Działa link z Megauploadu z BBnews.
a co jaki czas w przybliżeniu, wychodzą nowe wersje?? czy po tej wersji beta, wyjdzie już wersja oficjalna? czy to kwestia np. 6 miesięcy?? dopytuje bo jestem ciekaw czym różni się od 411, ale obawiam się instalować teraz.....
Co tyle, co ile RIM wyprodukuje nowy OS i testerzy/operatorzy uznają, że warto go wypuścić do ludzi.
*niemożliwość przywrócenia backupu wykonanego na 9500, 9520, 9000, 8800 (błąd, rozłączenie i restart w trakcie procesu - potem na urządzeniu są tylko puste skrzynki, bez wiadomości, za to przywracają się wiadomości PIN)
*wipe z poziomu urządzenia zawiesza się na losowym procencie <50 (najczęściej okolice 5 lub 30), po wyciągnięciu baterii wipe wykonuje się poprawnie od początku do końca
*2 samoczynne resety przy tym jak leżał nie używany, bez karty sim i karty pamięci
*jedno zawieszenie się przy przeglądaniu internetu (choć akurat to testowałem dość długo i mógł do być po prostu wypadek przy pracy)
*wipe przez BBSAK nie zawsze się udaje, a czasami... pozostawia OS na terminalu (czego nie powinien)
*nie pomaga instalacja OS nawet z wcześniejszym wyczyszczeniem całego środowiska java na urządzeniu
Wipe był wykonany czym tylko się dało, od BlackBerry Master Control Program, przez CrackUtil po BBSAK.
Instalacje OS wykonywane z kartą pamięci, bez karty pamieci, z kartą sim z BIS (zarejestrowany terminal), z kartą sim bez BIS, bez karty SIM, bez baterii, z baterią, etc, etc.
I nic...
.314, .328, .411, .461 - objawy jak wyżej
4.6.1. - śmiga doskonale, wszystko przywraca się z backupu, brak problemów.
Co można zrobić?
5.0.0.461 niestety z tym oprogramowaniem nie działa mi blokowanie klawiatury. Wracam do wersji 5.0.0.411
BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
Czy ktos mi podpowie jak ten v5 zainstalowac? Sciagam program z ktoregos z linkow, instaluje sie poprawnie, uruchamia desktop manager, wybieram aktualizacje oprogramowania i potem mam liste systemow i najwyzszy na liscie jest nadal v4.6 - to jak zaktualizowac ten system w koncu?
Nadal nic nie kumam, ale czy to jest tak, ze jak nie przeczytam 42 stron z FAQ i nie naucze sie tych wszystkich skrotow i slow to nie mam szans zainstalowac? Niemozliwe, to musi byc jakos prostsze)) Prosze bardzo o pomoc i podpowiedzi
![]()
Ale w poscie #1 jest instrukcja bez trudnych słów a dodatkowo link do wideo, jakby się komuś czytać nie chciało![]()
wraz z nowym softem miernik baterii zaczął działać jakby skokowo, czyli stoi na 85 i nagle 68.
Duże zużycie prądu, niby wszystko powyłączane a pokazuje od 3,3 do nawet 9,8% na godzinę -na 4.11 potrafiło pokazać 0,7% h -tu nawet się nie zbliża do tego poziomu
Faktem jest ,że zbiegło się to z instalacją Pocket Informata i musze sprawdzić, czy to ON tak prądu nie ciągnie, ale coś jednak zżera bakterię