Można spróbować przeczyścić styki baterii w telefonie jak i w samym akumulatorku.
Telefon nie miał może ostatnio kontaktu z cieczą?
Można spróbować przeczyścić styki baterii w telefonie jak i w samym akumulatorku.
Telefon nie miał może ostatnio kontaktu z cieczą?
Nie miał. W ogóle to taki zadbany i wychuchany był, bo go bardzo lubiłam. Dziś w nocy padł mi niestety zupełnie. Nawet czerwona dioda się nie świeci. Jest jeszcze jakaś szansa na ratunek?
---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 14:29 ----------
BTW, jak się czyści styki?
Weź patyczek do uszu, nasącz go w spirytusie (tylko nie jakimiś perfumami bo tylko zabrudzisz sobie jeszcze bardziej) i tym patyczkiem podczyść te styki.
Może akurat pomoże...
Zadne patyczki jak sama nazwa wskazuje sa do uszu do czysczenia czysta kartka do drukarki w spirycie stykinei jak nie masz nic pod reka a tak wogule to tel sie reboot wiesz gdzie slac ups sorka juz go badam Jusalka badz dobrej mysli i nie wkladaj na boga nigdy do telefonow zadnych patyczkow bo jeszcze miodu nazbierasza jak kolega taki madry to niech poczysci patyczkiem sobie styki przy bateri na blaszkach to se bedzie penceta od toalety wate wyciagal ;P
A Ty tu new baterie do niego zarzucilas?
Ostatnio edytowane przez didek ; 22-01-12 o 20:17
9300
8100
7730
7290
najwygodniejszy 7730i dalej w uzyciu bis ....
Tak. Wyczytałam gdzieś na forum, że takie zachowanie telefonu może być skutkiem totalnego padania baterii, więc zainwestowałam w "new one". Niepotrzebnie, bo nic się nie zmieniło. Za to nowa bateria spuchła i poszła do reklamacji.
Nie wiem co Ty robisz tymi patyczkami...
No tak "patyczek do uszu" jest beee
Ale ten sam przedmiot "wysoko wyspecjalizowany czyścik bawełniany" to już można?
Nie wiem jak Ty tego używasz i chyba wole nie wiedzieć.
Zapomniałem dodać, żeby użyć nowego czystego patyczka, bo uznałem, że jest to oczywiste - no ale jednak nie do końca.
Jak widać autoryzowany serwis telefonów komórkowych też musi być w błędzie bo używają "czyścika bawełnianego".
Ale na szczęście otworzyłeś mi oczy i już wiem, że w telefonach na stykach baterii jest "miód"...
Ja też mam problem z wieszaniem się Bolda, ale troszkę innej natury.
Co się dzieje:
Telefon średnio raz dziennie, łapie zawias, czyli, pojawia się po rodku ikonka "zegareczka ze wskazowką" i tak się sobie obraca, obraca, obraca i przestać nie może. Oczywiście nie muszę tłumaczyć, że jedynym sposobem na ten stan rzeczy jest wyjęcie baterii, ale jest to dość wku..., choćby z tego powodu, że telefon jest nowiutki. Za pewien czas jest dokładnie to samo.
W mojej 8900 takiego problemu nie było nigdy. Irytuje mnie to jak diabli. Da się cuś na to zaradzić ?
OS v5.0.0.1079 (PAKIET 1748, PLATFORMA 5.2.0.95)
Jak się sprawa ma z wolną pamięcią aplikacji?
No jest nie ukrywam - kiepsko. Zaliczyłem wtopę, bo nie sprawdziłem pamięci aplikacji. Ale jednak nie sądziłem, że to jest wina tej kwestii !!!
W Blodzie 9000, jest tej pamięci 5 razy mniej niż w 8900 !!! Jeeeezu!
Czyli musze wywalić część rzeczy, tak?
Czy można coś zrobić, żeby aplikacje nie lądowały w pamięci aplikacji, czy raczej kaplica?
---------- Post added at 23:45 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Ale na Boga !!!
Sprawdziłem, mam 0.00 pamieci aplikacji, a mam tylko 6 tematów i Operę dla Blackberry ! Farsa !
Chłopie Bold miał premierę w 2008 roku proponuje trochę z bastować zrobić sobie shrink os, a dodatkowo wywalić np. te pliki
-net_rim_vad.cod
-net_rim_vad_resource__en.cod
-net_rim_vad_resource.cod
-net_rim_vad_resource__pl.cod
-net_rim_vad_engine_resource__pl.cod
-net_rim_vad_engine_resource__en_US.cod
-net_rim_speech_data_en_us
-net_rim_speech
zyskasz dodatkowe miejsce i mniejszy się ilość usług działających w tle co przełoży się na ilość wolnego RAM-u
__________________Devices:
BlackBerry 9900 v7.1.0.391
BlackBerry Playbook v2.0.1.328