Witam
Planuje zakup bb 9360 i zastanawia mnie funkcja nfc. Wiem jak ona działa i do czego służy . Ale mam pytanie . Czy jest ona już w pełny wykorzystywana w os 7.1 i jak wyglada sprawa z konfiguracja z kontem bankowym ?
Witam
Planuje zakup bb 9360 i zastanawia mnie funkcja nfc. Wiem jak ona działa i do czego służy . Ale mam pytanie . Czy jest ona już w pełny wykorzystywana w os 7.1 i jak wyglada sprawa z konfiguracja z kontem bankowym ?
Tak i nie. Wersja oprogramowania systemowego nie ma nic do rzeczy. Żaden bank w Polsce i żaden operator nie udostępniają na razie żadnego oprogramowania dla BB z NFC. To nie jest tak, że jak masz NFC to już możesz konfigurować konto bankowe.
Za to z drugiej strony można powiedzieć, że w 7.1 jest w pełni wykorzystywany - możesz (mniej więcej) za jego pomocą wysyłać pliki, kontakty, zaproszenia do BBM i milion różnych rzeczy, ale nie, nie możesz płacić.
A orientujesz sie możę kiedy bedzie można płacić ?
Nie chce zakładać nowego tematu. Bo są już całkiem fajne gry na os 7 , i sa one tylko na 9900 czy na 9360 ? ten i ten model ma wsprawcie open gl juz
Taka otrzymalem w kwestii NFC odpowiedz BANKU
WITAM,
W NAWIĄZANIU DO NASZEJ WCZORAJSZEJ ROZMOWY INFORMUJĘ, IŻ ZNAM JUŻ KLIKA ISTOTNYCH SZCZEGÓŁÓW DOTYCZĄCYCH TECHNOLOGII NFC. MIANOWICE JEST ONA JUŻ DOSTEPNA W POSTACI USŁUG BZWBK24 MOBILE - JEST TO JEDNA Z FORM BANKOWOŚCI ELEKTRONICZNEJ PROWADZONEJ W NASZYM BANKU. WIĘC ABY MÓC KORZYSTAĆ Z TEJ USŁUGI NALEŻY AKTYWOWAĆ USŁUGĘ BZWBK 24INTERNET W PLACÓWCE BANKU, A TA USŁUGĄ W PANA PRZYPADKU BYŁA BY AKTYWOWANA W PAKIECIE WRAZ Z KONTEM OSOBISTYM. PONIŻEJ ZOSTAWIAM LINK GDZIE MOŻNA ZNALEŹĆ WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW I W RAZIE DODATKOWYCH PYTAŃ BĄDŹ JEŚLI ZDECYDUJE SIE PAN NA OTWARCIE RACHUNKU POLECAM SWOJA OSOBĘ DO KONTAKTU.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Z poważaniem
[.......ciach.......] dane osobowe !
doradca klienta
Bank Zachodni WBK
1 Oddział w Legnicy
ul. Gwarna 4 A, 59-220 Legnica
telefon (+48) 76 866 51 71 fax (+48) 76 852 26 63
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 24-01-12 o 20:12
Fajne fajne!
Szczególnie biorąc pod uwagę, że ostatnio ostatnio był krótki reportażyk, że wynaleźli sposób na przechwytywanie danych ze zwykłych kart płatniczych z NFC, tak tutaj (o ile się nie mylę, bo nigdy NFC w telefonie nie miałem) w każdej chwili NFC można wyłączyć i nie trzeba się obawiać o przechwycenie danych !
(Napisałem bardzo ogólnikowo i mam nadzieję, że w miarę zrozumiale - dziś mi się krótko spało 4h i już mi się kima :P )
ja sprawdzałem NFC na 9900 i 9360 i nie działa tak jak pokazywali na filmikach z mobile conference. Nie działa wysyłanie plików itp. a jedynie smarttags. No chyba że coś nie tak robie![]()