Wrzuciłem se te service booki i mogę sobie zwykłego BB Browsera odpalić. Emulacja BB ON. Oczywiście wgranie tych service booków na istniejące w niczym nie przeszkadza, dochodzą tylko nowe. Wrzucałem przez "Legacy SB Restore mode". Zero problemów.
Wrzuciłem se te service booki i mogę sobie zwykłego BB Browsera odpalić. Emulacja BB ON. Oczywiście wgranie tych service booków na istniejące w niczym nie przeszkadza, dochodzą tylko nowe. Wrzucałem przez "Legacy SB Restore mode". Zero problemów.
Zagdzam sie z przedmowca...
Jest strona na ktorej jest instrukcja do wszytskich BB (link jest na FORUM!!!)...
i nie dosc ze mamy browsera po APN... to jeszcze push mail..;]
Mozna sie poczuc jak uzytkownicy BIS/BES :P i to jeszcze duzo duzo taniej...![]()
BlackBerry 9800 TORCH AT&T + SanDisk 8 GB MicroSDHC
OS 6 Bundle 2647 (6.6.0.216)
BlackBerry PlayBook 32 GB
BlackBerry Tablet OS 1.0.7.2670
"...Pracuj mądrze, nie ciężko..."
Nie wiem czy było o tym ale ja na moim blackberry mam przeglądarkę tylko jest ona dostępna tylko po przytrzymaniu przycisku z logo bb
BlackBerry 9500 Storm & 9520 Storm 2 @ 5.0.0.425 PL + microSD 4GB
Wchodzisz na storne [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]...
Logujesz sie ustawiasz konto... pozniej mozesz sciagnac taki maly programi oni ci tam podpowiedza... instalujesz na BB wlaczasz go... chodzi caly czas w tle!! (o dziwo benchmark nie pokazuje spadku indexu przy wlaczonym) nie bierze duzo pamieci nie zauwazysz roznicy w predkosci bb... no i gdy przyjdzi na twoja skrzynke ktora ustawiles przy rejestracji mail.. jest przez server wysylany do Ciebie jako sms czyli dostajesz go do skrzynki z wiadomosciami BB i oczywiscie mozesz odpowiedziec na maila i to z bb nie musisz wchodzic w zaden program dajesz odpowiedz/reply i piszesz i wysylasz...
musisz tylko miec zainstalowane service booki (zaraz dam linka) i usunieta standardowe!!!
Dodaje linka do opisu jak zrobic te service book
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Sprawdzone na
8300 (browser po APN dziala!! tu nie robilem push'a)
8320 (browser po APN i push mail opisany wyzej dziala!!)
Ostatnio edytowane przez marcys173 ; 27-04-09 o 19:06
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
napewno dziala... wczoraj robilem tak jak pisalem i dziala;]
Sprawdzanie skrzynki mozna ustawic na direct push, 10 minut... itp...
Wiec mozna ograniczyc zdzieranie KB... do minimum
maile dochodza bo sprawdzalemi nawet zalczaniki obsluguje w 100% fajna sprawa wiec warto poczekac
Chwala dla tego Japanisa ktory to obszedl:P
A czy ruszyło to komuś na Stormie z OSem .131? Bo po ostatniej aktualizacji nie zechciało mi "zabanglać". Coś zmienili?