czy BB 9790 juz dostepny w Polsce? szukam po necie, ale nigdzie nie widze.. mam teraz 9800 Torcha, mysle jednak o sprzedazy a wzieciu w 1 kostce.
9900 wyglada takze ok ale strasznie duzy jest, no i podobno bateria 'siada' szybko. pozdrawiam![]()
czy BB 9790 juz dostepny w Polsce? szukam po necie, ale nigdzie nie widze.. mam teraz 9800 Torcha, mysle jednak o sprzedazy a wzieciu w 1 kostce.
9900 wyglada takze ok ale strasznie duzy jest, no i podobno bateria 'siada' szybko. pozdrawiam![]()
w 9790 baterii duzo lepszej to się raczej nie spodziewaj...
Koledzy, a gdzie nabyliscie 9790? dostepny jest juz w Polsce?
dzieki za info i jak opis wrazen z uzytkowania sprzetu?![]()
Expansys.pl ma, ale jak dla mnie cena za wysoka jak na taki terminal.
W Polsce będzie jeszcze wyższaChodziło mi tylko o to, że nie warto kupować telefonu w momencie premiery, bo płaci się "marżę za bycie pierwszym"
Z 9900 na razie nie korzystam, a to co o nim myślę opisałem już tutaj: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]+ można do tego dodać wyraźne poprawienie czasu pracy na baterii w OS 7.1 (ale na ten temat jest już inny wątek na forum).
Fism - wielkie dzieki za recenzje, wszystko to czytam , co piszesz, super sprawa i ogrom wiedzy.
co do 9900 musze zobaczyc go na zywo.. moze i on bylby lepszym wyborem niz 9790?
Zależy - w sklepach jest jeszcze droższy niż 9790, ale za to na rynku "wtórnym" (choć nie mówię koniecznie o używanych modelach) jest już o wiele tańszy i da się pewnie kupić za około 1500zł. Z 9790 bym poczekał aż go rynek wyceni ostatecznie, chyba że 2000zł za telefon to nie jest problem.
A 9900 czy 9790? 9900 jest większy, trochę szybszy, ma większy ekran i o wiele lepszą klawiaturę, za to 9790 zawsze będzie działał trochę dłużej na baterii i miał AF w aparacie![]()
Pozwolę podzielic się swoimi doświadczeniami z BB 9790. Jak pokazał się na Expansys.pl bodajże 18 stycznia to momentalnie chciałem go kupic. Niestety miałem trochę problemów z zrealizowaniem płatności i dopiero w tym tygodniu zdecydowałem się na sfinalizowanie transakcji. Jak się okazało miałem w tym sporo szczęścia ponieważ euro poszło w dół jak i sama cena 9790. Telefon zamówiłem we wtorek o 15:00 a kurier dostarczył mi go na drugi dzień o 10 rano! Telefon kosztował niecałe 1700zł.
Dostarczony był z prehistorycznym softem przez co bateria leciała na łeb na szyje (rozładowałem ja praktycznie nic nie robiac w 6-7h). Teraz zrobiłem update do najnowszego softu 7.0.0.611 i bateryjka widac, że w końcu działa jak należy. Od wczoraj od 20:00 czyli przez 18h telefon jest włączony, synchronizuja się 3 konta mailowe (otrzymałem już kilanaście maili), przedzowniłem kilanaście minut oraz wysłałem kilka smsów a wskaźnik baterii pokazuje 75%.