Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49
    Zaawansowany Avatar pospiech
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gostyń / Poznań
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5

Domyślnie

hehe Co zrobic niech sie mecza jak nie lapia
    Jeszcze taka mala sztuczka hehe wyszukajcie siec recznie to tez zniknie ale neiwiem po co to robic hehe
    BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
    No Lock + 4GB SDHC

Najpierw SZUKAJ
    dopiero pozniej pytaj !

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Puławy

Domyślnie

niee no chłopaki LUZIK ja naprawde wiem ze BB to TERMINAL i raczej PDA z FUNKCJA telefonu niz odwrotnie. ale z natury jestem leniwy. nie uzywam wodotrysków typu komórko/mp3/aparato/ huju muju mikser do kawy i wyzymaczka do bielizny. poprostu dzwonie i pisze smsy. BB kupilem za całe 180 zeta tylko po to zeby miec PELNA KLAWIATURE poza tym upierdliwy napis PO GODZINIE nie znikał.. a nawet po paru godzinach. oczywiscie upierdliwy dla mnie jako uzytkownika który naprawde nie planuje robic z BB konsoli do sterowania pociskami miedzykontynentalnymi tylko MIEC DUUUZY wyswietlacz i mozliwosc szybkiego pisania na klawiaturce. Słowniki T9 mozna spuscic w kiblu. dlatego kupiłem BB. wracając do MMSOW i reszty... NIE UZYWAM... jak babcie kocham... luudzie gad damned to tak jak z terenówką.. typu ja wiem.. HUMMER.... jeden kupuje zeby napier... w błocie po szyje, a drugi zeby jezdzic po czarnym... dlatego ze MU SIE PODOBA. ze mną tak samo. BB mi sie podobał i basta a to ze uzywam go w sposób minimalistyczny i nie jednego ręka swędzi zeby zaraz zapierdylać po księdza z kropidłem i mnie wyegzorcyzmować... cóż moge powiedzieć... no kurde bydle uparte jestem i tyle. Chciałem miec TAKA słuchawke to mam. a poscik dopisałem tylko dla tego ze widziałem zel udzi irytuje "problem" tego napisu. ot co. a mi GPRS tak potrzebny jak ślepemu dubeltówka he he he...

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kołobrzeg
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Witam

Mam ten sam problem "Data Connection Refused" na BB 7290 z Vodafone na innych nie mam takiego problemu. Oczywiście simlock ściągnięty !
    Problem w tym, że w ogóle nie można dzwonić ani się dodzwonić, jedynie smsy dochodzą ! Sprawdzałem na OS 4.0X i 4.1X i jest ciągle to samo. Szukałem na anglojęzycznych stronach ale też nic konkretnego nie znalazłem. Nawet jak telefon kilka godzin będzie włączony to napis nie zniknie. Na Heyah co prawda tego napisu już nie ma ale efekt jest ten sam, czyli brak możliwości połączeń ( tylko numer alarmowy ).
    Z góry dzięki za pomoc

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał macsurf
    problem "Data Connection Refused"
    To jak już wspomniałem kilkakrotnie wcześniej to nie problem tylko normalne zachowanie BB bez BISa lub BESa i nie ma nic wspólnego z niemożliwością wykonywania połączeń...

Jeżeli nie możesz z niego dzwonić problem leży gdzie indziej. Nie wiem gdzie bo mało precyzyjnie go opisałeś. Przyczyną może być np. SIMLock, blokada telefonu, który został skradziony, zła konfiguracja ustawień w opcjach telefonu (np. włączony tryb TTY), czy po prostu awaria hardware'owa czyli telefon zepsuty
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kołobrzeg
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Tak jak napisałem wcześniej - simlock jest ściągniety wykrywa sieć ale nie można się dodzwonić od razu przerywa połączenie i przychodzi po chwili sms z informacja kto dzwonił. Na alarmowy można dzwonić. Bardziej kieruje się w kierunku blokady IMEI z powodu kradzieży gdyż dostałem go z drugiej ręki z UK. No ale gdyby była blokada to by smsy nie dochodziły, a może coś z przyciskami też być - np. przycisk odbierania wciśniety. No cóż jeszcze wgram starszy soft i sprawdzę bebechy telefonu.
    Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Wciśnij spację, albo czarny guzik u góry aby wejść na ekran wybierania numeru. najedź rolką na puste pole (tu gdzie wpisuje się numer), wciśnij rolkę i wybierz "opcje". Posprawdzaj tam ustawienia, czy są dostosowane prawidłowo, a szczególnie TTY czy nie jest włączone..
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kołobrzeg
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Tak tam też sprawdzałem jeszcze na sofcie 4.0 gdyż były dodatkowe opcje na 4.1 już w zasadzie nic tam nie ma. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest kwestia uszkodzenia złącza dla zestawu słuchawkowego, gdyż może być styk na anulowanie rozmowy. Choć coraz bardziej obstaje za tym, że jednak blokada IMEI jest.
    Dzięki MarBB za szybkie odpowiedzi

Moderator Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    2562462F
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Nie ma dalej sposobu na usunięcie tego komunikatu (na OSie 4.1)? :P Bo mnie drażni nieco.

Tak, wiem, że od 4.2 go nie ma, ale na 7290 byłoby ciężko. :P
    Ostatnio edytowane przez ojciec ; 11-08-10 o 14:35
    BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
    BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723

półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY

PalmOne Treo 650

Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.

Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nie pomagam na PW!

Początkujący Avatar szuki
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Koszalin
    PIN
    21AC2ED2
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS PLAY
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Też mam ten problem na BB 7100t - różnica polega jednak na tym, że mam włączoną usługę BIS i nie mam pojęcia co może być źródłem problemu. Telefon kupiony jako leżak magazynowy (nówka) T-mobile DE.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia