ale ze mnie czasem debilmasz rację, gafa spora z mojej strony
moje przypuszczenia opieram na tym że kiedyś gdzieś na bbnews albo na bbforum wyczytałem że os7 jest tak na prawdę os6.coś tam, tylko że skok z obecnej wersji do os6.coś tam jest tak duży, że w RIM pomyśleli że lepiej nazwać to os7, nie wiem ile w tym prawdy i jak duży może być to skok, jestem laikiem w tej kwestii i bardziej zgaduje (myślałem że jak 9700 dostał os6 pomimo że realnie ma na niego za mało ramu na przykład, a os6 względem os5 był ewolucją niż rewolucją, a ponoć z os7 względem os6 jest tak samo, sądziłem że tutaj jest analogicznie, możliwe że się paskudnie mylę)
w sumie to nie liczę na możliwość przejścia z os7 na QNX, ale jakoś po ostatnim Twoim newsie o BIS bodajże 4.1 który nie wiadomo czy będzie na niższych os, jakoś mam takie małe obawy co do działania tej firmy, jak znam życie 4.1 będzie wszędzie, ale nie od razu, ale czy nie lepiej żeby RIM od razu to powiedział np. "os5 będzie miał 10MB załączniki, ale pół roku po innych systemach", spałbym spokojniej
N8 ma świetny aparat, a jest tani, Defy ma dobrą jakość wykonania i baterię, Desire HD ma bardzo dobry wyświetlacz i... dalej w sumie jest drogi, zły przykład.
Mi chodzi o to dlaczego wolę nie dokładać paru złotych i kupować nowy w sklepie, tylko czasem wolę kupić używany lub odświeżany. To że konkurencja ma lepsze bebechy (wspomniany iPhone ma w tej chwili świetną jakość wykonania, świetny wyświetlacz i aparat a kosztuje prawie jak nowy Torch) pokazuje tylko co teraz można i że klienci tego wymagają. Dla mnie nie jest to niezbędne, ale w analizie wydać czy nie wydać tyle kasy na BB, konkurencja sprawia że wolę poczekać i kupić coś taniej, wiedząc że RIM wprowadzi to co konkurencja później, chociaż jak wyjdzie PB 3G to raczej nie dam rady wytrzymać do obniżenia ceny(może dlatego że w przypadku PB RIM całkowicie miażdży i niszczy konkurencję w każdym calu, tylko iMovie mi osobiście w nim brakuje)

masz rację, gafa spora z mojej strony
Odpowiedź z cytatem