Untitled 1

Biały Bold 9900

Zobacz wyniki ankiety: Mając wybór i pieniądze - wybierzesz droższy NOWY czy tańszy FABRYCZNIE REGENEROWANY?

Głosujących
98. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • NOWY

67 68.37%
  • REGENEROWANY

31 31.63%
Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 113 z 113
    Początkujący Avatar zbyszek_koncewicz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Krzywe/k.Suwałk
    PIN
    32FAFE87
    Model BlackBerry
    9930
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.340

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Ale zobacz jeszcze raz co napisałeś :P
    ale ze mnie czasem debil masz rację, gafa spora z mojej strony

Oczywiście zgadzam się z Tobą - urządzenie powinno mieć większe i dłuższe wsparcie niż to co reprezentuje obecnie RIM. Dlatego powinien koniecznie wyjść 7.0 dla nowych i 7.0 Lite dla starszych urządzeń - chociażby po to, żeby mieli fun, że zmieniły im się numerki.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że by dał radę? Ma o 1/4 słabszy procesor od najsłabszego urządzenia, które w ogóle dostanie/wyjdzie z 7, a do tego nie ma podstawy - wsparcia dla OpenGL, które napędza LiquidGraphics, na którym opiera się cały system. Moim zdaniem nie miałby szans zadziałać.
    moje przypuszczenia opieram na tym że kiedyś gdzieś na bbnews albo na bbforum wyczytałem że os7 jest tak na prawdę os6.coś tam, tylko że skok z obecnej wersji do os6.coś tam jest tak duży, że w RIM pomyśleli że lepiej nazwać to os7, nie wiem ile w tym prawdy i jak duży może być to skok, jestem laikiem w tej kwestii i bardziej zgaduje (myślałem że jak 9700 dostał os6 pomimo że realnie ma na niego za mało ramu na przykład, a os6 względem os5 był ewolucją niż rewolucją, a ponoć z os7 względem os6 jest tak samo, sądziłem że tutaj jest analogicznie, możliwe że się paskudnie mylę)

Nie licz na to...
    w sumie to nie liczę na możliwość przejścia z os7 na QNX, ale jakoś po ostatnim Twoim newsie o BIS bodajże 4.1 który nie wiadomo czy będzie na niższych os, jakoś mam takie małe obawy co do działania tej firmy, jak znam życie 4.1 będzie wszędzie, ale nie od razu, ale czy nie lepiej żeby RIM od razu to powiedział np. "os5 będzie miał 10MB załączniki, ale pół roku po innych systemach", spałbym spokojniej

SGS2 to chyba jedyny przykład telefonu tańszego. iPhone 4 od początku był drogi i taki powinien być. Nie uważam dlaczego 9900 miałby kosztować mniej niż on w momencie premiery No i jest bardziej 'premium' (jakość wykonania) niż SGS2, czegokolwiek by nie powiedzieć o tym co jest w środku.
    N8 ma świetny aparat, a jest tani, Defy ma dobrą jakość wykonania i baterię, Desire HD ma bardzo dobry wyświetlacz i... dalej w sumie jest drogi, zły przykład.

Mi chodzi o to dlaczego wolę nie dokładać paru złotych i kupować nowy w sklepie, tylko czasem wolę kupić używany lub odświeżany. To że konkurencja ma lepsze bebechy (wspomniany iPhone ma w tej chwili świetną jakość wykonania, świetny wyświetlacz i aparat a kosztuje prawie jak nowy Torch) pokazuje tylko co teraz można i że klienci tego wymagają. Dla mnie nie jest to niezbędne, ale w analizie wydać czy nie wydać tyle kasy na BB, konkurencja sprawia że wolę poczekać i kupić coś taniej, wiedząc że RIM wprowadzi to co konkurencja później, chociaż jak wyjdzie PB 3G to raczej nie dam rady wytrzymać do obniżenia ceny (może dlatego że w przypadku PB RIM całkowicie miażdży i niszczy konkurencję w każdym calu, tylko iMovie mi osobiście w nim brakuje)

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Panowie - ciągniecie niepotrzebny wątek. Temat jest prosty. A dywagacje nad ceną i innymi pierdołami polecam przenieść do innego działu.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    soon
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Witam
    Przymierzam się do zakupu BB Bold 9900, raczej używanego. Na allegro jest sporo ofert refurbów za ok. 1200 zł, część sprzedawców daje nawet roczną gwarancję. Warto się w to bawić, czy jednak lepiej kupić nowy, albo chociaż nienaprawiany?