Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie BlackBerry Bold 9780 - obecny status na rynku.

Witam,
    jestem nowym użytkownikiem forum, ale wieloletnim użytkownikiem BlackBerry.

Zaczynałem na 8700c, potem 8820 dłuuugi czas, a obecnie mam 8520 i 9000, używam obu.

Chciałbym jednak kupić nowszy model i powiem szczerze, że podoba mi się 9780 ale, co pewnie dla wielu oczywiste, podoba mi się także Bold 9900. Wiem, że oba telefony są inne i nie oczekuję pisania dla mnie porównań, bo takowe znajdę bez problemu.

Chciałbym tylko, aby ktoś z Was mi podpowiedział czy jest sens jeszcze kupować BlackBerry 9780? Jaki obecnie jest jego status na rynku? Kiedy można będzie o nim powiedzieć, że jest już stary? Chciałbym zainwestować i zastanawiam się czy to dobry model. Nie chodzi mi tu o jego parametry i funkcje, ale o świeżość i czy wart jest swojej ceny. Jeśli miałbym kupić ten model, to gotówkę mam, ale przy 9900 to już musiałbym część na raty. Pomóżcie, jeśli możecie.

A i jeszcze jedno - mam telefon w Orange, ale jak dziś ustaliłem, nic nie mają ciekawego do zaproponowania w niedalekiej przyszłości jeśli chodzi o BB dla klientów indywidualnych, więc po prostu stiwierdziłem, że sam coś sobie kupię.

Pzdr,
    Donnie.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał donnie Zobacz post
    iedy można będzie o nim powiedzieć, że jest już stary?
    Trudno powiedzieć. EOL mu jeszcze nikt nie ogłosił, ale wsparcia w postaci dużych aktualizacji nie będzie już miał, co stawia go jedną dużą (7.0) i jedną małą (7.1) generację do tyłu. Nie ma co płakać - aktualizacje drobniejszych błędów nadal będą, ale w ogólnym rozumieniu - bierzesz co jest, fajerwerków nie będzie nowych.

Czy warto? 9780 chyba zawsze warto. Dobra jakość wykonania, doskonała jakość połączeń, ostatni BB, który naprawdę długo trzymał na baterii, spora ilość akcesoriów, więcej oprogramowania niż na BB7.0/7.1 (jeszcze nie wszystkie aplikacje są dostępne), spora popularność, a więc i spore wsparcie wśród użytkowników i informacji w necie.

Pytanie tylko za ile ma być warto. Za 1500zł niekoniecznie. Za 1000zł już bardziej. Ot, po prostu dobry, solidny, "pracowity" telefon.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Dzięki bardzo za szybką i konkretną odpowiedź.
    Najtańszy nowy znalazłem za 1129,00zł, za więcej niż 1300 zł nie planowałem zakupu.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał donnie Zobacz post
    Najtańszy nowy znalazłem za 1129,00zł, za więcej niż 1300 zł nie planowałem zakupu.
    No, to jeszcze jakoś ujdzie, chociaż szczerze, to w tej cenie polowałbym raczej na 9360 - z wyjątkiem klawiatury (która jest kwestią dyskusyjną) i baterii (bezdyskusyjnie), w 9360 jest wszystko lepsze i nowsze, a do tego NFC i OS 7.1.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Dzięki po raz kolejny za szybką odpowiedź. Czy 9360 nie jest jednak wykonany z gorszych materiałów? Szczególnie mam na myśli osławioną tylkną klapkę...

Jakoś Bold bardziej do mnie przemawiał niż Curve...ale jeśli mówisz, że to dobry telefon, to może i poszukam faktycznie 9360 właśnie

SwaggBerry Avatar Jash
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    23B4ED38
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.706

Domyślnie

Sam posiadam 9780, mogę szczerze polecić. Ma kilka wad, ale który sprzęt nie ma. Pozbawiony fajerwerków, szybki, praktycznie bezawaryjny i wyśmienity do pracy, kontaktów. Co do baterii. Ja sporo go używam i na nim pracuje. W chwili obecnej ładowanie mam 2 do 3 razy na dobę
    Terminal jest bardzo soldnie wykonany, poza tylną klapką, która przynajmniej u mnie złapała już luzy.
    Nie zamieniłbym nigdy na 9360 mimo, że nowszy. Po prostu stylistyka Bolda bardziej mi odpowiada. Wydaje mi się, że jakość materiałów też lepsza. No i nie świeci się jak....
    Na 9900 też bym nie zamienił, bo nie lubią dotykowców. Oczywiście nowy "król" Boldów jest nim bez wątpienia, ale wolałbym 9790.
    Reasumując jeśli masz możliwość kupić nówkę w okolicach 1000zł to bierz. Ten telefon wart jest każdej wydanej na niego złotówki.
    Mój zostanie ze mną aż rozleci się na kawałki.
    PS
    fism - czy 9780 nie będzie miał aktualizacji do 6.1?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Jash Zobacz post
    fism - czy 9780 nie będzie miał aktualizacji do 6.1?
    Nie ma 6.1 i nie, nie będzie miał.
    Nie odpisuję na PW.

SwaggBerry Avatar Jash
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    23B4ED38
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.706

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Nie ma 6.1 i nie, nie będzie miał.
    OK, bardziej chodziło mi o tę aktualizację, która ma pozwolić na edycję dolnego panelu menu głównego.

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Cytat Napisał Jash Zobacz post
    OK, bardziej chodziło mi o tę aktualizację, która ma pozwolić na edycję dolnego panelu menu głównego.
    wątpliwe
    to nadal fajny terminal ale już niestety odstaje od innych smartfonów parametrami oraz możliwościami rozrywki (jeśli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znacznie). jeśli chcesz mieć coś naj(lepszego i droższego) to kupuj 9900 ale jesli chcesz mieć coś dobrego to 9780 to fajne wyjście moim zdaniem. co do 9360. Kupisz go za 1500 brutto a więc jak możesz na fakturkę wziąć to odliczysz i VAT i koszt działalności a więc zmieścisz się w swoją graniczną kwotę. a terminal jest godny uwagi.

SwaggBerry Avatar Jash
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    23B4ED38
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.706

Domyślnie

Cytat Napisał severa Zobacz post
    wątpliwe
    to nadal fajny terminal ale już niestety odstaje od innych smartfonów parametrami oraz możliwościami rozrywki (jeśli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znacznie). jeśli chcesz mieć coś naj(lepszego i droższego) to kupuj 9900 ale jesli chcesz mieć coś dobrego to 9780 to fajne wyjście moim zdaniem. co do 9360. Kupisz go za 1500 brutto a więc jak możesz na fakturkę wziąć to odliczysz i VAT i koszt działalności a więc zmieścisz się w swoją graniczną kwotę. a terminal jest godny uwagi.
    Jeśli chodzi o parametry rozrywki to BB odstaje i będzie odstawało od innych. To nie wesołe miasteczko