No no bardzo ciekawepoczekamy zobaczymy
![]()
BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
No Lock + 4GB SDHC
Najpierw SZUKAJ
dopiero pozniej pytaj !
A właśnie też dziś czytałem, fajna sprawa, zobaczymy co z tego wyjdzie.
A ja w tym nie widzę większego sensu.
Klawisze 'dotykowe' nigdy (albo prawie nigdy) nie będą równie wygodne co zwykłe 'klikacze'. Dowód? Kto wpisuje większe ilości tekstów na jakimkolwiek telefonie/PDA z dotykowym ekranem?
Takei rozwiązanie mogłoby pomóc nam zaoszczędzic pare sekund, ale powiedzmy sobie szczerze - ile jest aplikacji, do których potrzebujemy natychmiastowego dostępu, czyli skrótu klawiszowego, zawsze na wierzchu?
Tyle, ze tu raczej nie chodzi o dotykowe klawisze a takie ktore zamiast wyrytych literek i cyferek maja malutkie wyswietlaczyki OLED :P - Nadal beda to hehe "klikacze" :P
Co do samych skrotow na moje OK. To tak jakby miec hardware'owy ekranik today. Powiedzmy na wierzchu najczesciej uzywane aplikacje: wiadomosci, aparat, ustawienia, przegladarka, jakies gry etc. etc.
Ostatnio edytowane przez martian1 ; 01-05-09 o 21:07
a jak mocno będzie można kliknąć taki ekran?
no nie wiem, dla mnie to jest strasznie na siłę i dla bajeru. Jak pisałem - oszczędzi sekundę, dwie, a koszt produkcji i wytrzymałość tego tworu?
Są już takie klawy do kompa. Opcja ta jest naprawdę dobra. To nie ma nic wspólnego z ekranem dotykowym. Przyciski klika się tak samo, jak klikało dotychczas. Jedyna różnica, to wycięcie w klawiszu i wstawienie tam małego wyświetlacza.
poprostu klawisze będa miały zmienna funkcje w zależności od potrzeby lub predefiniowane domyslnie najbardziej potrzebne w danym momencie. Dobre rozwiazanie Tylko drogie (narazie) I wymaga zupełnie nowego podejścia ze strony OS obsługi tego cuda. Takie połączenie ekranu dotykowego (no bo każdy klawisz bedzie mial ekranik) z klawiatura bo klawisze pozostaną. Ale wielkiej przyszłości nie wróże tylko małą kariera, urozmaicenie.