Witajcie
Mam problem z aplikacją FB v2 od RIM na OS v6.
Spróbuję go opisać w miarę obrazowo:P Otóż po otworzeniu aplikacji i przy poruszaniu trackpadem przeskakujemy z jednego elementu "ściany" na następny i następny itd. - a zaznaczenie elementu sygnalizowane jest niebieską ramką. Logiczne byłoby, gdyby takie przeskakiwanie w dól po elementach determinowało przewijanie ekranu.
Jednak na moim telefonie owe niebieskie zaznaczenie "ucieka mi w dół" szybciej niż przewijanie ekranu. Po 2-3 ruchach trakapdem dochodzi do takiej sytuacji, że zaznaczone elementy znajdują sie poza wyświetlaną przez ekran częścią fejsbukowej "ściany".
W takich warunkach korzystanie z aplikacji jest strasznie irytujące, bo nie mogę zachodzić w interakcję z elementami, które są aktualnie wyświetlane na ekranie.
Wydaje mi się, że może mieć to jakiś związek z niższą rozdzielczością ekranu modelu 9300. Tak jakby "niebieskie zaznaczenie" poruszało się z prędkością dostosowaną dla ekranu o wysokości 360px, a przewijanie ekranu było dostosowane do natywnej wysokości modelu 9300, czyli 240px.
Jakieś porady? Dodam, że telefon mam od 2 dni i jest to moje pierwsze BB. Proszę więc o wyrozumiałość![]()

Odpowiedź z cytatem