Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    kkkamil
    Guest

Domyślnie Czy jeszcze warto kupić BB storm2 9520?

witam.

chciałbym kupić blackberry storm2, tylko zastanawia mnie czy nie jest na niego już za późno? jak wygląda sprawa z oprogramowaniem? tzn zastanawiam się czy nie lepiej jednak androida, na niego nowe oprogramowanie jeszcze będzie dostępne i w dodatku darmowych aplikacji sporo. a jak jest ze stormem?
    do tej pory miałem tylko jeden telefon dotykowy (toshiba g810) i szczerze mówiąc był to koszmar. nawet przyciski pod ekranem były dotykowe. mam nadzieję że przy stormie jakoś się przełamię do dotyku w najgorszym wypadku zamienię go na innego BB z klawiszkami tym razem. mam w tej chwili samsunga i780 z wm6.1, który ma ekran dotykowy i klawiaturę qwerty, mam wrażenie że łatwiej będzie mi się teraz odzwyczaić od klawiszy niż dotyku...

ale napiszę jeszcze do czego mi telefon jest potrzebny bo może jakiś obecny posiadacz storma wybije mi go z głowy:
    1. dzwonienie - ma być 100% niezawodny, nie zawieszać się itp, nie wyobrażam sobie żeby np z powodu zawiechy telefon się wyłączyl, budzik nie zadzwonił, kalendarz nie zapikał itp.
    2. terminarz - muszę mieć kilka najbliższych spotkań widocznych na tapecie, nie wiem czy w standardzie to jest.
    3. odbiór emaili - niekoniecznie przez usługę BB, może być normalnie (np. odbiór raz na 2 godziny)
    4. przeglądarka internetowa - nie korzystam za często ale żeby móc doraźnie wyszukać jakiś adres czy tel.
    3. mile widziane jakieś gierki i odtwarzacz divx-ow dla zabicia czasu, prosta nawigacja może być g.maps

wiadomo, że przy zmianie systemu operacyjnego (ostatnie 5 telefonów miałem z wm) pewnie doznam szoku bo część funkcji będzie lepszych a część gorszych, ale zaryzykuję, mimo że kilka rzeczy mnie dziwi jak czytam fora, np przekonwertowywanie divx-ow na wm poprostu wrzucam divx-a na karte i hula z napisami... no ale co tam...

no i zadam pytanie czy kupując nowego BB oznakowanego logiem vodafone coś tracę? czy brandowane oprogramowanie jest robione pod kątem tego właśnie operatora? czy np nie będzie problemu z ustawieniami mms czy internetu w innej sieci? wiem że można wrzucić inne oprogramowanie ale czy nie wiąże się to z jakimiś problemami w późniejszym użytkowaniu? jak dotąd używałem tylko wm i wychodziło że najlepiej jeśli chodzi o stabilność używać oprogramowania firmowego, bez kombinacji i przeróbek.

a druga rzecz, czy taki znaczek ktoś próbował spolerować czy coś? w sensie żeby się go pozbyć.
    pytam konkretnie o storm2 9520.

pozdrawiam. Kamil

Zaawansowany Avatar Hawryl
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    ...;
    Model BlackBerry
    9860
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

A czy kolega miał już kiedyś w ręku BB??? powiem tak miałem Storma 2 i powiem, że bardzo dobrze go wspominammiał tylko jedną małą wadę ... miał trochę kiepski procek i za mało pamięci... po prostu była wolny, co czasem troszkę irytowało, szczególnie podczas przeglądania netu. Co do Filmów to nie wiem bo ja nie oglądałem na nim filmów ale chyba się ogólnie da. Gierki są do ściągnięcia z AppWorld wiec w co pograć jest. Sporym mankamentem Storma jest też to , że jest na Os5, a mamy już Os7. Co do dzwonienia to wszystkie BB jakie miałem były pod tym względem rewelacyjne, i jeszcze żaden bb nie zawiódł mnie jeśli chodzi o budzik czy kalendarz!.
    To co mi się bardzo w Stormie podobało to dotykowo naciskowy wyświetlacz, tego mi bardzo brakuje teraz w 9860... (ale to kwestia gustu w zasadzie, byli tacy co nienawidzili Surrpres).
    Poszperaj po forum na 100% znajdziesz informacje o stormie 2.
    Telefon przyjemny ale też niepozbawiony wad.

