Witam,
nie działa mi joystick w BB9700 Bold, stalo sie to po aktualizacji oprogramowania. Nie moge nic przewinac, przesunac.
Czy ktos ma jkais pomysl, przed udaniem sie do serwisu. Resetowałem, wyjamowalem baterie itd.itp.
Pzdr
Michał
Witam,
nie działa mi joystick w BB9700 Bold, stalo sie to po aktualizacji oprogramowania. Nie moge nic przewinac, przesunac.
Czy ktos ma jkais pomysl, przed udaniem sie do serwisu. Resetowałem, wyjamowalem baterie itd.itp.
Pzdr
Michał
Nie upadł w tym czasie, nie został zalany, nie rozkręcałeś go itp ?
Sony CMD-CD5 > Siemens C35i > Nokia 3100 > Samsung E250 > SE W910i > BB 8520 > BB 9700 + PlayBook
po tygodniu użytkowania BlackBerry uznałem, że nie chcę żadnego innego telefonu
GLORY GLORY MAN UNITED !!!
Witam,
upadł nie raz, natomiast po aktualizacji oprogramowania zaczął działać po czym po kilku minutach przestał. W ogóle od kilku dni każda operacja potwierdzana wymagała chwili zastanowienia, wieszał się na krótko po czym odblokowywał. Masz jakiś pomysł?
I czy aktualizowałeś normalnie przez BB Desktop czy np Shrink-A-OS. Mogłeś coś usunąć za dużo. Zrób downgrade i wtedy sprawdź czy będzie działać. Chwile zastanowienia mogą być spowodowane małą ilością pamięci chyba, że coś jest namieszane w OSie.
Sony CMD-CD5 > Siemens C35i > Nokia 3100 > Samsung E250 > SE W910i > BB 8520 > BB 9700 + PlayBook
po tygodniu użytkowania BlackBerry uznałem, że nie chcę żadnego innego telefonu
GLORY GLORY MAN UNITED !!!
nie spotkalem sie jeszcze nigdy, zeby soft uszkodzil trackpad. najczesciej przestaje dzialac jak tel mial kontakt z wilgocia, a zwlaszcza zima tele sa bardzo narazone na wilgoc, np. rozmawiamy przez tela na dworze przy -10, i wchodzimy z nim do domy gdzie +20, efekt? tak jak okulary paruja to na podobnej zasadzie wilgoc dostaje sie do srodka tela
Witam! Odświeżam temat po dłuższej walce z moim BB. Dostałem 9700 z UK w którym nie działał trackpad na boki oraz góra/dół. Zatwierdzić mogłem ale nic więcej. Zakupiłem używanego trackpada i wymieniłem ale nie przyniosło to rezultatu (dalej tylko możliwość zatwierdzania). Używany zawsze mógł być uszkodzony więc przekładka na nowy. Oczywiście dokładnie posprawdzałem płytę czy nie widać śladów podlania lub innej ingerencji - wszystko wygląda w porządku. Następnym krokiem była zmiana oprogramowania. Pierwszy wgrany 6.0.0.666. Trackpad zaczyna działać normalnie. Pochodził tak z dzień i po nocy wstaje - znowu działa tylko środek. Kolejne softy : 6.0.0.668, 5.0.0.656, 5.0.0.979. Za każdym razem to samo - pochodzi parę godzin i przestaje. Na tym sofcie ostatnim to była taka niespodzianka, że wykonywałem połączenie i chciałem zakończyć rozmowę, po czym mój BB zawiesił się, zresetował i po restarcie trackpad przestał działać...
Oczywiście przed każdą zmianą softa robiłem wipe żeby na czysto wgrywać. Próbowałem wgrywać BD i vnbbUtils.
Nie mam już pomysłu co dalej robić z tym fantem...![]()
Zimne luty?
Jak CI się nudzi zawsze możesz spróbować wgrać mfi...
Google -> 9700mfi.rar
ja mam kilka sposoby, nie zawsze dzialaja ale jest szansa ze zadziala:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
zacznij od opcji z 3 zdjecia, zdejnij maly czarny kwadratowy scalaczek i zrob zworke, dokladniej pokazane jest jak na 2 zdjeciu
Ostatnio edytowane przez koski ; 20-03-12 o 11:55