Witam.8310 bardzo dziwny przypadek. Ładuje na kablu usb lecz na ładowarce nieladuje, napeno ładowarki sprawne i oryginalne o napieciu 5v 500amper. Co jest ???
Witam.8310 bardzo dziwny przypadek. Ładuje na kablu usb lecz na ładowarce nieladuje, napeno ładowarki sprawne i oryginalne o napieciu 5v 500amper. Co jest ???
Na ładowarce innej firmy, np. Motoroli sprawdzałeś? Powiedz też, czy bateria jest oryginalna.
Możliwe, że to coś z układem ładowania - nie widzi samej ładowarki, ale po podłączeniu do kompa ładuje, bo widzi z nim połączenie i automatycznie włącza tryb ładowania. Miałem tak w jakimś Sagemie, powodem było złącze USB które było przylutowane po wyrwaniu...
Komunikacja z komputerem jak rozumiem bezproblemowa?
Polaczenie z kompem jak najbardziej oki i ladowanie na kablu USB. Po podlaczeniu ladowarki sieciowej pokaze sie wtyczka przy ikonie bateri na chwile a potem gasnie i nieladuje.
Hmm... Tak jak wspominałem - poszukaj kogoś z Motorolką i sprawdź na takiej ładowarce - na 100% oryginalna ładowarka Motoroli jest poprawnie wykrywana przez BB.
Jeżeli zadziała - do wymiany ładowarka.Jeżeli nie - coś z płytą BB, polecam wgranie nowszego systemu.
Takie głupie pytanie - podłączasz go do ładowarki rozładowanego?Wiem, że może bardzo oczywiste, ale lepiej zapytać nawet o takie rzeczy.
Jeżeli masz ładowarkę taką jak od tych chińskich tzw. "mp4" podłącz pod nią kabel usb i spróbuj ładować.
Strzelam - ładowarka do wymiany.
BB tak mają, nie wszystkie parametry ładowarek im odpowiadają.
Sam próbowałem ładować BB8800 ładowarką od HTC (do x7501) i nie było szans, objaw taki sam - sygnalizuje ładowanie i po chwili odłącza.
Zakładam, że totalnie rozładowany też nie ruszy z tej ładowarki, za to wszystko inne się z tej ładowarki będzie ładować.
W tym przypadku przestrzegam Cię przed rozładowaniem swojego BB do totalnej śmierci (wyłączenia) bo z ładowaniem padniętej Jeżynki przez USB są straszne problemy.
Pozdrawiam świątecznie,
f.
Jeszcze raz. Ładowarka na 10000% sprawna,sprawdzana na motce , na oryg bbarry itd. Takze nei ma mowy tu o uszkodzonej albo zlej ladowarce . Jest jakis problem z fonem tylko nie wiem co gdzie i jak za to odpowiada. Dziwna jest tylko to ze po usb z kompa laduje i telefon caly czas uzytkuje.Pozdrawiam
Tak ladowarki sprawdzone na innych black berry bo mam rozne telefony,takze ladowarki wykluczam bo sa dobre.Chcialbym wiedziec co odpowiada za ladowanie w tym modelu 8310, jaki uklad i czy jest rozny dla ladowania przez ladowarke sieciowa i czy jest inny uklad przy ladowaniu przez usb, bo cos mi sie zdaje ze tak jest wlasnie.
Ostatnio edytowane przez alien125 ; 23-04-09 o 01:49
A ja dalej radzę: sprawdź na innych ładowarkach.![]()
W sumie reinstalka osa nie jest złym pomysłem - może to być sprawa softowa...