Witam wszystkich na tym forum.
Mam pytanie, w sumie to nawet więcej niż jedno. Może od początku - już prawie byłem zdecydowany na zakup jakiegoś low endowego androida (p350/gt540/x8), ale przez przypadek nacisnąłem na allegro kategorię Blackberry. Może wyda wam się to śmieszne, ale pierwszy raz spotkałem się z takimi telefonami i od razu mi się spodobałyTutaj rodzi się pytanie czy blackberry będzie odpowiednim telefonem dla nastolatka? Czy jest on zarezerwowany raczej dla biznesmenów? Model 8520 jest dosyć tani bo kosztuje około 300zł czyli mieści się akurat w moim budżecie. Kolejne obawy mam odnośnie czegoś co nazywa się BIS, w internecie przeczytałem, że jest to coś związane z internetem w telefonie i musi być to wykupione u operatora - problem polega na tym, że ja korzystam z Orange Free na kartę przez co internet ma tak jakby za darmo po doładowaniu (np. po zasileniu za 25zł dostaję 1,4 GB darmowego transferu co jest dla mnie wystarczające), więc było by to dla mnie tylko niepotrzebnym obciążeniem. Czy musi być to wykupione żeby używać internetu?
Może wymienię jeszcze funkcje z których korzystam w moim obecnym telefonie:
-internet
-sms
-rozmowy
-aktywne notatki na pulpicie - w sumie to taka "pierdoła", ale dla mnie bardzo potrzebna ze względu na słabą pamięć :P
-odtwarzam muzyczny
Na tym by się to zamykało - ot przeciętne funkcje wykorzystywane przez nastolatka.
Na końcu zadam najważniejsze pytanie, na które będzie wam prosto odpowiedzieć przez przeczytanie mojego postu - Czy blackberry jest dla mnie, czy mam sobie to odpuścić i kupić androida?
Pozdrawiam
Tomek

Tutaj rodzi się pytanie czy blackberry będzie odpowiednim telefonem dla nastolatka? Czy jest on zarezerwowany raczej dla biznesmenów? Model 8520 jest dosyć tani bo kosztuje około 300zł czyli mieści się akurat w moim budżecie. Kolejne obawy mam odnośnie czegoś co nazywa się BIS, w internecie przeczytałem, że jest to coś związane z internetem w telefonie i musi być to wykupione u operatora - problem polega na tym, że ja korzystam z Orange Free na kartę przez co internet ma tak jakby za darmo po doładowaniu (np. po zasileniu za 25zł dostaję 1,4 GB darmowego transferu co jest dla mnie wystarczające), więc było by to dla mnie tylko niepotrzebnym obciążeniem. Czy musi być to wykupione żeby używać internetu?
Odpowiedź z cytatem