Dude, temat nie w tym dziale
Na Allegro ten sklep nie wszystkie komentarze ma pozytywne :P
Ściągają telefony z zagranicy, drukują swoje paragony i wmawiają Ci ,że autoryzowany serwis BB będzie honorował ichniejszą gwarancję![]()
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
To zwykły komis, który zrobił otoczkę sklepu. Paragon lub faktura vat marża. Skąd my to znamy?
COME ON YOU SPURS!!!
Witam, przepraszam na wstępie jeśli powielam temat. Muszę kupić Ojcu na urodziny nowego 9900. Na allegro znalazłem kilka aukcji, czy chociażby oferty w komputroniku i rtv euro agd. Jednak zaczynam już się powoli gubić. Jedne kosztują 1900zł inne 2600zł, jedne w pudełku szerokim a inne w wąskim, jedne z pokrowcem inne bez pokrowca... gdzie kupić telefon żebym miał pewność oryginalności? Przykładowo jest to
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
ze Szczecina gdzie mógłbym podjechać i obejrzeć telefon. Na co zwracać uwagę? Będę wdzięczny za wszelką pomoc i pośpiech gdyż urodziny już 5 grudnia...
A jestes pewien, ze Twoj ojciec bedzie chcial to BB? Pamietaj, ze telefon to dosc osobista zabawka.
Zwroc uwage na to, na co zawsze sie zwraca uwage:
- czy sa wszystkie papiery, gwarancje itp.
- czy produkt nie nosi zadnych widocznych defektow (np. z fabryki czasem moze wyjsc cos przekrzywionego, niedokladna ramka itp.),
- poklikaj wszystkie klawisze czy plynie chodza, sprawdz czy jakies elementy ramki (przyciski boczne, styki do ladowarki biurkowej) nie sa zbyt wystajace lub zapadniete w ramke
- czy zestaw jest kompletny (telefon, aku, futeral, ladowarka sieciowa z koncowka na PL, zestaw sluchawkowy i sciereczka do wycierania ekranu)
- odpal wreszcie zeby sprawdzic czy dziala
2299 to zupelnie przyzwoita cena
Dzięki za odpowiedź! Jeżeli pytasz czy jestem pewien, że chce konkretnie ten model to nie wiem, wiem tyle, że Ojciec chce najnowszego Blackberry jaki by to nie byłJest osobą, która lubi mieć najnowsze zabawki a w Blackberry zakochał się od czasów kampanii Baracka Obamy (jednego już zdążył zajeździć). Jutro jadę obejrzeć telefon, mam nadzieję, że w końcu go kupię. A tak na marginesie czy ktoś wie czemu tak ciężko go dostać w zwykłych Saturnach czy MediaMarktach? W Niemczech w każdym stoi za 599euro.
No kurde się naczytałem teraz o tym ładowaniu... Masakra jakaś...
Więc teraz ważne pytanie. Co miał na myśli kolega
Czy jest taka opcja, że w razie problemu ze wstawaniem telefony BB nie będzie honorował tej gwarancji, paragonu?? Czy jak wezmę normalną fakturę VAT na firmę to będzie git?