A uzywacie messengera kik ? Bo ja zauwazylem i u siebie i u zony ze po jego instalacji cos dziwnego dzieje sie z bateria.
A uzywacie messengera kik ? Bo ja zauwazylem i u siebie i u zony ze po jego instalacji cos dziwnego dzieje sie z bateria.
bateryjka w 9300 to porazka totalna. Telefon słuzy do rozmów i uzywania go, powinien projektujacy go zespół przewidziec takie rzeczy jak uzywanie telefonu i czas pracy baterii. Kupiłem ten telefonik, bo bardzo przydaja mi sie funkcje BB, naprawde to udana zabawka, za wyjatkiem baterii, ktora wytrzymuje w moim przypadku czas od 7 rano do ok 21 wieczorem. Uzywam go czesto. Nierzadko gadam ok 3 godziny dziennie. Co ciekawe Nokia C3 wytrzymuje przy moim uzytkowaniu tydzien - żal d*pe ściska, jak sobie pomysle, że nie ma sposobnosci by BB zmusic do dluzszej pracy na jednej baterii. Wszędzie naokoło sa potrzebne ładowarki. w samochodzie ładowarka, w sluzbowym ladowarka, w domu ładowarka, nawet ludzie z iphone'ami nie maja tak przerąbane jak właściciele BB9300. Wyłaczałem wiele rzeczy i guzik to daje. Programiki typu baterry enhancer czy battery booster lub battery saver nic nie dają. Czy jest jakaś naprawde odpowiednio wieksza bateria? Czy jest jakis sposob na ten telefon czy pozostaje allegro.pl i powrot do nokii?
nie zapominajmy, ze bateria nie ma 2000mAh, tylko "trochę" mniej, więc te 2,5 -3 dni to naprawdę wynik ok.
u mnie podobnie. jeśli dużo korzystam z bbm, chwilę pogram, posiedzę na twitterze/fb/przeglądarce/pogadam ok godziny i wyślę ok. 20 smsów - bateria trzyma ok 30 godzin.
przy włączonym 3G bateria zawsze będzie krócej trzymać.
Czyli to co przecietny telefon z dolnej półki robi wytrzymując 4 dni, moj BB wytrzyma 1 dzien. Szkoda![]()
Wiesz, nie interesuje mnie czy on ma system operacyjny czy na stałe wbudowany system. On ma odbierac/wysylac emaile na bieżąco, wysylac/odbierać sms, przegladać internet, ma miec wygodna klawiaturkę. Tylko dlatego zakupiłem BB że pieknie ma rozwiązane te własnie funkcje, czytałem wczesniejsze testy, i stwierdzam ze producent okłamuje klientów. 9300 i czas czuwania, czy czas rozmów to wyssane z palca bzdury. Co to za wspaniała rzecz, jak trzeba uwalać 99% usług czy aplikacji aby bateryjka wytrzymała od rana do wieczora? Z róznymi sie spotykałem problemami, ale ten przerasta wszystkie. Ciekawe jakby tak miec uruchomione mapy, facebooka i 3G. Nie daje mu wiecej niż 10 godzin. To jawna kpina z klienta końcowego jakim jestem ja. Weź taki telefon na wycieczke w góry, jeden dzień i po telefonie, chyba że BB wypuścił ładowarke mieszczącą cztery bateryjki i trzeba nosić wszystkie przy sobieAle to jeszcze powinni zrobic system bocznej wymiany baterii w telefonach
Tak wiec dalej szukam odpowiedzi czy jeszcze coś przeszkadza w moim telefonie i pożera baterię, czy po prostu ten typ tak ma. Bo jeżeli tak ma, to jest to zwykły bubel i towar nie jest zgodny z tym co jest zawarte w dokumentacji.
fajnie, ze Cię nie interesuje, tylko zwróć uwagę na to, ze system zżera ok. 50% baterii.
więc pytanie czy na pewno dla Ciebie są smartfony?
Tak, masz zapewne rację, wiec skoro tak po prostu jest że telefon, ktory ma fajne funkcje jest aż tak "paliwożerny" to spróbuję jeszcze ostatniej szansy - zakupiłem na alledrogo baterię pojemniejszą o 35%. Mam nadzieję, że będzie OK, bo naprawdę jestem zadowolony z tego telefonu, tylko ta bateria a co za tym idzie, obawiam się, że gniazdo łądowarki nie wytrzyma 24 miesiecy do nowego aparatuZapytam z czystej ciekawości - czy sprawdzał ktos w praktyce na ile wystarczy świeżo naładowany BB9300 połaczony przez bluetooth'a ze słuchaweczką? U mnie to 8 godzin, przy gadaniu ok 2 godziny.
Terminal nie grzeje Ci sie przypadkiem nadmiernie, bateria nie jest wybrzuszona? Moze sprobuj inna wersje OS?
Ja mam 4 skrzynki e-mail (okolo 100 e-mails dziennie), okolo 10MB danych, wi-fi caly czas, 3G, godzina rozmow, troche twitter, bbm, arkusz kalkulacyjny I telefon odlaczony o 3am ma okolo 40-50 procent naladowania o 11pm tego samego dnia. Taki wynik moim zdaniem nie jest zly.