witam serdecznie jak zawsze z problemem.mam naddzieję ze uzyskam pomoc w takiej kwestii:
przypisałem dzwonki do poszczegolnych osob i niestety opcja ta nie dziala jak nalezy tzn. jest jeden dzwonek nie\zaleznie czy w profilach sa zaznaczone osoby do ktorych dzwonek nie jest przypisany.probowalem wszystkich kombinacji w profilach i nadal jest to samo.jak zawsze licze na ciekawe propozycje pomocy i mam nadzieje ze pytanie nie bylo poruuszane jesli tak to bardzo prosze o ukierunkowanie.pozdrawiam

Odpowiedź z cytatem
Nie przypisuj dzwonka do osoby przez "profile" tylko przez "książkę telefoniczną". Wchodzisz w edycję kontaktu wciskasz menu i wybierasz "dodaj niestandardową melodię". Musi działać, chyba że masz jakiś inny feler..
Zauważ, że w polskiej nakładce językowej na 8100 (bo takiej chyba dotyczy problem) nie ma możliwości wpisania polskich znaków. Jak mam bb prawie rok - do tej pory nie spotkałem się z taką opcją. Wracając do tematu - polskie znaki w nazwach kontaktów chyba nie są tu problemem. Zobaczę przy najbliższym kombinowaniu z paletką.