Witam,
mam Bb 8900 w Orange, mam problem z połączeniem Wifi, pobiera adres IP, idą pingi ale nie mam internetu..?! czy potrzeba dodatkowych ustawien do aktywacji karty sieciowej ..???
pozdrawiam
BB8900
BB9000
![]()
Witam,
mam Bb 8900 w Orange, mam problem z połączeniem Wifi, pobiera adres IP, idą pingi ale nie mam internetu..?! czy potrzeba dodatkowych ustawien do aktywacji karty sieciowej ..???
pozdrawiam
BB8900
BB9000
![]()
Masz poustawiane TCP
Ale d*** ze mnie - pomyliłem się. Sprawdz DNS - może nie pasuje. Pingi masz do routera czy od routera do tel?
A co WIFI ma do orange? WIFI jest funkcja telefonu a nie usługą operatora !!!
BlackBerry 9810 Torch
BlackBerry 9700 Bold
BlackBerry 9000 Bold
BlackBerry 8800
Ale przeglądasz przez przeglądarkę punktów aktywnych?
Panowie pobieram adres IP, pingi idą w dwie strony, w menu aparatu mam na zielono nazwę sieci, ale obok nie ma "ptaszka"potwierdzającego działanie netu.. i netu nie ma..
Przypominam,że miałem podobne problemy. Tysiące zmian ustawień itp. Panowie, wiem,że BB są specyficzne ale nie demonizujmy. WIFI ma działać!!! I po tym jak wyszło ,że mój router nie hula z Boldem a po jego wymianie okazało się ,że wszystko hula na fabrycznych ustawieniach powiadam: sprawdź na routerze sąsiada czy kogokolwiek innego. Od tego zacznij całą zabawę.
COME ON YOU SPURS!!!
Ostatnio edytowane przez krojek ; 26-03-09 o 17:32 Powód: Podwójny post - scalenie