Witam,
Do wczoraj myślałem, że jestem szczęśliwym posiadaczem 9810. Niestety w momencie kiedy odpaliłem telefon i zacząłem konfigurować usługi to mina coraz bardziej rzedła. Jest to mój pierwszy BB i niestety musiałem się trochę nagimnastykować, aby uruchomić pocztę.
Udało mi sie podpiąć dwa konta mailowe i chyba wszystko działa po „BIS”. Poczta sie odbiera i wysyła ale nie tak jakbym chciał.
1. Jedno z podpiętych kont pocztowych jest na gmail.com. Myślałem, że jak kliknę w ikonę konta gmail w telefonie to pojawią mi się foldery, które mam po zalogowaniu na konto przez www. Niestety tak sie nie dzieje.
W opcjach na stronie „gmail” jest ustawione łączenie przez IMAP.
Na forum znalazłem post: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Zrobiłem tak jak jest napisane i niestety ale kiedy wyświetli mi sie lista folderów do synchronizacji to nie mam możliwości zaznaczenia jakiegokolwiek folderu. Kiedy próbuję zaznaczyć to „wrzuca” mnie do skrzynki odbiorczej.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak rozwiązać ten problem?
2. Po konfiguracji dwóch kont pocztowych na pulpicie pojawiły się dwie ikonki (koperty z niebieskimi kropkami). Każda z kopert jest przyporządkowana do jednego konta e-mail.
Dodatkowo na pulpicie mam ikonkę wiadomości (koperta taka jak dla maila ale już bez niebieskiej kropki). Po kliknięciu pojawiają się w tym folderze wiadomości z obu kont pocztowych. Czy jest możliwość usunięcia tej ikonki, ponieważ wprowadza ona tylko zamieszanie. Przychodzący mail wyskakuje w obu skrzynkach, a po drugie powoduje, że wszystko jest nieczytelne bo nie wiem, która wiadomość jest, z którego konta.
3. W jaki sposób najwygodniej można korzystać z internetu przy pomocy BB w laptopie? Czy jest np. taka, opcja aby BB służył jako router bezprzewodowy?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Kuba

Odpowiedź z cytatem
... poczytaj także to: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum