Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie Era internet bez bis/bes.

Dzisiaj zresetowałem perełke i pojawiła mi sie obok browsera nowa ikonka.
    Blueconnect w telefonie
    Nie wiem czy to nowość bo od niedawna mam Pearla, ale nie znalazłem żeby ktoś pisał więc zakładam temat.
    Przedtem Era umożliwiła korzystanie z browsera tylko przez WAPa, ale teraz można już normalnie surfować GPRSem
    I tak moim zdaniem browser pozostaje daleko za Operą, ale możemy przynajmniej dzięki temu zapisac sobie dzwonki czy zdjęcia z internetu.
    Attached Images
    Blackberry 8110

VIP Avatar porhinio
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0.152

Domyślnie

Witam,
    też coś takiego mam na swojej 8300 (pochodzi z T-Mobile) aczkolwiek, co ciekawe, wchodząc przez ów "blueconnect" na mobile.blackberry.com, "mobilna" strona RIMu twierdzi, że nie jest to BBrowser i wyświetla identyczny komunikat jakbyśmy wchodzili przez przeglądarkę pecetową.

Zaawansowany Avatar apol
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    sdtv.pl
    Model BlackBerry
    99xx
    BIS/BES
    o2
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

jak apn ustawic i czy cos jeszcze zeby smigalo bluconect bo cos mi niedziala

juz dziala ale z opera mini tylko i parlingo tez dziala gg ale przegladarka blueconnect nie dziala

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

Witam,
    Jestem abonentem Ery. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić różnice między usługą Era mail,a Era mail Blackberry? Pani z infolinii nie była zbyt przekonująca - powiedziała, że jedyna różnica polega na tym, że jedna usługa jest adresowana do m.in. osób prywatnych, a druga do korporacji. Może ktoś z forumowiczów ma wykupioną jedną z powyższych usług i mógłby podzielić się wrażeniami. Będę bardzo wdzięczny.

BerryAddict Avatar RBuzz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Królewska Huta
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Dla szeregowego użytkownika te usługi nie będą się różniły. BB to też push mail. Era lubi po swojemu, to też sobie zrobiła "własne" BlackBerry i to właśnie Era Mail. Ja jakoś bardziej ufam RIM niż PTC
    Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
    vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
    Sam jesteś pajac!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

A jak to się ma w praktyce? Ja na przykład 100% maili wysyłam z Outlooka, tam też definiuje kontakty i zarządzam kalendarzem. Czy będę mógł to wszystko robić korzystając z terminala BB i czy szata graficzna będzie inna od tej z outlooka? I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda, że użytkownicy terminali BB mogą między sobą czatować za free, bez względu na miejsce przebywania (jak tu się ma roaming)? Z góry dzięki każdą informacje. Wiem, że pytania są bardzo prymitywne ale dopiero przekonuje się do kupienia BB a polityka promocyjna tego urządzenia jest w Polsce bardzo cieniutka.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Cytat Napisał savinho
    A jak to się ma w praktyce? Ja na przykład 100% maili wysyłam z Outlooka, tam też definiuje kontakty i zarządzam kalendarzem. Czy będę mógł to wszystko robić korzystając z terminala BB i czy szata graficzna będzie inna od tej z outlooka? I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda, że użytkownicy terminali BB mogą między sobą czatować za free, bez względu na miejsce przebywania (jak tu się ma roaming)? Z góry dzięki każdą informacje. Wiem, że pytania są bardzo prymitywne ale dopiero przekonuje się do kupienia BB a polityka promocyjna tego urządzenia jest w Polsce bardzo cieniutka.
    W praktyce BB jest przenosnym e-mailem. Kontakty i kalendarz sa standardowym wyposarzeniem OS`u BB. Na BB nie ma MS Outlook. Tak uzytkownicy BB moga czatowac ze soba w ramach uslugi BIS lub BES. W ramach poszukiwania odpowiedzi na prymitywne pytania polecam przejrzenie naszego prymitywnego FAQ a twoj post bylby przynajmniej o polowe krotszy.
    Chesti
    BB 9000 Plus+BIS

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

Więc, o ile dobrze wnioskuje to jedyna różnica w funkcjonalności terminala BB i każdego innego PDA (np. iphona) polega na tym, że BB umożliwia czatowanie za free. Pozostałe funkcjonalności są podobne jak u konkurencji. Czy tak?

BerryAddict Avatar RBuzz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Królewska Huta
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Cytat Napisał savinho
    Pozostałe funkcjonalności są podobne jak u konkurencji. Czy tak?
    Czy mie się wydaje czy Ty nas obrażasz?
    Nie bardzo kumam co ma szata graficzna do funkcjonalności. Outlook jest na PC - zawsze będzie się różnił, bo BB nie ma takich możliwości jak PC, ani myszki.
    Poza tym wygląda to w ten sposób: BB jest ciągle online więc przydaje się do "oczyszczania" skrzynki - jeśli ktoś Ci dla jaj prześle wszystkie sezony "Mody na Sukces" w avi to możesz je sobie wykasować na BB i Outlook już tego nie pobierze.
    Mail wysłany na BB nie pojawi się jako wysłany w MS Outlook, trzeba byłoby chyba z IMAP-em kombinować...
    Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
    vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
    Sam jesteś pajac!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

Oczywiście moje pytania nie miały na celu obrażenia kogokolwiek - są motywowany czystą ciekawością świata Przy tej okazji dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość. Wydaje mi się, że dużo już wiem odnośnie BB jednak wciąż mam niedosyt. Pozwólcie, że w kilku punktach sprecyzuje swój stan wiedzy na dziś (proszę poprawiać, gdybym w którymś mijał się z prawdą)

1. Na BB odbieram maile z kont które mam ustawione m.in w outlooku
    2. Skasowanie wiadomości na BB przed odebraniem jej w outlooku oznacza, że outlook już jej nie pobierze
    3. Wysłany mail przez BB nie pojawi się w skrzynce "wysłane" w outlooku
    4. Wysłany mail w outlooku nie pojawi się w skrzynce "wysłane" w BB
    5. Dla uzyskania powyższych funkcjonalności nie ma znaczenia, czy wykupie usługę Era mail, czy Era mail Blackberry (pytam o to, bo z tego co się dowiedziałem ta druga jest niestety tylko w Era Biznes)

I jeszcze jedno pytanie extra. Czy terminal BB synchronizuje kontakty i kalendarz z outlooka?