Mam dość dziwny problem z najnowszym oficjalnym OS... mianowicie czasami ( nie ma reguły...) gdy chce zmienić dźwięk dzwonka ( nie ważne czy to sms, mms, email), nagle przestają działać jakie kol wiek "melodie" a gdy ktoś do mnie dzwoni to telefon nie wydaje żadnych "dźwięków". Pomaga restart paletki, ale jest to dość irytujące za każdym razem.... i może ktoś wie o co tu chodzi?.....
Tradycyjnie sprawdzilbym 2 typowe metody radzenia sobie z problemami, ktore sa dziwne i u nikogo innego nie wystepuja, badz sa na tyle rzadkie, ze mozna tak zalozyc:
1. wyjac baterie na dluzej (min 30s, ale w tym przypadku dalbym nawet kilkanascie minut)
2. jesli (1) nie pomoze, to wipe i ponowna instalacja systemu. Sprawdzic czy problem zniknal. Jesli tak, to zainstalowac aplikacje 3rd party i sprawdzic ponownie po instalacji kazdej apki w celu sprawdzenia, czy ktoras z nich nie wywoluje tego problemu.
Warto pamietac, ze zalecana procedura jest restart poprzez wyjecie baterii po instalacji kazdej apki (w praktyce: kazdej wiekszej apki o wadze kilkuset kb).
Soft zaktualizowany do najnowszego i jestem ucieszonypoprawili ten bug z odblokowaniem terminala po nadejściu wiadomości sms
Więcej rzeczy nie zauważyłem.
Zdziwił bym się gdybym potrafił się jeszcze zdziwić.
Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
witajcie,
czy ktos z Was zainstalowal na swojej paletce 8900 najnowsza hybrydke od willyboya, Willyboy 8900 v7.1 .862/.886/6.0.0.31/.161 ?
pytam, bo ostatnie newsy odnosnie hybrydy WB dot. wersji Willyboy 8900 v6 .732/.743/.758/6.0.0.31 ktora zreszta i ja mam zainstalowana, ale zaczyna mi ostatnio mulic sie terminal, dlugie zawiechy zeby wyjsc z wiadomosci, troche mysli zanim odpali jakas aplikacje, ktora jeszcze niedawno odpalala sie blyskawicznie.
dlatego tez mysle o zainstalowaniu najnowszej hybrydy, ale wolalbym poznac wasze opinie o tych nowych wersjach. dzieki