Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48
    Zaawansowany Avatar Pati007
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie 9810 Torch - czy ktoś juz ma?

Witajcie,

czy ktoś z Was już ma nowego Torcha? Jeśli tak podzielcie się opiniami o nim
    Ja właśnie zamówiłam poprzez BBSklep i z niecierpliwością czekam na dostawę

Pozdr
    Patrycja
    .: 8110 -> 9000 -> 9700 -> obecnie 9810 :.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Zaawansowany Avatar robert77
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    -
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Cytat Napisał Pati007 Zobacz post
    Ja właśnie zamówiłam poprzez BBSklep i z niecierpliwością czekam na dostawę
    Jestem zainteresowany tym modelem. Podziel się swoimi spostrzeżeniami.
    8520 - 9700 - 9780 - ... iPhone4s

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Jak tylko przyjedzie to na pewno cos napiszę. Ale to pewnie jeszcze potrwa... Myślę, że około połowy przyszłego tygodnia będę już miała (a przynajmniej taka właśnie mam nadzieję ) - wszystko zalezy od BBSklep

EDIT:
    Moja przesyłka już w drodze Dzis wysłali pierwszą transzę
    wysłana: 13-10-2011 13:54:40
    Więc pewnie w weekend będę się bawiła i skrobnę później wrażenia
    Ostatnio edytowane przez Pati007 ; 13-10-11 o 15:15

BESAdmin Avatar Tweedle
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    :)
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Ja własnie dostałem do testów. Na ok dwa tygodnie. Troszkę kiszka że jest srebrny, ale wykonanie jest ciekawe i bardzo mi się podoba. Po weekendzie napiszę recenzję na swoim blogu

PIN 0
    BlackBerry 9900 + MicroSDHC Mobile Ultra 8GB + PB 16GB
    OS 7.1.0.x
    Moje certyfikaty BB ->[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] blog o technologii BlackBerry

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Nowy Torch dotarł do mnie wczoraj

Oryginalnie miał zainstalowany soft 7.0.0.296, właśnie ściągam najnowszy i będę za chwilę aktualizowała (ściąga się właśnie w tle).

Pierwsze wrażenie - wow, ładny i ciężki (w porównaniu z 9700) Mechanizm rozsuwania chodzi bardzo płynnie i ogólnie dobrze (w porównaniu do Samsungów i niektórych Nokii wręcz chodzi rewelacyjnie), samo wykonanie terminala też całkiem, całkiem. Widać od razu że jest solidnie zrobiony, nie jest tandetnie plastikowy. Szkoda tylko, że symbole słuchawki (odebrania rozmowy i rozłączenia) nie są kolorowe - poza tym nic nie mam do zarzucenia.

Przegranie danych z 9700 na 9810 poszło bezproblemowo. Zdjęcia, muzykę, dzwonki, różne pliki miałam na karcie pamięci, również na kartę zrobiłam backup z kilku aplikacji, więc na Torcha przegrywałam w sumie tylko kontakty, wiadomości, notatki i profile wifi - zrobiłam to poprzez Blackberry Protect (bez podłączania BB do kompa) i zajęło dosłownie chwilę.

Co do obsługi samego urządzenia i softu. Torcha obsługuje się bardzo wygodnie. Soft v7 nie powala, na pierwszy rzut oka jedyną zauważalną dla mnie różnicą były kolorowe ikony A poza tym bez wodotrysków. Torch chodzi szybko i płynnie. Klawiaturę fizyczną obsługuje mi się bardzo wygodnie (możliwe, że dlatego bo mam małe dłonie i chudziutkie palce hehe), klawiaturę ekranową też dobrze się obsługuje - chociaż chyba ciut gorzej niż w iPhonie (ale to pewnie u mnie kwestia przyzwyczajenia, bo dość długo pomiędzy terminalami BB używałam iPhonów). Aplikacje typu Facebook, Instaphoto chodzą bez zawieszania się.

Aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia. Szczególnie na dworze i przy dobrym oświetleniu. W pokoju wieczorem lub w nocy przy słabym świetle zdjęcia wychodzą z szumami - no, ale to przecież tylko telefon z aparatem a nie na odwrót, więc w 90% telefonów to normalne. Jest też wiele wyborów sceny jak np. rozpoznawanie twarzy, portret, sport, widoczki, impreza, tryb makro, śnieg, plaża, noc, tekst.

Co do baterii na razie nie będę się wypowiadać - ładowałam go wczoraj wieczorem, a w tej chwili mam jeszcze ponad połowę (3G i WIFI cały czas włączone, terminala nie wyłaczam na noc), więc za wcześnie by cokolwiek pisać.

