Po instalacji 585 ekran dotykowy zwariował i można powiedzieć, że nie działa. Do tego facebook nie wysyła powiadomień. Jak temu zaradzić?
Po instalacji 585 ekran dotykowy zwariował i można powiedzieć, że nie działa. Do tego facebook nie wysyła powiadomień. Jak temu zaradzić?
FAcebook śmiga już jak trzeba, to chyba były jakieś problemy z drugiej strony. Jednak z ekranem nie daję sobie rady. Czy da się jakoś zaktualizować same sterowniki dotyczące ekranu?
Opisz dokladnie co sie dzieje, bez tego nie masz co liczyc na pomoc.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Dokładnie to ekran reaguje jedynie na mocniejszy dotyk, a w zasadzie "puknięcia" i to zupełnie nieprecyzyjnie. W praktyce nie da się go używać. Przed aktualizacją softu cud miód.
I jeszcze ciekawostka. Kiedy jest podpięty przez USB do kompa ekran wydaje się działać prawidłowo. W czasie aktualizacji też był podpięty przez USB.
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 07-02-12 o 11:25 Powód: podwójny post - scalenie
Mam ten sam problem, co [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Z taką tylko różnicą, że aktualizację do .585 robiłem OTA. Te same objawy, trzeba puknąć albo naprawdę mocno dotknąć ( co też nie zawsze działa).
Potwierdzam też, że po podłączeniu do kompa działa całkiem normalnie. Dodam jeszcze, że ogólnie podłączenie "pod prąd" sprawia, że ekran działa poprawnie... Aktualizację robiłem 10 minut temu. Przed operacją wszystko śmigało jak należy.
Zaraz instaluję .598 i zobaczymy co dalej...
EDIT:
Ręce opadają... po instalacji .598 ekran przestał działać całkowicie... :/
Kupiłem nowego 9810, i nowego 9900, w jednym po aktualizacji nie działa ekran, drugi po rozładowaniu ewoluuje w cegłę... rewelacja.
BB mi podpadło, a tak zachwalałem...
chyba wrócę do 9700, którego utopiłem i udało się go uratować...
Cóż... zostało jeszcze z 5 wersji 7.1![]()
Jedziemy!
Ostatnio edytowane przez suchutki ; 19-02-12 o 23:14
Wiec nie zdecydowalem sie na kombinacje z 7.1, bo mi sie zwyczajnie nie chcialo, ale pomogl downgrade do. 295 (ta wersja byla przed upgrade)
Panowie bardzo bym prosił obiektywnie jaki soft jest najbardziej stabilny bo 7.1 grzeje baterie niesamowicie. Dzięki za pomoc.
Ja jestem w sumie zadowolony z wersji beta 7.1 w. 258. Miałem problemy z samą aktualizacją, ale np. Piotrowi poszło z "buta". Natomiast samo działanie bb już jest poprawne.Co do grzania to warto panować nad połączeniami. Pracuję bardzo intensywnie i od aktualizacji (ca 3 tygodnie) tylko raz koło 16.00 musiałem włożyć zapasową baterię.
Zwracam uwagę na to żeby nie wpisywać urodzin do pola urodziny bo to "wywala" synchronizację kalendarza. Pozdrawiam
A powiecie mi dlaczego po aktualizacji nawet do 7.1 mam ten sam porąbany problem z ekranem dotykowym??
Coś się sypie i działa tak jak opisane kilka postów wyzej...
Znów muszę robić downgrade do 7.0.0.295... i nic powyżej tego mi normalnie nie działa - chodzi tylko o ten ekran...
E D I T :
Już sobie poradziłem...
Potrzebny był Wipe BBSAK-iem, load nowego 7.1 i już działa.
Problem jeszcze miałem z BBSAK-iem, bo nie widział ŻADNEGO OS-a jakiego miałem zainstalowanego ale to inna kwestia.
W każdym razie wipe, ponowne wgranie softu i wszystko działa jak należy.
Edit 2:
No i się pochwaliłem...
Po przywróceniu backupu problem powrócił...
Dziwne jest to, że po podłączeniu pod prąd czy USB wszystko działa poprawnie...
No to teraz próba z backupem na SD, wipe i przywrócenie...
I kurde do wieczora będę z "na w pół działającym BB" pomykał...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez suchutki ; 16-03-12 o 10:23