Postanowiłem zrobić listę ulubionych, które wrzucam zawsze na swoje BlackBerry.
Myślę że może się to być ciekawe dla początkujących i nie tylko.
1. Aplikacje:
- BBLight - swojego 8700 trzymam na biurku w podstawce od 7230/90, która zadziwiająco dobrze do niego pasuje. Lubię widzieć co jest grane, dlatego mam w BBLight aktywowaną opcję "On External Power" i zawsze mi świeci.
- Benchmark Magic - przydaje się żeby obiektywnie ocenić, czy wszystko jest OK. Jeśli mam odczucie że terminal zwalnia, włączam test i już wiem czy to mi się tylko wydaje i za dużo wypiłem, czy rzeczywiście coś nie gra. (Poza tym mój egzemplarz zawsze dowala temu od mojego brata o kilkanaście pkt. - strasznie mnie to dowartościowuje).
- DocsToGo - chyba nie muszę się tutaj rozpisywać. Pakiet Office dla BlackBerry. Przypominam o sposobie tworzenia nowego dokumentu poprzez wysłanie "pustaka" na własny mail zamiast płacenia 69 dolców za podstawową funkcjonalność.
- Google Maps - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - czyli skoro nie ma GPS...
- Google Search - kiedy mam szybkie pytanko do wujka Google a nie chce mi się odpalać Operki to jest najlepsze rozwiązanie
- Mobile File Manager (Rove) - korzystam sporadycznie
- Mobipocket Reader - Jak dla mnie to co Tygryski lubią najbardziej. Czytam wszystko (co dobre) i wszędzie. Prawdziwa KillerApp na BlackBerry.
- Opera Mini - nic nie powiem oprócz tego że rządzi - jestem maniakalnym użytkownikiem od zamierzchłych czasów kiedy była płatna a tabbed browsing kojarzył się z egzotycznym rodzajem seksu![]()
- StopWatch - Jak sie ma zegarek ze wskazówkami i bez stopera, to trzeba sobie radzić...
- Tablice 2000 - teraz już się nie głowię skąd jest ten kolo co tak szarżuje na fotoradar...![]()
- Viigo - Od kiedy transfer BIS w Orange jest za free używam tego czytnika rss prawie tak samo często jak Mobipocketa, zwłaszcza do sprawdzania pogody...
2. Kompozycje:
- Crystal Clear Curve - leciutki i przejrzysty temat
- Storm Today - co by tu napisać... ;p
- XBlue Zen - moje ulubione klimaty, pozytywny motyw - szaleństwo z pomarańczową tapetą pod spodem.
- 1 - taki Dimension Zen, tyle że po lewej co mi znacznie bardziej odpowiada
3. Gry:
- AOE3 - czasami sobie wspominam stare czasy, kiedy marnowałem dłuuugie godziny nad Conquerorsami
- Heroes Lore - Wind of Soltia - długie godziny fajnej rozrywki
- Johnny Crash Does Texas - to się powinno nazywać "Grywalność". Często gram z bratem na zmianę na dwóch terminalach, można się pogubić
- Pacman - klasyki zawsze były u mnie w cenie
Wszystko inne mam na zasadzie "wpada/wypada".

Odpowiedź z cytatem