Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie LG GT540 na BB8900-warto?

Witam.
    Od jakiegoś czasu rozważam zmianę mojego LG na coś z klawiaturą QWERTY. Zależy mi głównie na wygodnym pisaniu SMSów, ale też na przeglądaniu stron www. Czy na BB da się wygodnie surfować po internecie? Martwi mnie brak ekranu dotykowego i jego rozmiar. Druga sprawa-jak jest z wytrzymałością baterii w tym modelu?
    Co do internetu-korzystam tam, gdzie jest wifi, ewentualnie czasem jakiś pakiet internetu wykupuję. Jeszcze się zastanawiam, jak jest z obsługą komunikatorów i gmaila na BB?
    To może tyle z pytań na początek.

Zaawansowany Avatar zebda
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Do obslugi komunikatorow i maila najlepiej wykupic BIS. Niby da sie to obejsc (napewno w przypadku maila), ale nie probowalem. Zaakceptowalem ze BlackBerry=BIS.

Na 8900 jest max OS5, na którym strony internetowe przegladac sie da...i to tyle. Przyjemnosci nie zaznasz. Niby jest Opera mini, no wlasnie niby... Tak naprawde dopiero od OS6 mozna powiedziec, ze przegladanie stron nie jest orka na ugorze.
    A rozmiar ekranu jaki jest kazdy widzi. Jesli porownasz np do iPhone'a, czy chocby Torcha 9800 to zachwytu nie bedzie. Ale przejrzec strony mobilne jak najbardziej sie da.

Jesli chodzi o baterie to jest swietna (szczegolnie w porownaniu do Torcha 9800 i Bolda 9900). Z wylaczonym BISem (w czasie wakacji w roamingu), gdy telefon glownie lezal ladowalem go raz na 5-7 dni. Gdy masz odpalony BIS to juz zalezy od uzytkowania. Duzo gtalka, bbm, maili, jakis GPS, smsy i kilka rozmow i mozesz nie miec baterii w kilka godzin. Ale tak naprawde mimo dosc mocnego uzytkowania bateria zwykle starczala na 1,5-2 dni.
    "Think Locally,
    Fuck Globally"

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

To inaczej zapytam, bo w tym systemie totalnie się jak widzę nie orientuję. Czy jeśli skonfiguruję w telefonie internet i GPRS, wykupię pakiet internetu-to mogę bez problemu surfować po necie, czy nie? Bo jak rozumiem-przez wifi da się zarówno przeglądać strony, używać komunikatora, jak i sprawdzać pocztę (też przez przeglądarkę)? BIS to jest koszt co miesiąc. Ja mam tel. na kartę, więc to raczej by mi się nie opłacało.

Zaawansowany Avatar CzarnyRafal
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    PIN
    261c4700
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Jeżeli miałbyś i tak kupować pakiety internetu co miesiąc to jaka to różnica?

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Przypominam też, że 8900 ma tylko EDGE.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Cytat Napisał CzarnyRafal Zobacz post
    Jeżeli miałbyś i tak kupować pakiety internetu co miesiąc to jaka to różnica?
    Pakiet internetowy, jaki mi wystarczy to koszt od 2 do 5 zł miesięcznie. A BIS? W Playu chyba 10...
    A co do EDGE...widzę, że się muszę doszkolić jednak. Algo olać ten model.

Zaawansowany Avatar zebda
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Tu masz trochę info o Jeżynach bez BIS.
    Jeśli masz zamiar korzystać tylko z komunikatorów, okazjonalnie spojrzeć na jakieś www w razie potrzeby i głównie korzystać z WiFi to telefon z edge (w końcu z EDGE może być tylko przy włączonym BISie ) będzie jak najbardziej ok. 3g przydaje się wg mnie tylko podczas ściagania załączników i ładowania stron internetowych (lub innego pobierania danych). Przy komunikatorach nie ma różnicy czy edge czy 3g.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    "Think Locally,
    Fuck Globally"

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

W LG jest to fajne, że jak potrzebuję to kupuję pakiet internetu i chodzi to wszędzie. Dajmy na to na jakimś wyjeździe, gdzie nie ma dostępu do wifi. Natomiast z BB na pewno pisze się o wiele wygodniej (nie wiem czy tylko ja tak mam, ale wirtualna klawiatura do szału mnie doprowadza). Czytałem te artykuły. I nadal nie wiem, czy warto się w BB pakować...LG teraz pożyczyłem komuś, kto jeśli korzysta z internetu to tylko pakietowo. I sobie chwali. Ale to się co jakiś czas wiesza. Dlatego pomysł zmiany na coś z QWERTY. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, bardzo pozytywne forum

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wawa
    PIN
    21C9E5F6
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS prepaid ^^
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

8900 bardzo fajny telefonik aby rozpocząć przygodę z bb. Przeglądając internet musisz się liczyć jednak z "zawiechami" Nie mam tu na myśli, że telefon się zawiesi... lecz przywiesi na kilka sekund Opera jest. Działa odrobinę lepiej, jednak szybko się "wyczerpuje", mam na myśli to, że zaczyna mulić po przeskoczeniu kilkunastu stron... o kilku zakładkach jednocześnie to już w ogóle zapomnij.To już dosyć stary sprzęt i do przeglądania neta nadaje się średnio. Co innego sporadyczne załatwienie jakiejś sprawy przez internet. Da rade wszystko, ale nie żeby siedzieć na tym necie non stop. No i jeszcze edge. Jeśli chodzi o całą resztę to chodzi całkiem dobrze. Bateria starcza mi na 2-4 dni zależnie od użycia. Przydał by się tu odrobinę szybszy procesor i nowszy os, a byłby to telefon idealny. Tak się składa, że nowszy 9360 spełnia już te zachcianki
    Z pakietem internetowym spokojnie możesz się obejść bez bisa, chociaż ja tam wybrałem usługi BB, pozdro