Powiem szczerze, że przeglądam forum już jakiś czas, Wikipedie i Google również przeszukałem, ale tak naprawdę nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytania. Otóż planuję przygodę z BlackBerry od jakiegoś czasu. Posiadam abonament w Play, gdzie mogę wykupić za 10zł usługę BIS. Jako, że nie chcę zbyt dużo zainwestować na razie w terminal, w moje oko wpadł model 8520. Spodziewam się odpowiedzi typu "8520 niczego nie robi dobrze", ale podoba mi się ten model i jest dość niedrogi. Jak BB mi podejdzie, to zapewne zdecyduje się na coś lepszego (marzy się 9900), ale do rzeczy:
1. Czy po zakupie 8520 na Alledrogo, bez problemu będę mógł go zarejestrować w usłudze BIS w Play?
2. Dlaczego większość z Was mówi że "BIS w Play to zuoooo" ?
3. Dosyć konkretnie -z jakich aplikacji, bez dodatkowych opłat, będę mógł korzystać na 8520? Facebook, Twitter, Facebook Messenger, mail, przeglądarka - to moja pierwsza linia użytkowania terminala, chciałbym wiedzieć gdyż nie chcę po zakupie telefonu i usługi być zaskoczonym, że nie mogę czegoś pobrać lub włączyć/
4. Czy brak OS6 dla 8520 coś zmienia w stosunku pobierania aplikacji z AppWorld? Facebook Messenger lub aplikacja Kindle są dostępne dla tego modelu?
Zdaję sobie sprawę, że zaraz mogę być odesłany do setek różnych tematów, które już przejrzałem i tak naprawdę dowiedziałem się niewiele. Dziękuję serdecznie z góry za każdą pomoc i pozytywne podejście dla przyszłego użytkownika BB. Pozdrawiam!

), ale do rzeczy:
Odpowiedź z cytatem