Czy jest możliwe wysyłanie wizytówek a kontaktem z BB na inny telefon.Jak to można zrobić w taki sposób jak w np. nokiach, nie chodzi mi o przesyłanie przez bluetooth.
Czy jest możliwe wysyłanie wizytówek a kontaktem z BB na inny telefon.Jak to można zrobić w taki sposób jak w np. nokiach, nie chodzi mi o przesyłanie przez bluetooth.
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 31-01-12 o 08:08
jest możliwe, wystarczy zainstalować dodatkowa aplikację, która integruje się z OS, (nie pamiętam nazwy, musiałbym poszukać) i wtedy masz taką sama funkcjonalność odnośnie wizytówek jak w Nokii.
BB7290, BB8520, NokiaE63, Motorola Defy, Samsung Galaxy Tab.
Są aplikacje dostępne na App World ale raczej płatne, (należy wpisać w wyszukiwarkę vCard) kiedyś używałem jakiejś bezpłatnej aplikacji zintegrowanej w menu ale muszę jej poszukać w wolnej chwili bo nie używam tej funkcjonalności i już dawno to odinstalowałem z BB
Tu jest jeszcze taki artykuł:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
A dodatkowo podobno Vcard można wysyłać z BB bez żadnych dodatkowych aplikacji: przynajmniej wynika to z tego co piszą na jednym z anglojęzycznych forum, z tym że nie sprawdzałem tego bo jak napisałem wcześniej nie używam wizytówek:
"You can VCard msg from simple msg.
If this is the case, then you have to check for the msg text. VCard msg always starts with "BEGIN:VCARD"
and ends with "END:VCARD".
wynikałoby z tego, że w zwykłej wiadomości sms wystarczy dodać na początku: "BEGIN:VCARD"" a na końcu wiadomości "END:VCARD" i wizytówką się wyśle.
BB7290, BB8520, NokiaE63, Motorola Defy, Samsung Galaxy Tab.