberry..I mój przynajmniej był sprawdzany w serwisie RIM w USA i nie był wpisany ze to refrubirished..A czytając dalej można się dowiedzieć żę refrubrished są w pudełkach(oryginalnych lub nie ) i z nowymi zestawami słuchawkowymi nowe obudowy + naklejki...mimo wszystko dalej będę pisał do sklepu jeżeli uważacie że to refruby
    OK. Skoro to nie refurbished i (jak twierdzi sprzedawca) jest nowy to czemu taka mała gwarancja? Ktoś tu kogoś w kulki robi. Sprzedawca coś kręci.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

W kulki można lecieć, a nie robić

Ja też uważam, że to jakiś przekręt.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Łochów
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.448

Domyślnie

A może na forum ktoś na refubra?? Na crackberry jest porównanie i tez jednoznacznie nie można określić...można byłoby porównać ewentualnie zdjęcia nowego BB8900 i ja bym cyknął dla porównania i może jakiś temat stworzyć o tym i przenieść część postów....w razie co służe pomocą przy zdjęciahc i opsie mojego BB..Co mnie dziwi w telefonie to to że brandowany jest firmą MTN ale loga na telefonie brak...no chyba że nie dają znaku firmowego an telefon.....

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał funio Zobacz post
    A może na forum ktoś na refubra?? Na crackberry jest porównanie i tez jednoznacznie nie można określić...można byłoby porównać ewentualnie zdjęcia nowego BB8900 i ja bym cyknął dla porównania i może jakiś temat stworzyć o tym i przenieść część postów....w razie co służe pomocą przy zdjęciahc i opsie mojego BB..Co mnie dziwi w telefonie to to że brandowany jest firmą MTN ale loga na telefonie brak...no chyba że nie dają znaku firmowego an telefon.....
    Tu już nie chodzi o refurba czy nie. W tej chwili interesuje mnie kwestia gwarancji. Albo jest nowy albo nie. Standardowo jest tak, że telefon nowy dostaje 24mies. gwarancji. Refurbished jak wiemy ma ok 12mies. gwarancji. A Twój ma 3mies. Więc jak to jest NOWY czy NIE? Bo coś tu jest nie tak, nie sądzisz? Jakby mnie chcieli wcisnąć rzekomo NOWY telefon z gwarancją 3 mies. to zaraz bym się pytał dlaczego? jak? za co? itp.

Aha - proponuje przenieść ten temat (a przynajmniej 3/4 postów z niego) do tematu o refurbach - niech nie robi się zamieszanie.

woo hoo Avatar shprica
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wrocław
    PIN
    30CA654D
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1030

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Tu już nie chodzi o refurba czy nie. W tej chwili interesuje mnie kwestia gwarancji. Albo jest nowy albo nie. Standardowo jest tak, że telefon nowy dostaje 24mies. gwarancji. Refurbished jak wiemy ma ok 12mies. gwarancji. A Twój ma 3mies. Więc jak to jest NOWY czy NIE? Bo coś tu jest nie tak, nie sądzisz? Jakby mnie chcieli wcisnąć rzekomo NOWY telefon z gwarancją 3 mies. to zaraz bym się pytał dlaczego? jak? za co? itp.

Aha - proponuje przenieść ten temat (a przynajmniej 3/4 postów z niego) do tematu o refurbach - niech nie robi się zamieszanie.
    a moze poprostu sprzedajacy, wiedzac, ze w polsce nie ma serwisu BB a sam sie an tym kompletnie nie zna. dal 3-miesieczna gwarancje, zeby sobie nie robic problemow?
    BlackBerry STORM 9530
    OS - 5.0.0.419

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał shprica Zobacz post
    a moze poprostu sprzedajacy, wiedzac, ze w polsce nie ma serwisu BB a sam sie an tym kompletnie nie zna. dal 3-miesieczna gwarancje, zeby sobie nie robic problemow?
    Jest to jakieś wytłumaczenie. Kupił nowe za granicą, nie jest oficjalnym dystrybutorem, jego firma to po prostu jednoosobowa działalność gospodarcza z adresem domowym (biuro w teczce, jakich wiele). Ale w takim razie dlaczego oplombował terminale swoimi plombami, kiedy są fabryczne. Dlaczego w komplecie nie ma podstawowych akcesoriów i dlaczego nie ma PUDEŁKA (przynajmniej w przypadku Cmentarz'a).
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

woo hoo Avatar shprica
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wrocław
    PIN
    30CA654D
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1030

Domyślnie

Cytat Napisał marbb Zobacz post
    Jest to jakieś wytłumaczenie. Kupił nowe za granicą, nie jest oficjalnym dystrybutorem, jego firma to po prostu jednoosobowa działalność gospodarcza z adresem domowym (biuro w teczce, jakich wiele). Ale w takim razie dlaczego oplombował terminale swoimi plombami, kiedy są fabryczne. Dlaczego w komplecie nie ma podstawowych akcesoriów i dlaczego nie ma PUDEŁKA (przynajmniej w przypadku Cmentarz'a).
    moze reszte akcesoriow posprzedawal na lewno, zeby jeszcze wiecej kasy wciagnac?:P
    BlackBerry STORM 9530
    OS - 5.0.0.419

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Łochów
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.448

Domyślnie

Co ciekawe piszę i nie potrafią jednoznacznie odpowiedzieć co i jak??Może napiszę do allegro żeby ich sprawdzili bo pisali nowe telefony a nawet ładowarka była nie oryginalna niby one są sprowadzane i ze inne wejście niż w Polsce ale to chyba lepiej dać przejściówkę i oryg. ładowarkę...
    .....
    W końcu odpisali piszą ze telefon w 100% nowy z Francji i zestaw adekwatny do ceny ale pudełko i karta gwarancyjna chyba nie stanowi kosztu...Oczywiście dalej im piszę co i jak no i ciekawe ze telefon brandowany poprzez MTN sieć z południowej Afryki znalazł się we francji coś mu tu śmierdzi..
    Ostatnio edytowane przez funio ; 16-01-10 o 16:42

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Z Francji? Nie pamietam - ale czy terminal był z klawiaturą qwerty czy z azerty?