Ja mam pytanie może banalne, ale spać mi nie daje. Wytłumaczcie mi na chłopski rozum co to jest tryb nocny w zegarze? Czy warto z niego korzystać i jakie są jego główne zalety. Pozdrawiam
Ja mam pytanie może banalne, ale spać mi nie daje. Wytłumaczcie mi na chłopski rozum co to jest tryb nocny w zegarze? Czy warto z niego korzystać i jakie są jego główne zalety. Pozdrawiam
Można wyłączyć trybem nocnym powiadomienia LED, wyłączyć moduł GSM, zmienić profil i jasność LCD.
Wszystko ustawiasz w opcjach zegara.
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nie pomagam na PW!
To ja Ci odpowiem w ten sposób: Korzystam z BB (na razie bez BISu, Internet głownie przez WIFI). Moduł GPS wbudowany w BB jest darmowy jeśli masz wykupioną usługę BIS. Możesz korzystać z aplikacji innych producentów, ale wtedy będziesz miał naliczane opłaty za transfer danych. Poza tym jeśli masz internet 2GB to moim zdaniem nie zdublujesz usług. Internet 2GB możesz wykorzystać do przeglądania np internetu przez przeglądarki innych producentów - tzn. inna niż wbudowana w terminal przeglądarka, która korzysta z BISu do darmowego (nie wiem dokładnie, ale niektóre przeglądarki mogą nie korzystać z BISu do łączenia z internetem).
Przepraszam, ale tekst o tym, ze 'wbudowany modul GPS jest darmowy jeśli posiada się usługę bis' zasługuje co najmniej na forumowa złota maline...
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:30 ----------
A, i wszystkie godne w ogóle polecenia przeglądarki inne niż firmową BB, tj bolt czy opera, działają bez zajakniecia po BIS
A czy trzeba to jakoś ustawiać, czy opera automatycznie będzie chidzić po BIS?
Właśnie kupiłem Bolda 9000, za kilka dni powinien dotrzeć; Czy wystarczy nic nie wpisywać w APN i mam spokój? Do BIS-a mam dodatkowo darmowy internet, ale wolałbym się zabezpieczyć.
Miałem kiedyś BB9000, ale dawno to było i nie pamiętam. Chyba było tak, że działało wszystko bez APN-ów.
Pozdrawiam
Suppy
W jaki sposób przesyłać pliki z komputera na blackberry? Gdzie one się zapisują ?
Nie mam karty pamięci.
Tak.![]()
witam
pomocy...wczoraj zmieniano mi domenę skrzynki pocztowej w pracy
wszystkie ustawienia mojego bb 9000 siadły.
obecnie urządzenie pobiera mi wszystkiem maile nawet przy otwartym outlooku wcześniej tak nie miałem i chciałbym tą opcję spowrotem
czy ktoś wie gdzie to ustawić...mi niestety sie nie udało![]()
Wiadomości dostawałeś albo na Outlooka albo na Blackberry tak?
Jeżeli tak to w Outlooku musisz wyłączyć pozostawianie kopii wiadomości na serwerze.
Nie wyłączaj tej opcji, jeżeli jeszcze ktoś korzysta z twojej skrzynki mailowej.
Dla bezpieczeństwa maili ja tą opcję mam włączoną.