Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    7.0.0.528

Domyślnie Gwarancja a zakup na własną rękę - np. w Expansys

Witam wszystkich.

Mam pytanie do osób, które kupiły swoje terminale na własną rękę - nie u operatora. Korci mnie zakup 9900 lub 9790, ale pierwszy nie jest dostępny w t-mobile dla indywidualnych klientów, a drugi w ogóle jeszcze nie jest u nas dostępny.. Czy kupując terminal przez Internet, np. w serwisie Expansys, dostajemy jakąś gwarancję? Czy ktoś już z niej korzystał? Jak to wygląda w praktyce, wysyłamy BB za granicę i czekamy wieki aż odeślą?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Gwarancję masz tylko realizacja jej jest ciężka ze względu na wysyłkę sprzętu oraz na koszta z tym związane.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Joinas Zobacz post
    Czy kupując terminal przez Internet, np. w serwisie Expansys, dostajemy jakąś gwarancję? Czy ktoś już z niej korzystał?
    Gwarancją z Expansys można sobie podetrzeć to i owo. Przykład najnowszy:

Bold 9900 kupiony w dniu premiery, po kilku miesiącach przestał czytać kartę SIM. Wysłany do Francji (na mój koszt), po kilku tygodniach przyszedł wynik analizy: uszkodzenie z winy użytkownika, wydane na podstawie milimetrowej ryski na osłonce slotu na kartę sim. Żadnego wgniecenia, żadnego wygięcia - mała ryska. Do wyboru były następujące opcje:

1) Naprawa za 150 Euro
    2) Zwrot telefonu na mój koszt + koszt ekspertyzy (30E)
    3) Zniszczenie telefonu (o dziwo nie na mój koszt)

Wybrałem opcję pierwszą i telefon leży chyba 3 tydzień bez żadnej informacji z Expansys.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

No to jeszcze lepiej, no i własnie tutaj nasunął mi się temat który wydarzył się u nas w kraju a mianowicie produkt HP kupiony od jednego z polskich dystrybutorów nie miał gwarancji HP :/ jak to możliwe ?
    Dystrybutor kupił taniej sprzęt od HP i sam zapewnia serwis bez wsparcia HP. Domyślam się iż w takich przypadkach gdzie jest to wyprzedaż może mieć miejsce podobna sytuacja gdzie gwarantem jest firma a nie serwis centralny. I prawdopodobnie to tez przekłada się na cenę produktu która w naszym mniemaniu jest atrakcyjna.

A jak wiemy z naszych rodzimych doświadczeń udowodnienie braku winy szczególnie w obcym Państwie jest dosyć trudne tym bardziej iż nie jesteśmy na miejscu i każdy ruch bije nas po kieszeni.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    7.0.0.528

Domyślnie

Czyli raczej nie ma sensu kupować 9790 w zagranicznym serwisie i liczyć na to, że nic nie zaszwankuje. Lepiej poczekać, aż wejdzie u nas, tylko kiedy i za ile??

Zaawansowany Avatar apol
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    sdtv.pl
    Model BlackBerry
    99xx
    BIS/BES
    o2
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

nawet zakupy w brandowanych sieciach maja tez swoje minusy

z poslkich operatorow tylko jeden mial w RIM taka gwarancje ze nawet jak zalany woda to ma wymiane za free na nowy(podam jutro co to za operator)

Nie polecam tez zakupow w sklepach CarphoneWarehouse w UK mimo ze tel jes odblokowany i bez brandingu to w razie awarii jak odsylaja do servisu(autoryzowanego UK) to najczesciej sie go wcale nie naprawia a nawet wiecej ,woda i 10v 2A na plyte i robi sie ladny zalaniec dla servisu to czysty zysk i nie musi sie [CIACH] z naprawa(dostaje kase za ekspertyze) i odsyla sie taki tel do Carphona a oni oddaja dla klienta.

wiec zastanowcie sie zanim klikniecie kup

fism bylo pisac na Vipie ze jakis problem z simem
    Ostatnio edytowane przez zmoka ; 05-02-12 o 18:55 Powód: slownictwo

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał apol Zobacz post
    fism bylo pisac na Vipie ze jakis problem z simem
    Myślałem, że zrobią mi to w ramach gwarancji, a potem mi już było obojętne ale będę pamiętał, dzięki.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Zaawansowany Avatar CzarnyRafal
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    PIN
    261c4700
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Cytat Napisał apol Zobacz post
    Nie polecam tez zakupow w sklepach CarphoneWarehouse w UK mimo ze tel jes odblokowany i bez brandingu to w razie awarii jak odsylaja do servisu(autoryzowanego UK) to najczesciej sie go wcale nie naprawia a nawet wiecej ,woda i 10v 2A na plyte i robi sie ladny zalaniec dla servisu to czysty zysk i nie musi sie [CIACH] z naprawa(dostaje kase za ekspertyze) i odsyla sie taki tel do Carphona a oni oddaja dla klienta.
    Jakiś durny ten serwis.
    Że jeszcze nie mieli "tajemniczego" klienta.
    I ogólnie dziwne reguły.

W Polsce masz tak, że pierwszym razem, jeżeli jest telefon zalany, anulowana jest gwarancja "darmowo".
    Dopiero gdy nie zgadzasz się z ekspertyzą możesz jeszcze raz wysłać telefon, ale w razie potwierdzenia usterki, pobierana jest opłata.