Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy Avatar codic
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    BRAK
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie 8520 - czy spełni oczekiwania

Powiem szczerze, że przeglądam forum już jakiś czas, Wikipedie i Google również przeszukałem, ale tak naprawdę nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytania. Otóż planuję przygodę z BlackBerry od jakiegoś czasu. Posiadam abonament w Play, gdzie mogę wykupić za 10zł usługę BIS. Jako, że nie chcę zbyt dużo zainwestować na razie w terminal, w moje oko wpadł model 8520. Spodziewam się odpowiedzi typu "8520 niczego nie robi dobrze", ale podoba mi się ten model i jest dość niedrogi. Jak BB mi podejdzie, to zapewne zdecyduje się na coś lepszego (marzy się 9900 ), ale do rzeczy:
    1. Czy po zakupie 8520 na Alledrogo, bez problemu będę mógł go zarejestrować w usłudze BIS w Play?
    2. Dlaczego większość z Was mówi że "BIS w Play to zuoooo" ?
    3. Dosyć konkretnie -z jakich aplikacji, bez dodatkowych opłat, będę mógł korzystać na 8520? Facebook, Twitter, Facebook Messenger, mail, przeglądarka - to moja pierwsza linia użytkowania terminala, chciałbym wiedzieć gdyż nie chcę po zakupie telefonu i usługi być zaskoczonym, że nie mogę czegoś pobrać lub włączyć/
    4. Czy brak OS6 dla 8520 coś zmienia w stosunku pobierania aplikacji z AppWorld? Facebook Messenger lub aplikacja Kindle są dostępne dla tego modelu?

Zdaję sobie sprawę, że zaraz mogę być odesłany do setek różnych tematów, które już przejrzałem i tak naprawdę dowiedziałem się niewiele. Dziękuję serdecznie z góry za każdą pomoc i pozytywne podejście dla przyszłego użytkownika BB. Pozdrawiam!

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Ad 1. jesli terminal niw byl kradziony i nie jest zablokowany to powinienes zarejestrowac bez problemu
    Ad 2. dlaczego zuooo, poniewaz jest sporo problemow z BISem w Play (brak przegladarki, problem z rejestraxja konta mailowego, problemy z HotLine), jesli nienatrafisz na ktorys z tych problemow to usluga dziala u nich sprawnie
    Ad 3. z wszystkich ktore wymieniles
    Ad 4. OS 6 nic nie zmienia w sprawie AppWorld.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    4.6.0.266

Domyślnie

Podepnę się pod temat, skoro mowa o BIS.

Czy bez tej usługi można w miarę normalnie korzystać z BB? Bo mam kartę heyah, i nie będe specjalnie zmieniał sieci dla telefonu. Chcę tylko dzwonić, wysyłać smsy i MMS (przez GPRS), a Internet i pocztę przeglądać za pomocą Opery przez wifi.

Tak wiec, potrzebny mi BIS?

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Moze byc klopot z MMSami, po za tym reszta bedzie dzialala bez problemu.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Nowy Avatar codic
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    BRAK
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

1. A czy na 8520 będzie można korzystać z BlackBerry Bridge do połączenia z PlayBookiem?
    2. Czy jest możliwość zalogowania się do konta Exchange w celu synchronizacji kontaktów?
    3. Jak mam odróżnić aplikacje które korzystają z BIS, od tych które będą korzystały z internetu po prostu po pakiecie zamiast BISu?

Dzięki z góry za pomoc

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał codic Zobacz post
    1. A czy na 8520 będzie można korzystać z BlackBerry Bridge do połączenia z PlayBookiem?
    Tak.

2. Czy jest możliwość zalogowania się do konta Exchange w celu synchronizacji kontaktów?
    Natywnie nie, chyba że z BES/X.

3. Jak mam odróżnić aplikacje które korzystają z BIS, od tych które będą korzystały z internetu po prostu po pakiecie zamiast BISu?
    Większość ma po prostu odpowiednie ustawienie w opcjach, inne trzeba "wyczuwać" (rachunkiem)
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar codic
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    BRAK
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za pomoc, ale pozostają jeszcze inne kwestie.

Czytałem że BlackBerry Bridge nie był dostępny dla Polski, rozumiem że to się zmieniło i nie ma już problemu z tą usługą/aplikacją?

Czy jest coś na co musze zwrócić uwagę lub jest coś czego nie wiem odnośnie modelu 8520 a powinienem wiedzieć przed zakupem?

Jak z wydajnością 8520? Posiadam iPhone 3G i 3GS i tak naprawdę to 3G nikomu bym teraz nie polecił, ponieważ pomimo posiadania przez niego 3G to tak naprawdę wszystko dzieje się niesamowicie wolno, otwieranie sms-a nawet trwa kilka(naście) sekund, ładowanie Twittera lub Facebooka to mordęga pomimo 3G - więc pozostaje wydajność jedynie samego urządzenia. Czy w przypadku 8520 również będę musiał uzbroić się w cierpliwość? Wiem, że obsługuje "tylko" EDGE, ale jak miałem iPhone 2G z iOS3 to nie było takiej zamuły jaką dostał 3G z systemem iOS4. Może po prostu wybrać coś innego od razu zamiast 8520?

Znów z góry dziękuję!

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Czytałem że BlackBerry Bridge nie był dostępny dla Polski, rozumiem że to się zmieniło i nie ma już problemu z tą usługą/aplikacją?
    Przez jakieś 3 pierwsze dni. Tak w okolicach kwietnia

ponieważ pomimo posiadania przez niego 3G to tak naprawdę wszystko dzieje się niesamowicie wolno, otwieranie sms-a nawet trwa kilka(naście) sekund
    Co ma 3G do prędkości działania telefonu? To kwestia iOS 4.x

Jak z wydajnością 8520? Posiadam iPhone 3G i 3GS
    3GS to to nie jest, ale też nie 3G. Jest szybki na tyle na ile się da - raczej nie zirytuje Cię jego prędkość działania. Jest po prostu ok. W porównaniu do 3G na iOS 4.x to burza, strzała i w ogóle.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar codic
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    BRAK
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Bardziej odnosilem sie do ladowania tresci z Twittera czy Fb, a tam 3G powinno miec znaczenie nieprawdaz? Czyli 8520 teoretycznie nadaje sie na pierwszy terminal. W takim razie ruszam na lowy, dziekuje za pomoc

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Bardziej odnosilem sie do ladowania tresci z Twittera czy Fb, a tam 3G powinno miec znaczenie nieprawdaz?
    Twitter i FB pobierają i tak tak mało danych, że i po GPRS to by śmigało
    Nie odpisuję na PW.