Witam. Zakupiłęm niedawno BB 7290, jest powiem problem. telefon wogóle nie ma zasięgu (oczywiscie włączyłem to co trzeba). Obok ikonki od zasięgu jest x i pisze brak usługi. Karte sim czyta. Da sie to jakoś naprawić?
Witam. Zakupiłęm niedawno BB 7290, jest powiem problem. telefon wogóle nie ma zasięgu (oczywiscie włączyłem to co trzeba). Obok ikonki od zasięgu jest x i pisze brak usługi. Karte sim czyta. Da sie to jakoś naprawić?
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Po włączeniu modułu właśnie jest to, najpierw jest wyszukiwanie sieci potem Brak usługi i ikonka x. Moduł radiowy włąćżony
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
bb9780#v6.0.0.706 PL - na sprzedaż
Javelin # v5.0.0.1022 BETA (Multilanguage)
bb7290 # v4.1.0.377 PL (klasyk)
Simlock jest napewno zdjęty, restartowałem BB i nic. Czy jest możliwość ze zasięg (antenka) jest uszkodzona?
Jesli po reset softu i wgraniu na nowo nie stanie to jest to uszkodzenie na plycie gl telefonu mialem już tak w 7290 ale udalo mi sie to naprawic, antenka tam raczej nie powinna sie uszkodzic gdyz jest to solidna blacha chyba ze zasniedziala na styku to wtedy tez moze byc taki objaw.
9300
8100
7730
7290
najwygodniejszy 7730i dalej w uzyciu bis ....