Witajcie,
Na wstępie i pokrótce dodam, że business to business zbiera wszystkich hurtowników, producentów i importerów tworząc "mały rynek" między nimi aby podczas transakcji ograniczyć koszta pośredników albo i całkowicie wykluczyć.
Są do tego przeznaczone różne Portale na świecie najbardziej znana i największa taka strona to alibaba (odpowiednik Allegro dla rynków business to customer B2C). Orientowałem się również czy w Polsce posiadamy takie strony i odnalazłem:
- Zentrada - niestety wiekszość klientów z Niemiec, więc odpada
- Marketeo [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - bardzo ciekawie i przemyślanie zrobiona!
- B2B Portal [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - w sumie nigdy o nich nie słyszałem, ale szukałem producenta kokardek do bielizny damskiej i okazało się że wyskoczył na googlach odnośnik do ich strony. Co bardziej mnie zaciekawiło tam każda strona jest mniej więcej tak pozycjonowana, a rejestracja bezpłatna
- Solostocks - równie fajna i przejrzysta strona, niestety ogłoszenia tam nie mają nic wspólnego z B2B bo ludzie po jednej sztuce sprzedają ...
Czy ktoś z Was korzystał z Portali albo zna jakieś inne ?
Zachęcam do dyskusji i dzielenia się uwagami

Odpowiedź z cytatem