Witam wszystkich uzależnionych od BB,
jestem nowym użytkownikiem BB9000 - jeszcze nie wiem czy szczęśliwym. To mój pierwszy BB. W trakcie eksploatacji w zasadzie nie natknąłem się na znaczące problemy - większość byłem w stanie rozwiązać sam lub czytając komentarze, ale na poniższy problem nie znajduję odpowiedzi.
1. Przy próbie przesłania pliku z komputera (laptop, zintegrowany bluetooth) na BB 9000 na kompie pojawia się informacja, że blackberry nie obsługuje usługi File Transfer. Z usług, według informacji w komputerze, w ogóle mam dostępne tylko Headset i nic więcej. Gdy sprawdziłem ustawienia bluetooth'a w BB wszystkie opcje mam zaznaczone jako aktywne.
2. Przy próbie połączenia blackberry z kompem przez Desktop Managera (DM) (ver. 4.6.) - taka, jaka była na płycie cd.; DM w ogóle nie udostępnia możliwości włączenia obsługi przez bluetooth - w opcjach połączenia (na komputerze) bluetooth jest nieaktywny - szary, i naturalnie nie można go zaznaczyć - a normalnie na kompie bluetooth smiga i łączy się bez problemu z innymi urządzeniami (typu nokie, se, itp).
Wersja OSa na moim blackberry to: (jeśli dobrze odczytuję z info w bb): v4.6.0.92 (Platforma 4.0.0.117). Pewnie mi tu napiszecie to zmień OS... ale ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w instalowaniu OSow na tel. komórkowych (zajmuję się czymś innym) to proszę o jednoznaczną wskazówkę co zainstalować i krok po kroku jak - jestem stary - więc niezbyt obyty z nowinkami technicznymi. W związku z powyższym proszę o wyrozumiałość- może być link do konkretnego rozwiązania.
Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze jako nowy forumowicz.
yours~~
tomas.

- może być link do konkretnego rozwiązania.
Odpowiedź z cytatem
Dobrze, że w ogóle działa 
.