Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    6.0.0.570

Domyślnie Nie moge nic zainstalować - prevented installation

Telefon służbowy z BES. GPS nie działa mi. IT nie serwisuje, mówią, żebym sobie aplikacje doinstalowal jakies. Próbuję ściągnąć GPS Tool, wychodzi komunikat "system administrator has prevented installation of third party applications on this device contact your admin ".
    Wracam do IT, a oni, że nie robią nic na telefonach, nie serwisują ich i nic nie blokują.
    To kto to blokuje i jak to odblokować?

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    28DB2ECE
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Cytat Napisał gabrielf Zobacz post
    Wracam do IT, a oni, że nie robią nic na telefonach, nie serwisują ich i nic nie blokują.
    Jacy informatycy taka obsługa

"system administrator has prevented installation of third party applications on this device contact your admin "
    Masz założoną blokadę na instalację obcych aplikacji. Jeśli nie robią tego Twoi informatycy, to niech się dowiedzą kto to robi, skoro:

mówią, żebym sobie aplikacje doinstalowal jakies
    bo Ty przecież właśnie chcesz to zrobić, a blokada nie pozwala
    BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
    BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9860 @ 7.1.0.342+
    microSD 8GB+
    BIS T-mobile
    BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!

Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    6.0.0.570

Domyślnie

Ale jest to duża firma, więc jeśli nie oni to kto mógłby? Może są jakieś defaultowe ustawienia i oni tego nie dotykają? Bo konfiguracją maila to oni się zajmowali.

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    28DB2ECE
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Może są jakieś defaultowe ustawienia i oni tego nie dotykają?
    Więc jeśli tak jest, a oni nie pogrzebią i tego nie usuną to nic nie zrobisz niestety.
    BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
    BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9860 @ 7.1.0.342+
    microSD 8GB+
    BIS T-mobile
    BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!

Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Być może właśnie jest taki zamiar by telefon służył do określonych rzeczy -poczta oraz konkretna aplikacja i na tym koniec.
    jest to przecież normalne szczególnie jak napisałeś że to większa korporacja i być może IT z placówki nawet się do tego nie tyka bo jest od czegoś innego. A reszta jest robiona zdalnie.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Ale jest to duża firma, więc jeśli nie oni to kto mógłby? Może są jakieś defaultowe ustawienia i oni tego nie dotykają? Bo konfiguracją maila to oni się zajmowali.
    Przeczytaj specyfikację BESa i powiedz im co mają ci odblokować skoro nie wiedzą

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    6.0.0.570

Domyślnie

Tylko jeśli oni mówią, że nie robią niczego to jakby to miało wyglądać, że odblokują? Chyba, że mają jakiegoś BB managera gdzie tak jak mówisz, wskaże palcem i powiem odklikaj.

1) Czy jest opcja zablokować w BES GPS? Bo nie mam pojęcia czemu mi nie działa (koleżance też).

odp 1) doczytałem, że w BES można to zablokować.Da się jakoś sprawdzić z poziomu komórki czy jest to faktycznie zablokowane czy nie działa? Bo nie odświeża mi lokalizacji, ale z poziomu podglądu zasad administracyjnych nie ma nic o GPS (w sumie wogóle mało tam tego w porównaniu do opisu BES ).
    Ostatnio edytowane przez gabrielf ; 25-11-11 o 12:06

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Tylko jeśli oni mówią, że nie robią niczego to jakby to miało wyglądać, że odblokują? Chyba, że mają jakiegoś BB managera gdzie tak jak mówisz, wskaże palcem i powiem odklikaj.

1) Czy jest opcja zablokować w BES GPS? Bo nie mam pojęcia czemu mi nie działa (koleżance też).

odp 1) doczytałem, że w BES można to zablokować.Da się jakoś sprawdzić z poziomu komórki czy jest to faktycznie zablokowane czy nie działa? Bo nie odświeża mi lokalizacji, ale z poziomu podglądu zasad administracyjnych nie ma nic o GPS (w sumie wogóle mało tam tego w porównaniu do opisu BES ).
    Chłopie - skoro mówimy, że można to można. W BESie można chyba wszystko zablokować. Jak masz debili za adminów to już nie nasza wina. Lub macie hostowany BES. Ciężko stwierdzić.

BESAdmin Avatar Tweedle
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    :)
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Jeśli to corpo to pewnie międzynarodowa? IT w Polsce nie musi mieć dostępu do konsoli BES którą zarządza BES Admin z zagranicy. Na telefonie możesz sprawdzić jaką masz polise ustawioną i co jest blokowane. Wpisz policy (dla wersji angielskiej softu) i pojawi ci się Options(1) gdzie masz info jakie to są policy a powejściu na view IT Policy zobaczysz co jest blokowane.

PIN 0
    BlackBerry 9900 + MicroSDHC Mobile Ultra 8GB + PB 16GB
    OS 7.1.0.x
    Moje certyfikaty BB ->[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] blog o technologii BlackBerry

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

nie kombinuj tylko zapytaj IT kto tym administruje. i potem się z tym kimś skontaktuj. nawet jak dojdziesz sam do tego że masz blokowany gps to i tak nie zrobisz nic bo to jest robota adminów BES.