Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 151
    Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał Bolero Zobacz post
    Ile wam trzyma bateria ?. Ostatnio właśnie o to pytałem, i dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz, ale dzień to max dla mojego 9530. Znaczy się ona nie jest nowa, bo tego telefonu używała moja siostra przez jakiś czas, więc z pewnością to też ma wpływ. Może być tak, że jakieś zbędne aplikacje zżerają baterię, albo używanie sieci komórkowej pobiera dużo energii ?
    Zmniejsz podświetlenie ekranu do 10 (różnica jest niewielka przy użytkowaniu), przełącz tryb sieci na 2G, pamietaj, że aplikacje nie zamykają się czerwoną słuchawką.

Cytat Napisał Bolero Zobacz post
    "dzwonie" na niego i powinienem dostać zwrotny sms ze stanem konta, a dostaje komunikat "Service code not supported", jest na to jakaś rada ?
    To jest problem z 8830 i 9530 (pewnie i z 9630) - telefon nie przyjmuje tych kodów jako polecenia dla sieci, tylko jako numery telefonów. Próbowałem wszystkiego co wpadło mi do głowy, ale nie znalazłem rozwiązania.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    215d63fd
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Zmniejsz podświetlenie ekranu do 10 (różnica jest niewielka przy użytkowaniu), przełącz tryb sieci na 2G, pamietaj, że aplikacje nie zamykają się czerwoną słuchawką.
    A i zobacz to:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) + Drugi z BIS PLAY
    BlackBerry 8110 @ 4.5.0.188

PalmOne Treo 650 x2

Było: 8520, 8300, 8310 (kilka), 8800 (kilka), 8820, 8100 (kilka), 8110 (kilka), 9500 (kilka), 7290, 7230
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nie pomagam na PW!

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9530
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Dzieki. Poradnik już czytałem i do wielu rzeczy się stosuję. Przełączyłem na 2G i zmniejszyłem jasność, więc zobaczymy jak to będzie.

E: Rzeczywiście działa, bo bateria już trzyma drugi dzień więc myślę, że przy jakichś rozmowach, słuchaniu muzyki itd. to ze 2 dni pociągnie, co i tak wynikiem będzie dobrym, biorąc pod uwagę to, że bateria nie jest nowa, no i też że dużo energii musi pobierac ten BB.
    Ostatnio edytowane przez Bolero ; 04-12-09 o 17:20

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9530
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Siema. Po zastosowaniu się do waszych porad, moja "bateria" pracowała ostatnio prawie cały tydzień. Tylko, że jest jeden problem. Otóż bateria trzyma, gdy wysyłam sms, słucham muzyki, przeglądam zdjęcia i filmy ... gorzej gdy z kimś rozmawiam. Wystarczy chwila rozmowy i już ubywa tak z 1/10 energii baterii. Tak to dosyć dobrze wytrzymuje, ale te nieszczęsne rozmowy. I tu pojawia się pytanie, czy ten BB Storm tak dużo zżera energii podczas rozmów, czy może jest to wina czegoś innego, co powinienem "wyłączyć" ?
    Ostatnio edytowane przez Bolero ; 12-12-09 o 14:31

Zaawansowany Avatar Szuri21
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice/Kraków/Firenze/Isola d'Elba
    PIN
    20deb150
    Model BlackBerry
    9500
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.1005

Domyślnie

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem i tego nie sprawdzałem. Mój osobisty rekord trzymania baterii to niecałe 5 dni na baterii w czym 45 minut rozmów, 120 sms wysłanych, 21 maili wysłanych, około 3x45 minut muzyki (podczas powrotów z uczelni do domku) i ponad 8 godzin surfowania po internecie, dodatkowo, czas na czytanie odebranych sms'ów i mail'i. Wynik naprawdę superowy, przy czym mam ustawione automatyczne wyłączanie w nocy na 3 godziny (od 01:00 do 04:00) więc z tych pięciu dni odpadnie około pół doby.

Może Twój problem, lezy po stronie tego, że słuchałeś muzyki, przeglądałeś internet i nagle dostałeś rozmowę i pogadałeś sobie ze 15 minut no a plikacje działały w tle. Zresztą pamiętam jak około godziny 23:00 miałem około 65% baterii a na drugi dzień rano o 06:00 BB nie dało się włączyć, a ja tylko zostawiłem uruchomiona przeglądarkę.
    BlackBerry 9500 Storm & 9520 Storm 2 @ 5.0.0.425 PL + microSD 4GB

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9530
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Internetu nie używam. Aplikacje zawsze wyłączam, a te rozmowy to tak po 2 minutki może trwają. Będę musiał jeszcze sprawdzić jak będzie przy jakiejś dłuższej rozmowie. Troszkę to dziwne, no ale "póki co" nie przeprowadzam jakichś długich rozmów, więc można się będzie przyzwyczaić.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9530
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie Fail :/

