Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Katowice
    PIN
    222EF521
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    T-Mobile Blackbery mail
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie Odmowa transmisji danych

Witam, od kilku dni posiadam BB7290 - nie ukrywam iz jest to pierwsze urzadzenie BB w mojej kieszeni i jak widac po temacie pojawily sie pierwsze problemy:

1: na wyswietlaczu przez caly czas widnieje napis "odmowa transmisji danych" pomimo iz na swoim koncie era mam zalaczone uslugi mms/gprs/omnix_max 5MB

1a: polaczenia tcp sa ustawione prawidlowo wg wskazan opa: apn: erainternet itd (proxy nieznalazlem ale ponoc nie jest wymagane)

2: wgralem kabelkiem opere mini jak wyczytalem w innych postach, jednakze przy probie jej instalacji wyskakuje komunikat iz "aplikacja operette$2dhifi usilowala otworzyc polaczenie z lokalizacja za zapora firewall i poza zapora, na co nie zezwalaja zasady administracyjne"

3: firewall - stan wlaczony i nie ma opcji wylacz - ustawienia:
    polaczenia: usb- zezwol,
    bluetooth: zezwol,
    telefon+siec_firmowa+carrier_internet: monituj

Coz przyznaje sie iz nie wiem co z tym zrobic oraz wydaje mi sie iz zalaczenie uslugi BIS za 61zl w erze tutaj nic nie pomoze, poza tym zamierzam korzystac z sieci tylko kiedy chce, a nie cala dobe przez 30 dni w miesiacu (stad omnix mam 5MB na poczatek)

jednym slowem HELP
    pozdro all
    zobacz -> [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <- zamiast google

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Tym napisem odmowa transmisji danych sie nie przejmuj, on znika tylko jeśli masz bis albo nowsze firmware.

Z tym firewallem dziwna sprawa, powinno dać się wyłączyć, spróbuj może wejść w opcje zaawansowane, potem w aplikacje i edytować tam zezwolenia dla opery.
    Blackberry 8110

Na emeryturce Avatar Jazux
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    PIN
    21CC0696
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.666

Domyślnie

Ja mam to samo i nawet zdjęcie ITPolicy nic nie dało...
    BlackBerry 9700 Bold 2
    Dobre telefony zawsze są dobre!
    One Love!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <-- Sprawdzić ! Szykuje się dobra płytka.

Początkujący Avatar Lord_Set
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8300
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.5.0.55

Domyślnie

Witam
    Z zaporą mam tan sam problem jest na stale włączona ale nie przeszkadza w kontaktach z netam. A co do odmowy transmisji to spotkałem się z tym kilka razy na BB8800 i na BB 8100 ale wyjęcie bateryjki zawsze pomagało.
    Pozd.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Katowice
    PIN
    222EF521
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    T-Mobile Blackbery mail
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

jak na razie odwazylem sie wgrac od nowa soft - zarowno starszy jak i nowszy, najnowszego nie dalem rady poniewaz po zainstalowaniu otwieram DM i ... cisza tak jakby nie pasowal do tego urzadzenia... no ale powracajac do tematu to nic sie nie zmienilo - ciagle mam komunikaty firewalla pomimo zgody na polaczenie. rzucilem okiem tez na billing - mam mnostwo polaczen wyslanych i odebranych do sieci internet o wielkosci 0B
    zobacz -> [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <- zamiast google

VIP Avatar porhinio
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0.152

Domyślnie

Witam,
    * komunikat "odmowa transmisji danych" (pisałem o tym kilka razy na forum) można wyłączyć dopiero w OS wyższych niż 4.2 (a takiego na 7290 nie ma ) a pojawia się on wtedy kiedy nie korzystasz z usług BIS/BES.
    * jeżeli chodzi o firewalla to jeżeli nie możesz go wyłączyć to spróbuj wyedytować uprawnienia Opery Mini z poziomu opcje>opcje zaawansowane>aplikacje>menu>edytuj uprawnienia.

pzdr.

Na emeryturce Avatar Jazux
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    PIN
    21CC0696
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.666

Domyślnie

Cytat Napisał porhinio
    jeżeli chodzi o firewalla to jeżeli nie możesz go wyłączyć to spróbuj wyedytować uprawnienia Opery Mini z poziomu opcje>opcje zaawansowane>aplikacje>menu>edytuj uprawnienia.
    Tylko w te opcje możesz wejść wtedy, kiedy poprawnie ustawi Ci na starcie ustawienia, a z powodu te zapory za nic nie chce się ustawić!
    BlackBerry 9700 Bold 2
    Dobre telefony zawsze są dobre!
    One Love!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <-- Sprawdzić ! Szykuje się dobra płytka.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Katowice
    PIN
    222EF521
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    T-Mobile Blackbery mail
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

ok wprowadzilem male zmiany. nie ukrywajac reklamy 4find.eu powiem, ze udalo mi sie znalezc artykul o usuwaniu IT policy z tel BB
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    opera sie instaluje ale jak na razie na ostatnim procencie wywala komunikat iz error connecting to the server czy cos takiego .... jeszcze pokombinuje, ale mysle ze juz jestem blisko
    pozdro

VIP Avatar porhinio
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0.152

Domyślnie

Cytat Napisał creim
    ok wprowadzilem male zmiany. nie ukrywajac reklamy 4find.eu powiem, ze udalo mi sie znalezc artykul o usuwaniu IT policy z tel BB
    Witam, nie musiałeś tak daleko szukać, temat ten od dawna jest na naszym forum i to w dodatku dzięki uprzejmości kolegi nawet przetłumaczony:

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Katowice
    PIN
    222EF521
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    T-Mobile Blackbery mail
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

dziwisz sie, ze szukam na wlasna reke? przeciez tutaj jeszcze nikt nie zablysnal rewelacyjnym pomyslem na rozwiazanie mojego problemu, tym bardziej ze zauwaz iz rejestrowalem sie na tym forum z mysla iz macie cos sensownego do powiedzenia. Skoro internet ma dzialac bez wykupienia dodatkowych uslug to dlaczego nikt nie potrafi odpowiedziec na dosc proste pytanie ? Mam juz na kompie 8 wersji softu do tego modelu bb, i dziwie sie iz najnowszego nawet nie da sie wgrac gdyz najnowszy dm na niego nie reaguje tak jakby nie byl w ogole do tego tel. Oprocz tego juz wiem iz problem nie tkwi w IT policy a w czyms innym, dlatego cos mi sie zdaje, ze predzej wroce do p990i niz wygram z tym na wlasna reke.
    Ok a teraz konkretnie: czy ktos ma cos do powiedzenia w sprawie tego firewall ? Czy nadal bede tylko czytal posty "Witam, nie musiałeś tak daleko szukać, temat ten od dawna jest na naszym forum i to w dodatku dzięki uprzejmości kolegi nawet przetłumaczony: " ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia