Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie Nieudana aktywacja konta na serwerze BES

Witam serdecznie

Mam niemały problem z aktywacją maila firmowego w BlackBerry 9360 soft 7.0.0.400
    Dostałem 3 nówki sztuki z Orange. Na każdym z nich jest podobno aktywna usługa BES (tak mówią w Orange) jednak nijak nie moge aktywować kont.

Administartor podał mi już hasło dostępu do serwera dla trzech różnych kont, jednak na żdnej z jeżynek nie udała mi się ta sztuka.
    Każda z jeżyn próbuje się łączyć z serweremi (konfiguracja->konto email->konto firmowe) i po jakichś 5 minutach wyskakuje komunikat, że serwer BES nie odpowiedział na żądanie aktywacji....

Co począć?

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 17:41 ----------

Dodam jeszcze, że od wczoraj Orange z adminem od naszego serwera gra mna w ping ponga.....
    Jedni mówia, że to wina drugich.

BESAdmin Avatar Tweedle
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    :)
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Sprawdź w połączeniach -> sieć komórkowa -> diagnostyka czy jest połączenie z BlackBerry, BlackBerry Pin to PIN. Jeśli obie opcje są ok to znaczy że coś nie tak z serwerem. Przychodzi mail aktywacyjny na skrzynkę? Jaki jest wskaźnik zasięgu na telefonach? 3G i znaczek BlackBerry? Dostałeś maila o zarejestrowaniu urządzenia w sieci mobilnej?

PIN 0
    BlackBerry 9900 + MicroSDHC Mobile Ultra 8GB + PB 16GB
    OS 7.1.0.x
    Moje certyfikaty BB ->[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] blog o technologii BlackBerry

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Rejestracja z BlackBerry jest, polączone z Blackberry również PIN-PIN też.
    Mail o rejestracji w sieci przyszedł, wskaźnik zasięgu 3G ze znaczkiem (lub EDGE gdy próbuje aktywacji w 2G).
    Mail aktywacyjny nie przychodzi. Podczas aktywacji nie pokazuje sie nawet pasek postępu, jest tylko "Łączenie z serwerem....", a potem info, że połączenie z serwerem BES sie nie udalo.

Sprawdzalem nawet, czy da sie aktywować BIS - da się, Orange potwierdza.

Zatem faktycznie musi być to problem z naszym serwerem, tylko niestety gość który się tym zajmuje, twierdzi, że nie (sugeruje że problem tkwi w termianalu)

Profil został już zdjęty z serwera, dodany ponownie i dalej nic....
    Śmieszna sprawa, bo do naszego serwera BES jest dodanych pewnie z kilkadziesiąt profili i jakiś nigdy się z takim czymś nie spotkałem. Z kolei z Orange spędziłem dziś z półtorej godziny na kombinowaniu co może być nie tak i wszystko wygląda OK...

Jakby to był jeden terminal, z którym jest taki problem to faktycznie pomyślałbym, że jest coś nim nie tak, ale ja mam trzy....
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 12-01-12 o 21:38 Powód: podwójny post - scalenie

BESAdmin Avatar Tweedle
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    :)
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

skoro nie przychodzi mail aktywacyjny to znaczy ze zle wpisujesz adres e-mail. co to za admin co nie chce pomoc? niech ci powie na jaki mail zrobil aktywacje to bedziesz wiedzial co wpisac. haslo niech ci ustawi ponwnie

PIN 0
    BlackBerry 9900 + MicroSDHC Mobile Ultra 8GB + PB 16GB
    OS 7.1.0.x
    Moje certyfikaty BB ->[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] blog o technologii BlackBerry

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Hej

Faktycznie admin nawalił. Nie przyznał się co zrobił źle, ale dzisiaj się udało.

Dziękuję i pozdrawiam.