Tak w pełni?
Tak w pełni?
BB 8520 soft v5.0.0.1067 PL + PlayBook 32 GB OS2
Profesor Doktor Wiktor Wektor
BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
Tak. Łącznie z tym, że najnowsza wersja działa nawet bez połączenia GSM (w sensie po WiFi)
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nie pomagam na PW!
Kurcze,mam problem ze ściągnięciem czegokolwiek z AW.
BB 8520 soft v5.0.0.1067 PL + PlayBook 32 GB OS2
Profesor Doktor Wiktor Wektor
Dodam tylko od siebie, że może na forum nie dzieli się na lepszych i gorszych, jednak operatorzy tak robią, dlaczego? dlatego że z usługi BIS można korzystać (poza play) tylko posiadając abonament, a czasem nie wiem czy w plusie to nawet tylko dla firm ta oferta nie jest skierowana.
Co do samego BB warto kupić z OS 5.0 i wyżej bo dużo aplikacji na niższym nie odpali i to tyle w kwestii wyboru BB (reszta to tylko ilość dostępnej gotówki)
Całkowicie się z tym zgadzam i choć z moich wcześniejszych postów może nie da się tego do końca odczytać, ale jako początkującemu użytkownikowi, chciałem koledze po prostu oszczędzić zbędnych problemów.
Nie wiem jak wygląda kwestia w Polkomtelu wiem natomiast, że sprawa w dawnej Erze też nie była kolorwa - gdy BIS posiadał limit danych (chyba 150Mb) po którego przekroczeniu prędkość transferu była obniżana (lub o ile dobrze pamiętam zgodnie z regulaminem "mogła być obniżona") do jakichś śmiesznie niskich prędkości.
Ogólnie Blackberry wciąż się u nas rozwija - fakt znacznie bardziej dynamicznie niż przed laty, gdzie nie dało się tak jak teraz zbyt łatwo spotkać kogoś siedzącego w tym samym pub'ie z bb, jednak wciąż jedynie się rozwija i rozpowszechnia, przez co często jako użytkownik bb można napotkać na wiele problemów (których opisów na tym forum nie brakuje). Zwróćmy uwagę choćby na wiedzę konsultantów na temat tych telefonów czy samego BIS'u.
I choć RIM próbuje robić z Blackberry multimedialną platformę której targetem jest również młodzież, to jednak nasi operatorzy tego tak jakby nie dostrzegają, przez co właśnie brak czegoś takiego jak BIS w opcjach pre-paid itp.
Jednak, jeżeli koledzy wcześniej przekonują, że da się uzyskać bez większego trudu pewną część funkcjonalności BB bez dostępu do BIS, w takim razie czemu nie? Wciąz są to bardzo wytrzymałe i znakomicie wykonane urządzenia (nawiązując do mojego stwierdzenia "niczym stara dobra nokia z monohromatycznym ekranem"), które śmiało można polecać innym i tutaj podtrzymam słowa luk-asz'a dotyczące OS'a.
Jednak z uporem maniaka dodam: kolego, jeżeli raz spróbujesz BIS, już nigdy go nie oddasz! Więc gdy tylko będziesz miał taką możliwość - miejmy również nadzieję, że może i orange postanowi dodać tą usługę do pre-paid, spróbuj a uważam, że nie pożałujesz!![]()