Witam. Otóż pojawił się niemały problem z moim BB 9530. Tak gdzies na początku stycznia byłem na imprezie u znajomego i tam nie wiadomo dlaczego (sam też nie potrafię powiedzieć :/) nagle gdy chciałem sprawdzić godzinę mój BB był wyłączony i od tamtej pory już się włączyć nie chce. Dodatkowo jeszcze po tym, gdy chciałem go włączyć to wypadł mi na dywan. Nic raczej z nim nie robiłem, cały czas siedział w kieszeni. Podłączyłem go do ładowania i nic, podłączyłem kablem do kompa i też nic, po prostu na nic nie reaguje, nic się nie włącza i nie świeci. Nie mam pojęcia co mogło się z nim stać, fakt jest taki że nie działa . Nie pisałem do tej pory bo po prostu jakoś nie miałem nawet chęci do naprawy go, a też ostatnio fundusze w nie najlepszym stanie, a wydaje mi się, że naprawa go nie będzie zbyt tania. Macie może jakieś sugestie i pomysły co mogło się z nim stać, ile będzie kosztować naprawa go i czy się w ogóle to da zrobić, no i czy ma to sens ? :/ ...

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Zabrze
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Witam

Kupiłem niedawno BB9500. To mój trzeci BB, wcześniej miałem BB 8310 i 8100. Co mogę powiedzieć o 9500. Bardzo fajny telefon z dużym czytelnym ekranem o bardzo dobrym kontraście. Dawno nie widziałem tak ostrego ekranu. Fajny sposób blokowania i odblokowywania całości jednym przyciskiem. Przycisk umieszczony w takim miejscu że ciężko go przypadkiem nacisnąć. Do czego nie potrafię się przyzwyczaić i kto wie czy to nie spowoduje że sprzedam go albo zamienię na BB 8900
    1. Klawiatura - nie wiem dlaczego nie zrobili większych klawiszy. Są odstępy pomiędzy klawiszami i mogli je zmniejszyć. nawet jak telefon mam obrócony o 90 stopni to ciężko trafić w klawisze. Do tego ten klik który skutkuje tym że napisanie dłuższej wiadomości (np 3 sms-y) trwa strasznie długo i bolą mnie ręce od wciskania klikania ekranu. Czemu to nie może działać jak w iPhonie tam pisanie po klawiaturze to była czysta przyjemność. Odczuwam mniejszą czułość ekranu w okolicach klawiszy P, BACKSPACE, ENTER Tu moje pytanie:
    - czy jest inna nakładka na OS która ma większe klawisze.?
    - czy nie ma jakiegoś obejścia żeby nie trzeba było klikać całego ekranu.
    2. Podpowiedzi w SMS - no już powyłączałem chyba wszystko co się dało a 9500 jak piszę smsa usilnie zastępuje moje słowa swoimi. Muszę robić BackSpace i dopiero wtedy pojawia się słowo które ja napisałem a nie te które chce BB. W 8310 była opcja która to wyłączała tu nie umiej jej znaleźć i mnie krew zalewa bo pisanie jednego smsa trwa wieczność
    3. Brzęczący głośnik - pisałem o tym w innym wątku
    To chyba na razie tyle
    Pozdrawiam
    Dawid
    ----------------
    Szukam Idealnego Telefonu
    ----------------

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał DawidS Zobacz post
    - czy jest inna nakładka na OS która ma większe klawisze.?
    Nie
    - czy nie ma jakiegoś obejścia żeby nie trzeba było klikać całego ekranu.
    Nie.

W jednym z pierwszy OS dla 9520/50 był błąd, który powodował, że ekran działał jak w np. iPhone i tak samo działa najnowsza Opera, ale nie da się tego normalnie ustawić.

Odczuwam mniejszą czułość ekranu w okolicach klawiszy P, BACKSPACE, ENTER
    Normalka - tak już jest jak czujnik jest jeden i to na środku.
    Do tego ten klik który skutkuje tym że napisanie dłuższej wiadomości (np 3 sms-y) trwa strasznie długo i bolą mnie ręce od wciskania klikania ekranu
    Bo ten klik się nadaje do czegokolwiek dopiero w 9520/50 - możesz zresztą zobaczyć jak się na tym pisze - wrzucałem już filmik. Szybciej niż na 9700 i 8900.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar CipherDog
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    21AC3097
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.546

Domyślnie

Witam, albo mam wyjątkowego pecha i szukam wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba, albo rzeczywiście trudno o tę informacje.
    Otóż, miesiąc i rok premiery obu terminali (9500 oraz 9530) jest ten sam, dane poza tym że w jednym jest 8G karta gratis a w drugim nie ma, są identyczne.
    Może więc jeden wnosi jakieś poprawki w stosunku do drugiego czy coś w tym stylu ?
    Który z tych terminali jest nowszy i czym się różnią ???
    pozdrawiam