PS. nigdy więcej nie chce telefonu z Androidem, tak nie intuicyjnego i chaotycznego systemu w życiu nie używałem, no może oprócz starego WM (takie moje subiektywne zdanie)...
    Pozdrawiam!
    "Lepiej z kulą iść do piachu, niż zesrać się ze strachu"

Nowy Avatar ASebastian
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Silesia
    Model BlackBerry
    Brak I
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Brak Infor

Domyślnie

Cytat Napisał Hawryl Zobacz post
    A czy kolega miał już kiedyś w ręku BB??? powiem tak miałem Storma 2 i powiem, że bardzo dobrze go wspominammiał tylko jedną małą wadę ... miał trochę kiepski procek i za mało pamięci... po prostu była wolny, co czasem troszkę irytowało, szczególnie podczas przeglądania netu. Co do Filmów to nie wiem bo ja nie oglądałem na nim filmów ale chyba się ogólnie da. Gierki są do ściągnięcia z AppWorld wiec w co pograć jest. Sporym mankamentem Storma jest też to , że jest na Os5, a mamy już Os7. Co do dzwonienia to wszystkie BB jakie miałem były pod tym względem rewelacyjne, i jeszcze żaden bb nie zawiódł mnie jeśli chodzi o budzik czy kalendarz!.
    To co mi się bardzo w Stormie podobało to dotykowo naciskowy wyświetlacz, tego mi bardzo brakuje teraz w 9860... (ale to kwestia gustu w zasadzie, byli tacy co nienawidzili Surrpres).
    Poszperaj po forum na 100% znajdziesz informacje o stormie 2.
    Telefon przyjemny ale też niepozbawiony wad.

PS. nigdy więcej nie chce telefonu z Androidem, tak nie intuicyjnego i chaotycznego systemu w życiu nie używałem, no może oprócz starego WM (takie moje subiektywne zdanie)...
    Pozdrawiam!
    Popieram wypowiedz ale dodam cos od Siebie. Straszne jak dla mnie dziwne jest obslugiwanie ekranu dotykowego ktory trzeba wciskac zeby zatwierdzic. Coz byl to pomysl RIM zeby cos takiego zrobic ale niestety nie wyszedl im na dobre bo ma swoich zwolennikow i rpzeciwnikow. Co do procka i ramu moglo by byc lepiej jak wiadomo od przybytku glowa nie boli. Ale ogolnie jest pozytywnie.

PS. no i gdyby nie ta waga

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    brak

Domyślnie

Nie tylko RIM robi takie wyświetlacze bo i np Samsung Avilla ma taki wyświetlacz. ma to swoją zaletę w jednej sytuacji a mianowicie w zimie. iphona i inne ekrany pojemnościowe przez rękawiczkę obsługiwać jest strasznie niewygodnie i czasem wręcz niemożliwe jest trafić w to co się chce.

Zaawansowany Avatar CzarnyRafal
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    PIN
    261c4700
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Nie wiem jaki to telefon kiedyś widziałem ale pod LCD faktycznie był przycisk... Trzeba było dosłownie wcisnąć wyświetlacz, żeby użyć tego przycisku...
    A co do luk-asz`a... Mówisz o starym typie paneli dotykowych rezystancyjnych.
    Ma to swoje plusy ma i minusy.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał luk-asz Zobacz post
    Nie tylko RIM robi takie wyświetlacze bo i np Samsung Avilla ma taki wyświetlacz
    Nie, nie ma. W Avilli jest zwykły oporowy, który trzeba po prostu lekko docisnąć, bo tylko wtedy zadziała. W przypadku Storma jest hybryda - powłoka jest pojemnościowa, dzięki czemu przewijanie odbywa się tak jak na iPhone czy na wszystkim co nowe, natomiast pod ekranem jest przycisk (9500/9530) lub cztery przyciski + mechanizm wspomagajacy (9520/9550), które rejestrują akcje takie jak wybór ikony czy litery na klawiaturze.

Porównywanie tego do Avilli jest trochę straszne, bo komfort użytkowania jest zupełnie inny. Moim zdaniem 9520/50 miał najlepszą na świecie klawiaturę dotykową, właśnie dzięki wspomnianemu SurePressowi w drugim wydaniu (bo ten z pierwszego Storma to była żenada i hańba).
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.