Znów sam nic nie mogę wydumać. Teraz mam problem z mapami tego rodzaju, że jak Ściągnę mapę w której jest jeden plik .tar noto chodzi mi to dobrze ale jest to mało dokładna taka mapa. Natomiast jak ściągnąłem teraz takie mapy w których miało być przechodzenie pomiędzy skalami czy tez warstwami (layers) o to samo w sumie chodzi noto nie wiem jak to wybrać odrazu taką mapę szczegółową bo jest to podzielone na 30 folderów i w każdym jest plik tar. Nie wiem czy to ma dzialać tak ze jak mnie złapie w dużej skali to wtedy daje 9 i mnie wrzuca na odpoweidnią lepszej skali czy w jaki sposób sobie poradzić z dokładną mapa albo raczej z kilkonastoma folderami w takiej mapie.??
poradzcie cos a jak czegos nie doczytałem to dajcie linki
Mam 4 warstwy. I klikam load atlas i potem muszę wybrać warstwę. No i jak chcę wybrać warstwę np. to po wybraniu jej zasypuje mnie błędami i muszę wyciągać baterie zeby to jakos przerwać. Chyba mam problem ze strutkruą plików no i nie wiem jak się z tym uporać
pomozcie
pozdrawima
mam pewien problem z nawigowaniem w Trekbuddy. Mianowicie nie widzi mi wrzuconych plików .gpx ani z folderu /wpts ani z /tracks-gpx a chciałbym móc ich używać do znajdywania pewnych miejsc w mieście.
Dokładniej to po wybraniu alt+1 i opcji waypoints pojawia sie komunikat "No landmarks stored" i już probowałem różnych rzeczy ale żadna nie działa.
Ma ktoś może sposób jak w tym programie okiełznać pliki .gpx ?
Tak jak pisałem na pierwszej stronie musisz stworzyć katalog kartapamięci:/Trekbuddy/ i w nim folder /wpts.
Powinno to wyglądać na komputerze tak:
G:/TrekBuddy/wpts/nazwaplikuzwaypointami.gpx
G to przykładowa literka która może odpowiadać za numer BB widzianego jako dysk przenośny.
Potem po kliknięciu alt+1 powinna się w menu Waypoints pojawić opcja z nazwą tegoż pliku GPX.![]()
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nie pomagam na PW!
Mam dokładnie tak zrobione jak jest na pierwszej stronie i nadal nie widzi GPXów. A mam takeei pytanie czy działanie GPXów zależy od skali i kalibracji mapy?
Jako ogolnej mapy używam rozbudowanego atlasu(5 warstw) polski z miastami(głównie wrocław)
i jako gpx chciłabym wrzucić miejsca bankomatów sklepów rowerowych, elektronicznych, biedronek :P itp
8700-> 4x 8800 -> 8820 No simlock No ITPolicy No Branding Just BB
czesc - mam BB8900 i kartę pamięci MicroSDHC 4 GB ale co dalej czy mapa garmina City Navigator 2010 (taką posiadam) albo jakaś inna zadziała, proszę o pomoc, a moze trzeba ta mape przekonwertowac, a moze wgrac TrekBuddy_Version_0.9.80 jak to wszystko sobie poukładać - pomocy.
Witam. Czy może ktoś jeszcze raz wrzucić link do aplikacji - ten link do sekcji Download (jak i w pozostałych przypadkach) jakoś słabo działa![]()
Niestety, nie chodzi.Znaczy nie da się zainstalować.
Wersja dla 4.2 powyżej
BTW. Dzięki za cynk, używałem dalej wersji 0.9.75, ta parę rzeczy poprawiła.![]()
Ach, miałem się pochwalić jeżeli dowiem się jak tworzyć albumy - otóż, tworzymy je programem Mobile Atlas Creator, program w miarę intuicyjny w obsłudze:
Ostatnio edytowane przez ojciec ; 23-02-10 o 20:05
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
Nie pomagam na PW!
hmmm... pewny jestes? No, to moze odwrotnie czyli ze 4-ka chodzi na 5-kach. Przyznam, ze dawno sie bawilem i moglo mi sie to pomylic, ale brawo za czujnosc.
A tak przy okazji, to udalo sie komus przerabiac skutecznie mapy topograficzne z Garmina na TB? Ja probowalem i jest to potwornie uciazliwe, a do skucesu droga daleka - moze jest jakis dobry patent, albo juz gotowe mapy dla leniwych![]()