Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
Ja bym poprosił jakiegoś moderatora o wydzielenie z tego wątku wszystkich postów poza pierwszym, a ten przykleić/podwiesić, cokolwiek.
I lepiej wspólnie tutaj ustalić listę pytań
Zrobić taki mały poradnik, pt.: kupiłem Bolda i co teraz, kupiłem Javelinkę i co teraz, może być nawet na podobnym schemacie (np.: kupiłem Bolda i chce mieć mail -> link do FAQ o BIS, albo: chciałbym kupić 8900 ale nie wiem czy prędkość EDGE będzie dobra i jakie ma realne transfery, np. w dużych miastach -> dane z testów użytkowników (trzeba by zrobić), itd itp.
Spróbuję jutro przedstawić moją propozycję, ale to raczej późnym wieczorkiem.
Jak się nie wyrobię ostatecznie do końca tygodnia, to mogę odstąpić temat Bolda![]()
Temat przykleiłem a wszelkie podstawowe odpowiedzi bedę wpisywał w pierwszym poście.
Osobiście chciałem stworzyć coś zupełnie podstawowego, coś co pozwoliłoby ewentualnym, przyszłym posiadaczom Blackberry wybrać konkretny model i uniknąć zadawania na forum pytań w stylu "czy Storm ma Wifi, bo nie mogę znaleźć". Z praktyki forumowej widzę jeszcze, że mimo obecności w naszych zasobach [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] kierującego do strony ze specyfikacjami terminali Blackberry, wielu "nowych" nie korzysta z niego, a szkoda.
Wydaje mi się, że idea moja może mieć o tyle sens, o ile nie będzie kopiowała FAQ, a jedynie w kilku, kilkunastu punktach odpowiadała na najbardziej podstawowe pytania związane z konkretnym modelem Jeżynki. Choć z drugiej strony może mieć również sens rozbudowanie takiego miniFAQ o propozycję @fism'a: "kupiłem Bolda i chce mieć mail -> link do FAQ o BIS"
Generalnie, można zrobić co w stylu niniejszego wątku, ważne aby wszelkie odpowiedzi były w pierwszym poście.
pozdrawiam
Mi by si? marzyla taka baza jak maja na xda-dev (ich wiki), zobacze co uda mi si? zrobic
A i tak wszystko wyjdzie w praniu...
Pozdrawiam
Przeczytałem wszystko na temat Tego BB i muszę jednoznacznie stwierdzić, że Amerykańcy nie dość, że nie umieją robić porządnych aut (oprócz kilku wyjątków) to także nie umieją robić porządnych telefonów. Ten telefon nie jest ani do biznesu, a według jego funkcji i ograniczeń nie nadaje się także na telefon multimedialny. A jeżeli ma być to zwykły telefon to jego cena musiałaby być przynajmniej 5x tańsza, gdyż i tak jest sporo za droga.
A ktoś napisał, że nie umiem wykorzystać internetu. A od czego jest forum? Od pomagania przecież. A chciałem uzyskać jednoznaczną opinię użytkowników tego telefonu z jednego forum, gdyż informacje o tym telefonie się różnią w kilku źródłach (jedni piszą, że jest okropny, jedni że najlepszy itd.).
A i tak na koniec wolałbym zjeść te pieniądze, zamiast dać je sprzedawcy storma.
Pozdro!
To słabo z tym czytaniem. To nie Amerykańce robią...
Eee, a dlaczego nie jest telefonem do biznesu?
Eee, a dlaczego nie jest telefonem multimedialnym?
Nie uzyskasz raczej jednoznaczej odpowiedzi, bo tyle opinii co użytkowników.
Na temat Storma jest kilka filmów na forum autorstwa 'naszego człowieka'
Jakie on ma ograniczenia?
Przykro mi ale nie zgodze sie z Toba:
1. Sam korzystam ze Storma w celach businessowych - poczta, zalaczniki Office i pdf, niedlugo dojdzie zapewne jeszcze SKYPE, notatki glosowe, organizer.
2. Ponadto z urzadzen z dotykowym ekranem (mialem iPhona, kilka smartphonow i urzadzen z WM) to wlasnie Storm ma moim zdaniem najlepsza funkcjonalnosc ekranu,
3. Urzywam Storma rownierz jako nawigatora - z odpowiednim softem jest rewelacyjny.
Czego chciec wiecej od urzadzenia za niecale 200euro? Odpowiedniki np Noki czy Samsunga i HTC sa w tym samym przedziale cenowym a moim skromnym zdaniem do produktow RiM nie umywaja sie.
Nie do biznesu - ha ha ha - dobry żart - ciekawe że nokia,se i htc korzystają z rozwiązania RIM (chodzi o usługi BES/BIS). Ponad to zależy co rozumiesz przez wyrażenie telefon do biznesu
Msn, yahooMSG, BBmessenger i wiele innych aplikacji idących po Bisie (wybacz - ale trudno nie lączyć usługi BIS z BB)
Amerykanie do BB nie mają nic - to Canada je robi (to taki drobny szczególik) więc chyba nie za dobrze z czytanie.....
Mój drogi - jakbyś nie zauważył to forum to taki ogromny FAQ - w którym najpierw szukasz a później zadajesz pytanie (jeśli nie znajdziesz odpowiedzi) - o ile pamiętam - na każde forum jakie wejdziesz tak jest!A ktoś napisał, że nie umiem wykorzystać internetu. A od czego jest forum? Od pomagania przecież. A chciałem uzyskać jednoznaczną opinię użytkowników tego telefonu z jednego forum, gdyż informacje o tym telefonie się różnią w kilku źródłach (jedni piszą, że jest okropny, jedni że najlepszy itd.).
A i tak na koniec wolałbym zjeść te pieniądze, zamiast dać je sprzedawcy storma.
Pozdro!
A na temat opinii o Stormie - zapomniałeś że ludzie się różnią - każdemu podoba się co innego - ale takie rzeczy powinno się wiedzieć.
Morał z tego taki - kup sobie htc albo nokie e71 - tyle w tym temacie.
P.S. PrezesGTR - to ksywka od stanowiska zajmowanego przez ciebie czy tylko taka sobie?
Ostatnio edytowane przez wlochaty ; 16-04-09 o 10:14
Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
Panowie nie męczcie się, on już zapewne tu nie wróci i nie przeczyta. PrezesGTR popełnił [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] za co został upomniany, a wątek zamknięty. Komentarz, który tu zamieścił to jak sądzę złośliwość za powyższe
A gdybyś jednak "prezesie" tu zawitał to: jednak jednoznacznie świadczy o słuszności mojej teorii, że nie radzisz sobie z multimediami takimi jak internet.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 17-04-09 o 12:39
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Zmodyfikowałem pierwszy post, oczywiście z zastrzeżeniem tekstów wyróżnionych kolorem zielonym, aby docenić dzieło fism'a i nie przypisywać sobie jego słów. Za pożyczone, mam nadzieję, nie obrazi się. Uważam, że robiąc swoje miniFAQ dla Bolda stworzył dzieło doskonałe i nie ma sensu, w niektórych przypadkach, "otwierać otwartych drzwi" (czy jakoś tak).
pzdr.
PS. Tabela z danymi również wg. idei fisma, pozmieniałem jedynie różne drobne smaczki i uzupełniłem info o baterii.