No to wymien karte SIM, moze to pomoze.
No to wymien karte SIM, moze to pomoze.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Zmieniłam kartę, niestety kosztem nowego numeru, ale na szczęście mam kontakt ze światem, dziękuję bardzo za pomoc, pozdrawiam![]()
Witajcie,
kilka dni temu kupiłem BB8900 na allegro z sieci Vodafone ze zdjętym SIMlockiem. Korzystam z pre-paid T-Mobile i również zauważyłem identyczne nieprawidłowości z wysyłaniem SMS lecz dochodzi do nich dziwacznie. Do rzeczy: po włożeniu karty pokazywało się przy sile sygnału "edge" lecz po pewnym czasie ok. kilkunastu godzin było samo "GSM". Wtedy nie można było ani wysyłać SMS (komunikat o braku subskrypcji) ani korzystać z blueconnect. Soft reset ani wyjęcie baterii na ok. 30 sekund nie pomogło, lecz gdy skorzystałem z funkcji "Bezpieczne czyszczenie" terminal znów zalogował się do sieci "edge" i można było słać SMS oraz korzystać z internetu i tak jest w kółko co dzień. Jesteście w stanie odnieść się do takiego zachowania Jeżynki? Zaznaczam, iż wszystkie ustawienia są takie same jak te które zostały przedstawione w wątku jako poprawne.
Pozdrawiam.
A może to są jednak problemy z BTS`ami?
Jakaś awaria czy coś w ten deseń?
Czy z innymi telefonami też są podobne problemy przy zasięgu 2G?
Z telefonem Nokia 6230i żadnego problemu. Na dodatek mama ma też w T-mobile i też wszystko perfect na jej telefonie.
Spróbuj może wgrać inny soft.
Może ten akurat ma jakąś wadę?
niestety nic
A powiedzcie mi, czy w OS 5 SMS'y są domyślnie wysyłane poprzez gprs? Jeśli tak to czy da się to zmienić na GSM?
A można z telefonu wysłać SMS inaczej niż przez sieć GSM??? Nie licząc używania bramki sms przez www w telefonie![]()
A czy w terminalu 7290 nie było opcji "via GPRS" oraz "via GSM" ?