Ogolnie maja problem z 9500 z tego co patrzylem na stronie Japanissa... to wyjatki dzialaja... no ale mozna probowac... za ktoryms razem powino zalaczyc![]()
Ogolnie maja problem z 9500 z tego co patrzylem na stronie Japanissa... to wyjatki dzialaja... no ale mozna probowac... za ktoryms razem powino zalaczyc![]()
BlackBerry 9800 TORCH AT&T + SanDisk 8 GB MicroSDHC
OS 6 Bundle 2647 (6.6.0.216)
BlackBerry PlayBook 32 GB
BlackBerry Tablet OS 1.0.7.2670
"...Pracuj mądrze, nie ciężko..."
Na .114 i .122 pięknie działało, bo korzystałem. Browser, OTA, zero problemów. Tylko po ostatnim updacie jakoś tak nie...
Bedzie dobrze :P chwila myslenia...;] i wszytsko sie da;]
Moze wyjdzie jakas nowa latak![]()
BlackBerry 9800 TORCH AT&T + SanDisk 8 GB MicroSDHC
OS 6 Bundle 2647 (6.6.0.216)
BlackBerry PlayBook 32 GB
BlackBerry Tablet OS 1.0.7.2670
"...Pracuj mądrze, nie ciężko..."
Do pierwszego postu dodałem link do angielskiej wersji poradnika sporządzonego przez naszego dalekiego kolegę z Azji. Wersja ta idealnie pasuje do urządzeń z serii 8xxx, a i na Boldzie pewnie pójdzie.
W związku z powyższym przenoszę temat do działu ogólnego.
Panowie podpowiedzcie bo nie bardzo rozumiem. Chodzi mi o push email. Czy dobrze zrozumiałem,że instalując i dogrywając to coś o czym piszecie wyżej mogę korzystać ze skrzynki na Gmail za pomocą wbudowanej aplikacji BB do obsługi wiadomości? Czyli klikam na kopertę ,tam mogę wysłać/odebrać sms ale mogę i maila ,tak? Czyli w skrócie nie muszę korzystać z aplikacji Gmail?
EDIT: OK ,poszedłem za instrukcja ,pojawiły mi się wpisy w rejestrze usług. próbowałem wysłać maila ale pojawia sie jakiś zegareczek jakby a potem czerwony krzyżyk ,który pewnie świadczy o niewysłaniu.
Bardzo proszę korzystających z maila w ten sposób aby napisali czy cos pozmieniać w ustawieniach i konfiguracji BB lub Funambola (konto jest założone).
Ostatnio edytowane przez Dziadek ; 09-05-09 o 13:18
COME ON YOU SPURS!!!
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
marbb, sęk w tym, że to zrobiłem. Przedtem przy próbie utworzenia emaila (tak dla zabawy) od razu krzyczał o jakieś ustawienia. Teraz włączył się bez problemu ale utworzonej wiadomości nie wysłał. O to właśnie pytam. Przy okazji jestem ciekawy czy działa to dokładnie jak natywny mail czyli powiadomienia, te same ikonki na ekranie głównym itp.?
COME ON YOU SPURS!!!
W poprzednim poście odniosłem się do tego zdania:i odpowiadam że nie ze skrzynki Gmail. Jeśli zalozyleś konto na tej azjatyckiej stronie i wprowadziłeś do telefonu servicebooki od tej poczty to w menu powinna się pojawić ikona od niej do obsługi maili skoro to ma być symulacja poczty push mail jak w BISie. Powinieneś w opcjach zaawansowanych w zakładce "usługi domyślne" mieć mozliwość ustawienia tego chińskiego adresu jako domyślnego do obsługi poczty.
BlackBerry od 2004
Czyli nie jest tak, że ta aplikacja pracuje sobie ukryta w tle a ja korzystam z maila za pomocą kopertki BB w której jest i pin i mail i sms? Chodzi mi o to ,że przychodzący mail jest sygnalizowany na ekranie głównym tak samo (żółtą kopertką) jak bym miał BISa itp.,itd.
Kurde nie wiem czy się rozumiemy-bariery słowa pisanego (w dodatku z paletki cały dzień)
COME ON YOU SPURS!!!
W folderze z wiadomościami również, ale w BISie konto pocztowe nie pracuje w tle tylko ma swoją ikonę, która pojawia się w menu wraz z otrzymaniem servicebook'ów i służy do obsługi wiadomości tylko dla tego konta. Przychodzący mail owszem powinien być sygnalizowany na ekranie jakimś znaczkiem z kopertką pod warunkiem, że w opcjach ogólnych wiadomości masz ustawione na "tak" opcję "wyświetl wskaźnik nowej wiadomości".
P.S. Ja też dziś cały dzień na paletce, więc trudniej mi idzie szczegółowe opisywanie.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 10-05-09 o 03:22
BlackBerry od 2004