Witajcie,
czy ktoś z Was już ma nowego Torcha? Jeśli tak podzielcie się opiniami o nim
Ja właśnie zamówiłam poprzez BBSklep i z niecierpliwością czekam na dostawę
Pozdr
Patrycja
Witajcie,
czy ktoś z Was już ma nowego Torcha? Jeśli tak podzielcie się opiniami o nim
Ja właśnie zamówiłam poprzez BBSklep i z niecierpliwością czekam na dostawę
Pozdr
Patrycja
Jak tylko przyjedzie to na pewno cos napiszę. Ale to pewnie jeszcze potrwa... Myślę, że około połowy przyszłego tygodnia będę już miała (a przynajmniej taka właśnie mam nadzieję) - wszystko zalezy od BBSklep
EDIT:
Moja przesyłka już w drodzeDzis wysłali pierwszą transzę
wysłana: 13-10-2011 13:54:40
Więc pewnie w weekend będę się bawiła i skrobnę później wrażenia![]()
Ja własnie dostałem do testów. Na ok dwa tygodnie. Troszkę kiszka że jest srebrny, ale wykonanie jest ciekawe i bardzo mi się podoba. Po weekendzie napiszę recenzję na swoim blogu![]()
Nowy Torch dotarł do mnie wczoraj
Oryginalnie miał zainstalowany soft 7.0.0.296, właśnie ściągam najnowszy i będę za chwilę aktualizowała (ściąga się właśnie w tle).
Pierwsze wrażenie - wow, ładny i ciężki (w porównaniu z 9700)Mechanizm rozsuwania chodzi bardzo płynnie i ogólnie dobrze (w porównaniu do Samsungów i niektórych Nokii wręcz chodzi rewelacyjnie), samo wykonanie terminala też całkiem, całkiem. Widać od razu że jest solidnie zrobiony, nie jest tandetnie plastikowy. Szkoda tylko, że symbole słuchawki (odebrania rozmowy i rozłączenia) nie są kolorowe - poza tym nic nie mam do zarzucenia.
Przegranie danych z 9700 na 9810 poszło bezproblemowo. Zdjęcia, muzykę, dzwonki, różne pliki miałam na karcie pamięci, również na kartę zrobiłam backup z kilku aplikacji, więc na Torcha przegrywałam w sumie tylko kontakty, wiadomości, notatki i profile wifi - zrobiłam to poprzez Blackberry Protect (bez podłączania BB do kompa) i zajęło dosłownie chwilę.
Co do obsługi samego urządzenia i softu. Torcha obsługuje się bardzo wygodnie. Soft v7 nie powala, na pierwszy rzut oka jedyną zauważalną dla mnie różnicą były kolorowe ikonyA poza tym bez wodotrysków. Torch chodzi szybko i płynnie. Klawiaturę fizyczną obsługuje mi się bardzo wygodnie (możliwe, że dlatego bo mam małe dłonie i chudziutkie palce hehe), klawiaturę ekranową też dobrze się obsługuje - chociaż chyba ciut gorzej niż w iPhonie (ale to pewnie u mnie kwestia przyzwyczajenia, bo dość długo pomiędzy terminalami BB używałam iPhonów). Aplikacje typu Facebook, Instaphoto chodzą bez zawieszania się.
Aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia. Szczególnie na dworze i przy dobrym oświetleniu. W pokoju wieczorem lub w nocy przy słabym świetle zdjęcia wychodzą z szumami - no, ale to przecież tylko telefon z aparatem a nie na odwrót, więc w 90% telefonów to normalne. Jest też wiele wyborów sceny jak np. rozpoznawanie twarzy, portret, sport, widoczki, impreza, tryb makro, śnieg, plaża, noc, tekst.
Co do baterii na razie nie będę się wypowiadać - ładowałam go wczoraj wieczorem, a w tej chwili mam jeszcze ponad połowę (3G i WIFI cały czas włączone, terminala nie wyłaczam na noc), więc za wcześnie by cokolwiek pisać.
Ogólnie szczerze mówiąc trochę się bałam, że dostanę trochę niedopracowane urządzenie, które będzie się wieszało itp - szczególnie po tym jak czytałam wątek o 9900, który to niby królem nie jest. Tak więc jestem mile zaskoczona.
Coś więcej pewnie napiszę jeszcze przy wolnej chwili poniedzieli, jak już się porządnie moim nowym Torchem pobawię. A w razie jakbyscie mieli jakieś pytania to śmiało piszcie. W miarę możliwości odpowiem
Pozdrawiam
Patrycja
EDIT:
Aha, może jeszcze napiszę co jest w pudełku:
Terminal, bateria, szmatka, kabel mikro USB, moduł ładowarki USB do naszych gniazdek (taki sam jak do iPhona tylko czarny), moduł ładowarki USB do gniazdek brytyjskich, słuchawki stereo, instrukcje i... to wszystko. Niestety nie ma aktywnego etui (przyzwyczajona byłam, że zawsze jest, bo zarówno w 8110, jak i późniejszych 9000 i 9700 były...)
Hehehehe, oj tam, oj tamPoza tym to nie moje zdanie tylko nawiązanie do tamtego bezsensownego wątku o 9900 - swoje zdanie na ten temat zresztą też tam napisałam
Co do 9810 mały update:
Bateria wytrzymała mi 2 dni. Wieczorem w piątek odłączony od ładowarki prosił o prąd w niedzielę wieczorem.
Raz udało mi sie go zawiesić. Edytowałam zdjęcie w PixTrix no i zaczął głupieć :P Ale to pewnie dlatego, bo po instalacji kilku aplikacji nie zresetowałam go... Po resecie wszystko zaczęło dobrze działać (włącznie z PixTrix)
Nadal uzywam softu 7.0.0.296 bo najnowszego nie udało mi się ściągnąć - ciągle mi zrywa ściąganie... Spróbuje może jeszcze dziś wieczorem.
Jak na razie jestem mega zadowolona z zakupu![]()
Ja z kolei ciesze sie swoim Torchem juz 2tyg. Pochodzi z amerykanskiej dystrybucji i namawiam zdecydowanych do skorzystania z zakupu bo cena jest zdecydowanie nizsza od europejskiej. Aparat sprawia mi caly czas sporo frajdy (pomijajac fakt iz w trakcie ostatniej awarii serwerow RIM bateria siadala po 10 godz)
Dla odmiany mi z kolei bardzo odpowiada srebrna obudowa ze szczotkowanego aluminium. Dzieki temu aparat jest ciut ciezszy ale za to solidniejszy i znika problem poobcieranych krawedzi, zmora poprzednika. Przegladarka naprawde moze zachwycic. Jej plynnosc i szybkosc stanowia dla mnie wzorzec. Robiac test predkosci zdecydowanie odsadzila Samsunga Galaxy S2 (ku mej uciesze)
To tyle na razie...
Storm1--->Bold9000--->Storm2--->torch9800--->torch9810 & PB
9900 - 7.1.0.205
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]