Witam! Posiadam od niedawna BB i mam pewien problem a mianowicie jak ustawić ciągłe podświetlanie aplikacji TrekBuddy??? Strasznie mnie denerwuje że co jakiś czas muszę ruszyć klawisz żeby podświetlić ekran :/
Witam! Posiadam od niedawna BB i mam pewien problem a mianowicie jak ustawić ciągłe podświetlanie aplikacji TrekBuddy??? Strasznie mnie denerwuje że co jakiś czas muszę ruszyć klawisz żeby podświetlić ekran :/
Blackberry 8800 --> 8110 --> 8520 --> już niedługo 9700
alt-r , żeby wyłączyć wciśnij jeszcze raz
Dzięki wielkie o to chodziło![]()
Blackberry 8800 --> 8110 --> 8520 --> już niedługo 9700
Downloads: Nowy plik został dodany przez ojciec:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
TrekBuddy dla systemów 4,2 i powyżej.
Instalacja z karty.
Znalazłem fajną wersję TrekBuddy - mam nadzieję, że nie było jej na forum i nie opisuje tej wersji po raz drugi.
Ogólnie u mnie w starszej wersji działało niewiele.
Bądź co bądź mam nowszą wersję. Coprawda dalej do nas nie pogada/nie będzie w 3D ale spełnia swoje zadanie, nie wiem jak się będzie sprawiał w samochodzie ale na rowerze (bo to mój główny środek transportu prócz autobusów) czy na nogach (opencache) sprawdza się bardzo dobrze.
Dla prepaidowców rzecz wspaniała - offline (bo który prepaidowiec sobie pozwoli na np. NaviExperta albo GoogleMaps?), darmowa.
Co najważniejsze - można ustawić ciągłe podświetlanie, można dodawać waypointy, - opcje te działają tak jak powinny.
Jako pierwsze czynności polecam wyłączenie dźwięków w opcjach, bo trochę wkurza czasem.
Pierwsze co robimy po instalacji to na karcie pamięci tworzymy katalog:
/TrekBuddy
A w nim foldery:
/resources
/tracks-gpx
/tracks-nmea
/ui-profiles
/wpts
Tak więc szybki kursik:
- ciągłe podświetlenie - trójka z numerycznej klawiatury
- waypointy - jedynka z numerycznej klawiatury i w menu pierwsza opcja
- zmiana na kompas - krzyżyk z numerycznej
Jak tworzymy waypointy i mapy dla programu:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <- na tej stonie wybieramy interesujący nas fragment, po czym zaznaczamy ewentualne waypointy, nazywamy mapę i waypointy, klikamy w dowlnoad map a potem w download waypoints.
Mapy wrzutamy do katalogu /TrekBuddy a waypointy do /TrekBuddy/wpts.
Jak tworzymy atlasy:
Dobre pytanie, jak się dowiem to się podzielę.
Program instalujemy przez karte pamięci, po instalacji oczywiście uprawnienia dajemy do korzystania z GPSa.
//edit by marbb
Jeżeli dodajesz coś do "download" to automatycznie tworzy się wątek na ten temat w dziale "aplikacje i gry", dlatego nie ma potrzeby otwierania kolejnego wątku w innym dziale. Z tego powodu pozwoliłem sobie połączyć zagadnienia i zmienić nieco tytuł na lepiej widoczny w "szukaj".
Ostatnio edytowane przez porhinio ; 18-04-09 o 16:49
W moim przypadku jest to nieopłacalne (jedyny pakiet 5zł - 5mb), zapomniałem już, że np. w Plusie jest to jeszcze znośny koszt (pakiety).
Czy nowy on jest to nie wiem, ale działa lepiej niż ten ściągnięty z oficjalnej strony TB - dokładniej mówiąc wogóle działa, bo w starszym działały mi jedynie mapy+gps, nic innego (waypointy, światło, pomimo uprawnień ciągle trzeba było wszystko potwierdzać etc).
nom w plusie jest jak dla mnie gitarka :P za 5zeta mam 20MB i jeszcze nie udalo mi sie tego wykorzystac do konca
to nowszego albo innego jak kto woli wazne ze dziala hehe![]()
BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
No Lock + 4GB SDHC
Najpierw SZUKAJ
dopiero pozniej pytaj !
witam,mam taki problem....mam jazynke 8310 i zainstalowanego trekbuddy najnowszego i ciagle sie mnie pyta ozezwolenie na zapis danycjh czy jakos tak...dodam ze jak zainstaluje wersje np 0.8.82 z desktop menagera to sie nic nie pyta,ale jak juz zrobie instaljke z javy to sie pyta ciagle co poprostu uniemozliwia kozystanie z nawigacji trekbuddy....mial ktos ten problem lub wie jak go rozwiazac? jak cos to jestem dostepny na gg 8772666 pozdrawiam wszystkich uzytkownikow jezynek![]()