Ogólnie szczerze mówiąc trochę się bałam, że dostanę trochę niedopracowane urządzenie, które będzie się wieszało itp - szczególnie po tym jak czytałam wątek o 9900, który to niby królem nie jest . Tak więc jestem mile zaskoczona.

Coś więcej pewnie napiszę jeszcze przy wolnej chwili poniedzieli, jak już się porządnie moim nowym Torchem pobawię. A w razie jakbyscie mieli jakieś pytania to śmiało piszcie. W miarę możliwości odpowiem

Pozdrawiam
    Patrycja

EDIT:
    Aha, może jeszcze napiszę co jest w pudełku:
    Terminal, bateria, szmatka, kabel mikro USB, moduł ładowarki USB do naszych gniazdek (taki sam jak do iPhona tylko czarny), moduł ładowarki USB do gniazdek brytyjskich, słuchawki stereo, instrukcje i... to wszystko. Niestety nie ma aktywnego etui (przyzwyczajona byłam, że zawsze jest, bo zarówno w 8110, jak i późniejszych 9000 i 9700 były...)
    Ostatnio edytowane przez Pati007 ; 15-10-11 o 14:50

VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

9900, który to niby królem nie jest
    Pati, uważaj co piszesz
    COME ON YOU SPURS!!!

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Cytat Napisał Dziadek Zobacz post
    Pati, uważaj co piszesz
    Hehehehe, oj tam, oj tam Poza tym to nie moje zdanie tylko nawiązanie do tamtego bezsensownego wątku o 9900 - swoje zdanie na ten temat zresztą też tam napisałam

Co do 9810 mały update:
    Bateria wytrzymała mi 2 dni. Wieczorem w piątek odłączony od ładowarki prosił o prąd w niedzielę wieczorem.
    Raz udało mi sie go zawiesić. Edytowałam zdjęcie w PixTrix no i zaczął głupieć :P Ale to pewnie dlatego, bo po instalacji kilku aplikacji nie zresetowałam go... Po resecie wszystko zaczęło dobrze działać (włącznie z PixTrix)
    Nadal uzywam softu 7.0.0.296 bo najnowszego nie udało mi się ściągnąć - ciągle mi zrywa ściąganie... Spróbuje może jeszcze dziś wieczorem.

Jak na razie jestem mega zadowolona z zakupu

Zaawansowany Avatar robert77
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    -
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Bateria wytrzymała mi 2 dni. Wieczorem w piątek odłączony od ładowarki prosił o prąd w niedzielę wieczorem.
    Co do baterii na razie nie będę się wypowiadać - ładowałam go wczoraj wieczorem, a w tej chwili mam jeszcze ponad połowę (3G i WIFI cały czas włączone, terminala nie wyłaczam na noc),
    To mnie nastraja pozytywnie do tego modelu
    8520 - 9700 - 9780 - ... iPhone4s

Początkujący Avatar yareck
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Danzig
    PIN
    281D0AE5
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Vodafone IE
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Ja z kolei ciesze sie swoim Torchem juz 2tyg. Pochodzi z amerykanskiej dystrybucji i namawiam zdecydowanych do skorzystania z zakupu bo cena jest zdecydowanie nizsza od europejskiej. Aparat sprawia mi caly czas sporo frajdy (pomijajac fakt iz w trakcie ostatniej awarii serwerow RIM bateria siadala po 10 godz)
    Dla odmiany mi z kolei bardzo odpowiada srebrna obudowa ze szczotkowanego aluminium. Dzieki temu aparat jest ciut ciezszy ale za to solidniejszy i znika problem poobcieranych krawedzi, zmora poprzednika. Przegladarka naprawde moze zachwycic. Jej plynnosc i szybkosc stanowia dla mnie wzorzec. Robiac test predkosci zdecydowanie odsadzila Samsunga Galaxy S2 (ku mej uciesze)
    To tyle na razie...
    Storm1--->Bold9000--->Storm2--->torch9800--->torch9810 & PB

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Fajna, rzeczowa i zwięzła mini-recenzja. Gratulacje Pati

Cytat Napisał robert77 Zobacz post
    To mnie nastraja pozytywnie do tego modelu
    No mnie niestety, do rozkładówek nic nie nastraja pozytywnie (no chyba, że są to rozkładówki Playboya, czy innych poczytnych magazynów dla dużych chłopców ) - miałem 9800 i na 9810 nikt mnie nie namówi
    9900 - 7.1.0.205
    PB32 - 2.0.0.3778
    PB16 - 1.0.7.3312

9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310 -> sprzedane

BIS T-Mobile

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]